Antibiotice SA, contract de 11 milioane de euro de la statul englez pentru furnizarea de medicamente anti-covid

Ultima actualizare: 01-12-2021 17:22
Compania românească Antibiotice SA a câștigat un contract de 11 milioane de euro de la Ministerul Sănătății din Marea Britanie pentru furnizarea de medicamente anti-covid
Antibiotice.ro

Compania românească Antibiotice SA din Iași a câștigat un contract de 11 milioane de euro de la Ministerul Sănătății din Marea Britanie pentru furnizarea de medicamente anti-covid în spitalele engleze

 

Antibiotice SA a câștigat licitația organizată de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii pentru 5 medicamente antiinfecțioase injectabile (destinate spitalelor) folosite inclusiv în tratamentul suprainfecțiilor bacteriene asociate Covid-19, scrie Ziarul de Iași.

Antibiotice SA este cel mai mare producător român de medicamente, controlat în proporție de 53% de Ministerul Sănătății.

“Ne bucurăm că astăzi, de 1 decembrie, Antibiotice - un brand românesc cu o istorie de peste 65 de ani poate face cunoscută această realizare. Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță, că România are viitor! Contractul recent încheiat are o valoare de 11 mil de euro, ceea ce ne permite consolidarea în perspectivă a afacerii, cât și reconfirmarea statutului de producător de medicamente acceptat de una dintre cele mai mari piețe reglementate din Europa de Vest”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

 

Licitații câștigate în SUA și la Comisia Europeană

 

Contractul se va derula pe durata a 2 ani, iar primele livrări vor fi onorate începând cu luna ianuarie 2022, fără a pune în pericol asigurarea medicamentelor injectabile betalactamice pentru toate spitalele din România, transmite companie.

”Accesarea pieței Regatului Unit face parte din strategia de expansiune teritorială a Antibiotice și se înscrie în Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică al companiei pe termen lung. De asemenea, în perspectiva anilor viitori, pentru dezvoltarea portofoliului cu produse adaptate terapeuticii actuale, Antibiotice are în derulare proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) care vor permite dezvoltarea prezenței companiei în aceste piețe și vor determina vânzări importante.

În ultimii ani, Antibiotice a câștigat licitații importante pentru medicamente antiinfecțioase în Statele Unite ale Americii, unde asigură o bună parte din consumul din această piață, Europa de Vest, Asia de SE precum și licitația organizată de Comisia Europeană (2020) prin care se asigură țărilor membre stocurile necesare cu antibiotice betalactamice în pandemie. Acest lucru reprezintă o recunoaștere a calității medicamentelor fabricate în România, la Antibiotice Iași”, a mai transmis producătorul român.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO