Banana vândută cu 120.000$ a fost mâncată de față cu publicul. Autorul gestului

08-12-2019 09:41

david datuna

Banana vândută la Târgul de Artă Art Basel din Miami a fost mâncată de un artist american originar din Georgia.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Hungry Artist” Art performance by me ???? I love Maurizio Cattelan artwork and I really love this installation It’s very delicious ???? #artbasel #artbaselmiamibeach #daviddatuna #Eatingabanana #Mauriziocattelan #Hungryartist

A post shared by David Datuna (@david_datuna) on


Banana lipită cu bandă adezivă este lucrarea artistului italian Maurizio Cattelan și este numită „Comediantul”, scrie miamiherald.com.

Opera vine și cu un certificat de autenticitate, iar proprietarii scumpei lucrări au fost asigurați că pot înlocui fructul fără nicio problemă.

Însă banana a fost mâncată de artistul David Datuna în fața unui public iubitor de artă, potrivit reprezentanților centrului artistic. În ciuda acestui fapt, prețul lucrării în sine nu a fost afectat, a anunțat Lucien Terras, reprezentantul Galeriei Perrotin, colecționarii cumpărând, de fapt, certificatul de autenticitate, fructul, în sine, fiind perisabil.

„Nu a distrus opera de artă. Banana este „ideea”. ”

Artistul italian Maurizio Cattelan este cunoscut pentru sculpturile sale mai puţin obişnuite. Una dintre lucrările sale de artă - un vas de toaletă din aur de 18 carate, în valoare de circa 6 milioane de dolari - a ţinut prima pagină a ziarelor în septembrie, când a fost smulsă dintr-un perete şi furată din Palatul Bleinheim din Anglia unde era expusă.

Sursa: Miami Herald


VIDEO PROTVPLUS.RO