Bărbatul care a copilărit alături de lupi, dezamăgit de viața sa printre oameni

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
bărbatul-lup
El Pais / Óscar Corral

Marcos Rodriguez Pantoja, care a trăit printre animale timp de 12 ani, susține că îI este greu să se adapteze regulilor societății.

Viața lui Marcos Rodriguez Pantoja, cunoscut și ca “Mowgli al Spaniei” s-a schimbat radical după ce a părăsit zona montană unde locuia alături de animale și a revenit în societate, potrivit El Pais.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, locuiește într-o casă modestă în satul Rante. Marcos susține că ultima iarnă a fost cea mai grea, sănătatea sa deteriorându-se rapid.

Bătrânul își amintește cu nostalgie de copilăria petrecută alături de lupi, adăugând că lupoaica care l-a acceptat alături de haita sa și l-a “crescut” este cea de la care a învățat să supraviețuiască. Bărbatul dormea într-o peșteră alături de “familia sa adoptivă”, adoptându-le comportamentul și modul de viață.

Astăzi, bărbatul-lup, care a fost descoperit în sălbăticie pe când avea 19 ani, se adaptează greu condițiilor din societate. Cel mai greu îi este să se obișnuiască cu frigul iernilor, care nu îl deranja atât de mult pe când era alături de haita de lupi.

“Umblam și alergam aproape gol. Îmi înfășuram doar picioarele când îmi înghețau, însă nu resimțeam frigul atât de puternic ca acum. Eram mult mai rezistent și mai puternic”, a declarat Marcos.

Imediat după ce a fost salvat de Garda Civilă, Marcos Rodriguez a fost înscris într-un program de integrare socială, însă viața sa nu a fost deloc ușoară. A fost bătut, înșelat și abuzat de semenii săi. În satul Rente, însă, și-a regăsit liniștea.

Bătrânul a recunoscut că a încercat de nenumărate ori să se întoarcă în munți, însă a pierdut legătura pe care o avea cu natura. Lupii nu îl mai recunosc ca fiind “unul de-al lor”.

“Știu că sunt acolo, în sălbăticie, îi aud, dar nu mai este atât de ușor să fii în preajma lor. Îi chem, ei răspund, însă nu se mai apropie de mine. Mi s-a schimbat mirosul,” a mai adăugat Marcos Rodriguez Pantoja.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO