Care este cea mai bună zi pentru reînnoirea asigurării auto, la cel mai mic preț. Sfaturile unui expert

Ultima actualizare: 11-06-2022 11:37
asigurare rca

Jurnalistul britanic Martin Lewis a dezvăluit că cel mai bun moment în care ne putem reînnoi asigurarea la mașină este cu 20-26 de zile înainte de expirare.

Conform unei simulări efectuate pe site-ul spu, Money Saving Expert, cea mai bună zi pentru reînnoi asigurarea mașinii este cu 23 de zile înainte de expirare.

După ce a analizat peste 70 de milioane de prețuri pe site-uri care compară prețurile asigurărilor auto, experții MSE au descoperit că reînnoirea cu 23 de zile înainte poate să scadă prețul asigurării la jumătate. Însă, aceștia au spus că prețurile pot fi mult mai ieftine și cu 21, 22, 24 sau 25 de zile înainte zilei prestabilite pentru reînnoire.

Șferii trebuie să țină cont însă de faptul că nu toate companiile de asigurare auto sunt listate pe site-urile care compară prețuri, așadar cei ce doresc o asigurare pot lua legătura cu firme în mod direct dacă doresc să ceară o ofertă.

Martin Lewis i-a sfătuit pe șoferi să folosească cât mai multe site-uri de comparare a prețurilor. Motivul este că asiguratorii au contracte cu diverse site-uri, ceea ce înseamnă că o asigurare poate costa mai mult sau mai puțin în funcție de site-ul folosit.

CITEȘTE ȘI: Schimbare pe piața RCA. Prețul polițelor, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF. Proiectul adoptat tacit în Senat

Doi bărbați au dus o mașină de pe stradă la fier vechi, crezând că e părăsită

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO