Autoritățile din Maramureș au început un program de împădurire. Campaniei s-a alăturat și un tânăr din Mexic
Ca să revitalizeze zone defrișate masiv sau cu arbori îmbătrâniți, în Maramureș autoritățile au început un program de împădurire la care participă și localnici, și tineri voluntari.
Pe 12 hectare sunt plantați în aceste zile peste 50 de mii de puieți de stejar și paltin din pepinierele Romsilva.
Zeci de elevi au dat o mână de ajutor, alături de specialiștii care i-au învățat cum se plantează în mod corect puieții. Printre ei și, Ismael din Mexic, un tânăr ecologist.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Sunt din Mexic, de aproximativ 4 ani în România și am decis să vin pentru că am ajuns într-un loc unde mediul nu e protejat cât ar trebui și mă preocupă lucrul acesta apentru că e necesar pentru a putea trăi”, a spus acesta.
Și cei mai mici s-au alăturat demersului, cu entuziasm. Aida, de 9 ani, a depus toata energia în acest proiect.
„Am venit pentru că am vrut să ajut natura. A fost puțin greu pentru că lopata a fost destul de grea. Am plantat mulți stejari și câțiva cireși. Copacii ne dau aer curat”, a spus fetița.
„Plantăm un număr de 3300 total puieți de stejar și împădurim o suprafață de un hectar 80”, a declarat Cristian Pop, inginer Ocolul Silvic Șomcuta Mare.
Campania de împădurire se desfășoară până la începutul lunii mai. Potrivit polițiștilor, luna trecută în doar câteva zile de controale pe drumurile publice și la depozite, au fost date amenzi în valoare de peste 60 mii de lei. Anchetatorii au confiscat aproape 300 de metri cubi de lemne, din transporturi ilegale.