Ce spune despre sănătatea ta o strângere de mână. Gestul simplu îți poate spune de ce afecțiune suferi
Deseori deducem multe despre personalitatea cuiva din strângerea de mână, dar se pare că acest simplu gest poate dezvălui multe despre starea de sănătate a cuiva.
De la probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral până la riscul de depresie, scrie The Sun.
Bolile de inima
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
O strângere de mână slabă ar putea fi legată de un risc mai mare de atac de cord sau de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary din Londra.
Datele au arătat că persoanele cu o forță de strângere slabă a mâinii au o inimă care este mai puțin capabilă să pompeze sângele în tot corpul.
Pe de altă parte, s-a constatat că cei care au o forță mai mare atunci când strâng mâna unei persoane sunt mai puternici și au volume și proporții mai mari de sânge pompat de inimă, precum și un mușchi cardiac mai sănătos - ambii factori au fost legați de un risc mai mic de probleme cardiovasculare.
Moartea timpurie
Nu doar atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt asociate cu o strângere de mână mai puțin fermă.
Un studiu efectuat pe mai mult de un milion de adolescenți de sex masculin născuți în Suedia între 1951 și 1976 a arătat că o forță mai mică de prindere a mâinilor a fost „asociată în mod semnificativ cu o mortalitate mai mare din toate cauzele.”
Depresie
O strângere slabă de mână a fost mult timp asociată cu nervozitatea, dar ar putea semnala de fapt că suferiți de depresie.
Cercetătorii sud-coreeni de la Colegiul de Medicină al Universității Yonsei au descoperit, de asemenea, că persoanele cu o strângere mai slabă a mâinii aveau de până la trei ori mai multe șanse de a suferi de depresie nediagnosticată.
Acest lucru înseamnă că, în viitor, medicii ar putea fi capabili să afle dacă un pacient se află în stadii incipiente ale acestei afecțiuni doar prin simpla strângere a mâinii.