Câți bani a cheltuit Primăria București pentru infochioșcurile care au funcționat doar câteva luni
Infochioșcurile din București au fost instalate prima oară în locurile pulice în anul 2010, cu scopul de a le oferi informații locuitorilor Capitalei, dar și turiștilor. Astăzi, însă, sunt inutile, deși PMB a cheltuit 500.000 de euro pe aceste aparate.
Primăria Capitalei a cheltuit 500.000 de euro pentru câteva zeci de infochioșcuri menite să informeze locuitorii Bucureștiului, dar și turiștii. Jurnalistul Pro TV Vitalie Cjocari a dezvăluit pe pagina sa de Facebook cum a câștiga UTI, în 2006, un contract de vreo 1,7 milioane de euro, care prevedea achiziționarea și instalarea a 100 de aparate de informare a publicului și turiștilor din București.
În prezent, costisitoarele infochioșcuri, care au funcționat doar câteva luni după instalare, sunt vandalizate, distruse, nu sunt conectate la internet și nici la curent electric.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„În 2006, UTI câștigă un contract de vreo 1,7 milioane de euro. Contractul prevede achiziționarea și instalarea a 100 de aparate de informare a publicului și turiștilor din București. Celebrele infochioșcuri. La un simplu calcul un aparat costă peste 10.000 de euro. Cam cât un Logan nou. (...) În 2010 au fost instalate primele 33 de aparate în locurile publice. Primăria urma să se ocupe de branșarea aparatelor la rețeaua electrică. O jumătate de milion de euro a costat operațiunea. Doar că timp de 2 ani aparatele au stat complet nefuncționale. De ce? Simplu și clasic în același timp. Primăria nu le-a branșat la rețeaua electrică. Nefiind păzite, o parte dintre ele au fost vandalizate, au servit drept panouri de afișaj publicitar. În 2012 se întâmplă minunea. Au fost în final conectate la curent electric. Doar că minunea a ținut câteva luni. Motivul invocat, au apărut probleme de asigurare a fondurilor necesare pentru desfășurarea contractului. Drept urmare, celelalte 67 de infochioșcuri nu au mai fost instalate deși fuseseră cumpărate, iar acum se află în depozitele UTI”, a precizat Vitalie Cojocari în postarea sa.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, primaria bucuresti, bani publici,
Dată publicare:
15-10-2021 14:08