Cum s-au adaptat comercianții din piață la pandemie: POS și cutii pentru „tranzacțiile” financiare

Ultima actualizare: 31-05-2020 10:35

După o lungă pauză cauzată de pandemie, producătorii locali din Bistriţa Năsăud şi-au dat întâlnire în piaţa centrală din Bistriţa cu bunătăţi care mai de care mai delicioase.

De pe tarabe nu au lipsit pâinea în coaja arsă, specialităţi din păstrăv, brânzeturi naturale, produse apicole, zacusca cu hribi, siropuri, sau dulceaţă.

Cât timp piaţa a fost închisă, bunătăţile producătorilor au ajuns la pofticioşi prin livrare la domiciliu.Târgul este organizat acum astfel încât să fie respectate toate normele de distanţare socială şi de igienă. Bistriţenii s-au bucurat că în sfârşit pot să cumpere din nou direct de pe tarabe şi în acelaşi timp pot să şi guste din preparate.

Cornel Ban producător pâine plăcinte: Pâine în cuptor cu lemn, plăcinte cu brânză cu mărar, cozonac cu mac, cozonac cu nucă, cozonac cu mac, cornuleţe
Reporter: V-a fost dor să reveniţi?
Cornel Ban producător pâine plăcinte: Foarte dor şi iubesc clienţii vechi, că noi suntem pe piaţa de 4 ani... şi lor le-a fost dor dar şi nouă să ieşim de acasă.

Cumpărătorii au păstrat distanţa de 1,5 şi s-au aşezat cuminţi la rând, iar toţi cei care au ieşit la vânzare au purtat măşti, mănuşi, soluţii dezinfectante şi chiar cutii speciale unde se fac „tranzacţiile" financiare.

Grigore Creta. producător brânză: "Caş de oaie, urda de oaie, telemea de oaie, oricum noi am fost prezenţi în casele lor prin livrări la domiciliu. Aşa... e altfel, îi vedeţi fata în faţă, gustă, mai schimbăm o vorbă."

Ca să nu pună mâna direct pe bani, unii comercianţi au venit cu POS-ul după ei.

Nina Rus producător local: "În special sunt doar produse preaparate de noi din păstrăv, zacusca, conservele, o ruladă din păstrăv cu păstrăv somonat, pastă de păstrăv. Unii clienţi şi-au comandat şi în timpul pandemiei, pentru că noi am făcut livrări la domiciliu. Ne-am gândit la o modalitate să respectăm normele care ni se cer şi am venit în întâmpinarea clienţilor cu POS-ul, plată cu cardul."

Producătorii locali vor fi prezenţi de acum, în fiecare sâmbătă cu produse proaspete.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO