ANAF a găsit o firmă din București care a vândut online telefoane de 43 milioane de lei, fără fiscalizarea veniturilor
ANAF a identificat o firmă din Bucureşti prin intermediul căreia s-au vândut online telefoane mobile de ultimă generaţie, în perioada 2019-2021, şi s-au obţinut venituri totale de 43 milioane de lei, care nu au fost înregistrate şi declarate.
Astfel, reprezentanţii firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adaugată, impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente.
Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală, subliniază sursa citată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanţii firmei livrau personal în Bucureşti şi vindeau telefoanele direct din portbagajul maşinii. În ţară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identităţi fictive.
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă au constatat că nu se desfăşura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeaşi adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.
Firma era inactivă și accepta doar plăți în numerar
"Pentru disimularea legalităţii comercializării, produsele erau livrate cu opţiunea de verificare a coletului la livrare şi erau însoţite de înscrisuri cu aparenţă de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale şi de garanţia produsului. Mai mult, firma era inactivă şi accepta plăţi doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale. Verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor. Direcţia Generala Antifraudă Fiscală recomandă tuturor comercianţilor, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat", se mai arată în postarea ANAF.
Sursa: Agerpres
Etichete: bucuresti, anaf, venituri, telefon, online, firma,
Dată publicare:
15-02-2022 15:28