Care este numele din acte al lui Ion Țiriac. "Am vrut să îl schimb"

Ultima actualizare: 07-01-2021 22:41
Ion Tiriac
Agerpres

Ion Țiriac, ajuns la vârsta de 81 de ani, a spus în cadrul unei emisiuni TV că numele său din acte este diferit de cel cunoscut de toată lumea.

Omul de afaceri a declarat că poartă numele tatălui său, Ioan, mărturisind că a încercat să îl schimbe însă a renunțat deoarece trebuia să facă prea multe "hârţoage".

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a spus Ion Țiriac la emisiunea „Rețeaua de Idoli” de pe TVR 1, potrivit gsp.ro.

Țiriac a continuat tradiția și i-a botezat pe doi dintre copiii săi cu numele de Ion: pe primul lui fiu l-a numit Ion, iar pe fiica lui Ioana.

Declarații controversate despre Serena Williams

 

În cadrul aceleiași emisiuni, Țiriac a făcut o serie de declarații despre jucătoarea de tenis americană Serena Williams, care l-au revoltat pe soțul acesteia.

Omul de afaceri a spus că Williams ar trebui să se retragă, deoarece nici vârsta, nici greutatea nu-i mai permit să joace bine.

"La vârsta asta (n.r. - 39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere", a declarat Ţiriac în emisiunea Reţeaua de idoli, de la TVR.

Alexis Ohanian, soţul Serenei Williams, a reacţionat la afirmaţiile fostului tenismen, comentând la o postare cu un articol din presa internaţională, care a preluat declaraţiile lui Ţiriac.

"Pot să spun că nimeni nu dă doi bani pe ce crede Ţiriac", a scris Ohanian.

"A trebuit să caut pe Google... se pare că fata mea de trei ani ani are mai multe victorii de Grand Slam decât aceast clovn (n.r. - clovn ilustrat prin emoticon)", a continuat el şi după un timp a postat pe contul lui următorul mesaj: "2021 şi nicio reţinere când un clovn rasist/sexist care se exprimă public se ia de familia mea".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO