Cine este artista din România care a ajuns să locuiască în casa lui Giuseppe Verdi din Milano


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 09:50
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 08:11
Categorie: Stiri Diverse

Vorbim despre una dintre cele mai importante moşteniri lăsate de Giuseppe Verdi, în afară de opera sa.

Într-o vilă somptuoasă de lângă Milano, rămasă în urma compozitorului italian, locuiesc zeci de artişti veterani din toată lumea, printre care şi din România. Casa Verdi și-a deschis larg ușile în 1902 și, de-a lungul timpului, a fost cămin pentru sute de muzicieni.

Giuseppe Verdi, compozitorul italian care şi-a dat ultima suflare în 1901, a lăsat în urmă o casă pe care să o folosească muzicienii fără mari posibilităţi materiale, ajunşi spre sfârşitul vieţii. Acolo, muzica răsună în fiecare zi, iar atmosfera este una de concert.

Printre cei care trăiesc în această vilă se număra românca Bissy Roman, născută acum aproape 95 de ani în Brăila.

Bissy Roman, muzicolog din România: "Cum sunt singură pe lume, pentru că nu am familie, am descoperit o familie aici, iar acest lucru este cel mai preţios, în afară de mândria de a fi aici, la Casa Verdi, un loc care este atât de renumit, de faimos. Oricine se simte mândru că trăieşte aici şi respiră aerul celui mai important geniu al muzicii italiene, Giuseppe Verdi."

În vila de lângă Milano locuiesc şi 15 studenţi de la cunoscută Academie Scala. Tinerii au ocazia să cânte alături de maeştri ajunşi la vârsta senectutzii, de la care pot afla multe secrete.

Corrado Neri, muzician: "Aici se nasc foarte multe prietenii adânci şi totul este mult mai frumos atunci când acest lucru ale loc între un tânăr student şi locatarii mai în vârstă, iar acest lucru se petrece destul de des aici. Acesta este unul dintre spritele care fac viaţa la Casa Verdi să tresalte. "

În cei aproape 120 de ani de când şi-a deschis larg ușile, Casa Verdi nu a primit ajutor de la stat. Artiştii dau o sumă modică pentru a locui în apartamentele de acolo. Iar cele mai importante ajutoare financiare vin din donații. Una dintre cele mai mări a fost de 6 milioane de euro, din partea fiicei unui alt mare compozitor italian. Toţi banii sunt investiți pentru ca vila să fie nu doar un loc pentru pensionari, ci şi un adevărat templu al muzicii clasice.

Ariana Grande, acuzată că a plagiat „fiecare notă” dintr-o altă melodie
Un film cu
Banana vândută cu 120.000$ a fost mâncată de față cu publicul. Autorul gestului
VIDEO PROTVPLUS.RO