Claudiu Târziu acuză acțiuni de intimidare ale Jandarmeriei: ”Dacă un senator este tratat ca un infractor...”

Ultima actualizare: 30-12-2021 16:11
Claudiu Târziu acuză acțiuni de intimidare ale Jandarmeriei: ”Dacă un senator este tratat ca un infractor”
Facebook/ Claudiu-Richard Târziu

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, acuză o ”operațiune de intimidare” din partea Jandarmeriei, care era ”cât pe ce să spargă ușa apartamentului” pentru a-i înmâna două amenzi.

 

Senatorul Claudiu Târziu a fost amendat miercuri pentru nepurtarea măștii la un eveniment, sancțiuni ce i-au fost înmânate la domiciliu de către 3 jandarmi, care au ”trezit un bloc întreg” și i-au speriat copiii dis-de-dimineață bătând cu pumnii în ușă.

”Operațiune de intimidare, la prima oră a dimineții.

Azi, la ora 8.00, trei jandarmi erau cît pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii, trezind un bloc întreg și sperindu-mi copiii.

Pricina? Ca să ne înmîneze două amenzi, mie și soției, pentru nepurtarea măștii la un eveniment de depunere de coroane, organizat în cinstea eroilor români.

Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și pînă acum?
Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poștă, niciodată în această manieră brutală”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

 

Co-președintele AUR spune că este vorba despre o încercare de intimidare a sa și că ”generalul Ciucă a coborât milităria din pod”.

”La întrebările mele legitime, jandarmii au pretins că asta e procedura, sa rupă ușa peste mine dis-de-dimineață.

Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică?

Ăsta să fie mesajul, de intimidare nu atît a mea, cît a altora?

Cine și de ce a dat acest ordin, care vizează intimidarea, abuzul și presiunea, si care produce traume si un prejudiciu de imagine?

Cum va plăti Jandarmeria Română aceste fapte?

Înțeleg că, în mod previzibil, generalul Ciucă a coborât milităria din pod și că sistemul e dispus la orice.

Altfel, nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze pentru că nu a purtat mască la congresul PNL”, a mai spus Târziu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO