Omul-lup, despre prima experință cu tehnologia. A stat ascuns întreaga zi, în pat

Dată publicare: 28-08-2018 09:58
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


bărbatul-lup

Abandonat pe când era doar un copil, Marcos Rodriguez Pantoja a supraviețuit timp de 15 ani, izolat de societate, alături de animalele sălbatice în Sierra Morena.

Însă, cu adevărat dificil i s-a părut să se adapteze vieții printre oameni și regulile lor.

Marcos Pantoja, cunoscut drept bărbatul-lup, își amintește că prima dată când a auzit un aparat de radio pus în funcțiune a crezut că “persoanele pe care le auzea vorbind erau blocate în interiorul cutiei metalice”, potrivit The Guardian.

Întâmplarea a avut loc în 1966. Marcos s-a trezit bursc din somn la auzul unei conversații, deși nu era nimeni în cameră.

S-a dat jos din pat și s-a apropiat de aparatul dinspre care veneau vocile, însă “nu a găsit nicio posibilitate de a-i scoate pe captivi din interior”.

În naivitatea sa, bărbatul care a copilărit alături de lupi pentru o bună parte a vieții sale a început să țipe la radio: “o să vă scot de acolo”. A ridicat aparatul de radio și l-a izbit de perete, însă nu a descoperit niciun om în carcasa distrusă.

Speriat, Marcos a început să strige că “i-a ucis pe toți” și s-a ascuns sub pături, în pat, întreaga zi.

Avea doar 20 de ani când s-a întâmplat acest episod, iar Marcos tocmai fusese salvat din munți și readus printre semenii săi.

Imediat după ce a fost salvat de Garda Civilă, Marcos Rodriguez a fost înscris într-un program de integrare socială, însă viața sa nu a fost deloc ușoară. A fost bătut, înșelat și abuzat de semenii săi. În satul Rente, însă, și-a regăsit liniștea.

Bătrânul a recunoscut că a încercat de nenumărate ori să se întoarcă în munți, însă a pierdut legătura pe care o avea cu natura. Lupii nu îl mai recunosc ca fiind “unul de-al lor”.

“Știu că sunt acolo, în sălbăticie, îi aud, dar nu mai este atât de ușor să fii în preajma lor. Îi chem, ei răspund, însă nu se mai apropie de mine. Mi s-a schimbat mirosul,” a mai adăugat Marcos Rodriguez Pantoja.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO