Bugetele pentru petrecerile corporate de Crăciun au crescut în acest an. „Am eșalonat pe două luni costurile”
În programul aglomerat al lunii decembrie, zilele acestea își fac loc și petrecerile de firmă. Este momentul în care angajații uită de greu, iar șefii recunosc deschis că, fără oameni, compania nu înseamnă nimic.
Bugetele pentru asemenea evenimente au tot crescut și au ajuns chiar și la 150 de euro de participant.
600 de oameni, toți angajați la aceeași companie, au petrecut o noapte întreagă într-o sala de evenimente din Brasov.
Tema petrecerii, "Marele Gatsby", i-a făcut să înlocuiască ținutele de birou cu perle, paiete, decolteuri generoase și frac cu batista la rever. Regula este: fără partenerii de viață, doar colegii.
Dacă au existat vreodată, ranchiuna și reproșurile sunt date uitării.
Ca să realizeze un asemenea moment de grație, firma a cheltuit 20% din încasările pe noiembrie și decembrie.
Daniela Micușan, manager general companie: „Am eșalonat pe două luni costurile ca să putem acoperi. E un efort mare, dar ne bucurăm sa vedem ca tinerii sunt bucuroși. Media de vârstă este 25 de ani, ei se bucură, sunt petrecăreți, vă dați seama”.
Pentru asemenea petreceri, cea mai mare sală de evenimente din Brașov mobilizează o armată de oameni.
Rareș Păun, organizator evenimente corporate: „Undeva la 80 de ospătari, 12-16 barmani, oameni care aprovizionează barurile din depozite, în bucătărie 20-30, 2 șefi de sală”.
Show-ul destinat angajaților poate conține momente de magie, dans sau acrobație. Firmele plătesc artiști renumiți ca să întrețină atmosfera de sărbătoare. Costurile pornesc de la 350 de lei de participant și pot ajunge la 750 de lei.
Într-o altă companie, angajații unui pub au suspendat programul cu publicul pentru o jumătate de zi. În spatele ușilor închise, s-au încins horele.
Camelia Petre, manager local: „Contează foarte mult pentru colectiv, îi unește, se cunosc și într-un alt mod, numai lucrând se privesc altfel unii pe ceilalți”.
La petrecere au fost și patru asiatici, recent intrați în echipă.
Faheem Faizer, barman, Sri Lanka: „Este cel mai frumos lucru ce mi s-a întâmplat în ultimii doi ani și sunt tare fericit”.
Daniel Deneș, barman: „După petrecerea asta, diseară o să lucrez, o să avem o seară de stand-up, Doamne ajută să meargă bacșisul, să ne scoatem și noi cadourile”.
Mâncarea e peste tot din belșug, dar organizatorii de la departamentul de reurse umane au grijă ca băutura să conțină mai puțin alcool, pe măsură ce petrecerea avansează.