Cât timp te protejează o cremă cu SPF 30 sau SPF 50. Sfaturi pentru protecția solară la copii
Pentru a-ți proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui trebuie să alegi o cremă de protecție solară adecvată și să o aplici în mod corespunzător.
Astfel, folosește o cremă cu factor de protecție de cel puțin 30 SPF.
Pentru corpul unui adult de mărime medie sunt îndeajuns aproximativ două linguri (şase linguriţe) de cremă de protecţie solară, alocând aproape o linguriţă doar pentru față.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ai putea considera că o cremă de protecţie solară cu un SPF de 30 va fi de două ori mai eficientă comparativ cu o cremă cu SPF de 15. Dar acest lucru nu este neapărat adevărat. În timp ce SPF 15 filtrează aproximativ 93% din razele UVB care intră în contact cu pielea, SPF 30 filtrează 97%, iar SPF 50 creşte această valoare la 98%, scrie reginamaria.ro.
Cum se traduce SPF pe piele?
Pielea neprotejată dă în 10 minute semne de arsură. Aplicarea corectă a protecției solare SPF 30 ar încetini rata de ardere până la punctul în care ar dura de 30 de ori mai mult sau 300 de minute în total. SPF 15 ar dura 150 de minute, în timp ce SPF 50 – 500 de minute.
Protecția solară la copii
Pentru copii, o expunere de 15 minute la soare este suficientă pentru a obţine cantitatea necesară de vitamina D.
Copiii au în permanenţă nevoie de protecţie împotriva radiaţiei ultraviolete nocive a soarelui, nu numai atunci când sunt la piscină, la plajă sau în vacanţă. Pielea lor trebuie protejată de fiecare dată când ies din casă, iar medicii recomandă ca crema cu un grad de protecţie cât mai ridicat să fie aplicată încă de la vârsta de şase luni.
Cei mici au nevoie de protecţie chiar şi în zilele înnorate. Asta pentru că norii nu blochează razele UV să ajungă pe piele, ci doar le filtrează, iar de cele mai multe ori vorbim de o filtrare uşoară.
De asemenea, specialiștii recomandă părinților să-i învețe pe cei mici să stea la umbră, să-i îmbrace în haine lejere, să le pună o pălărie pe cap și ochelari la ochi.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: copii, plaja, vara, protectie solara, arsuri solare, SPF,
Dată publicare:
19-06-2023 22:24