Ce este "benzinăria cu bere", un concept care începe să prindă şi la români în ultimii ani

31-05-2020 08:43


În timp ce terasele şi restaurantele au fost închise în această perioadă, patronii de standuri streetfood şi care oferă mâncare la pachet pot spune că au ceva mai mult noroc.

După o săptămână ploioasă, clujenii au profitat sâmbătă de vremea însorită şi au ieşit în parcurile oraşului.

Cei mici s-au bucurat de deliciile specifice verii: vată pe băţ, porumb fiert şi, bineînţeles, îngheţată.

Iar pentru adulţi există şi benzinării unde, însă, nu se alimentează cu combustibil auto, ci cu zeci de tipuri de bere.

Parcul Central din Cluj a fost plin şi asta i-a mulţumit pe comercianţii. Ei spun că vânzările le-au mers foarte bine, în ciuda măsurilor de dezinfecţie.

Şi localurile care vând doar la pachet se bucura de clienţi în perioada asta. Cum e şi cazul unei staţii peco... de bere. Iubitorii îşi aleg berea şi cantitatea dorită. Se numeşte "benzinăria cu bere", un concept care începe să prindă şi la români în ultimii ani.

Berea este artizanală, numai de la microberării din România. Se depozitează în butoaie speciale, la temperaturi scăzute, ca să fie mereu proaspătă.

Gheorghe Rusu, proprietar: "S-a făcut o paralelă între un peco, unde mergi, te alimentezi, la fel şi la noi, doar că la noi pe post de combustibil e berea. Nu se consumă nimic în locaţie, asta e ideea: vii, te alimentezi cu produsul dorit, cantitatea dorită, noi o ambalam şi o dăm."

Este prima staţie de bere din zonă şi conceptul inedit a prins atât de bine, încât proprietarii vor deschide în curând încă o locaţie.

Tags: bere, cluj,

VIDEO PROTVPLUS.RO