Ce este, de fapt, „blestemul lui Tutankhamon”. Peste 20 de oameni au murit după ce i-au deschis mormântul. GALERIE FOTO
Un cercetător susține că a aflat care este, de fapt, cauza „blestemului faraonului” despre care se spune că a dus la moartea a peste 20 de persoane, după ce au deschis mormântul lui Tutankhamon în 1922.
Textele antice egiptene amenință cu o „moarte pe care niciun medic nu o poate diagnostica” pe cei care deranjează rămășițele mumificate. Cercetătorul Ross Fellowes sugerează că există un motiv biologic în spatele acestor decese, potrivit dailymail.co.uk.
Studiul arată că otrăvirea cu radiații transmise de elemente naturale ce conțin uraniu și deșeuri toxice este cauza deceselor. Acesta mai spune că substanțele au fost introduse intenționat în mormânt.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Expunerea la substanțele respective ar fi putut duce la apariția anumitor cancere, cum ar fi cel care a dus la moartea arheologului Howard Carter - prima persoană care a ajuns la mormântul lui Tutankhamon acum peste 100 de ani.
Teoria cercetătorului spune că mormântul a fost, într-adevăr, „blestemat” doar că într-un mod biologic și intenționat, nefiind vorba despre ceva supranatural.