Alimentele care sunt asociate cu riscul de cancer în rândul tinerilor. Numărul cazurilor a crescut alarmant în ultimii ani
Alimentele joacă un rol esențial în menținerea sănătății și prevenirea diferitelor boli, inclusiv a cancerului. Unele produse, în special cele procesate, au fost asociate cu o creștere a acestei boli, în special în rândul tinerilor.
Despre acest subiect a vorbit recent un cardiolog, Aurelio Rojas Sánchez, care printr-un videoclip publicat pe contul său de TikTok a explicat cum în ultimii ani a crescut cu 80% numărul cazurilor de cancer la tineri, cum ar fi cel de sân, colon, pancreas, endometru sau stomac, scrie ABC.
Rojas susține că factorul-cheie din spatele acestei probleme este creșterea disproporționată a nivelului de insulină, un hormon care, potrivit lui, acționează ca un „stimulator puternic al creșterii celulelor canceroase”. În explicația sa, el insistă asupra faptului că consumul de zahăr și făină rafinată, prezente în produse comune precum băuturile răcoritoare, cerealele, pâinea albă și produsele de patiserie, este o problemă generalizată care afectează sănătatea într-un mod tăcut, dar periculos.
„Aceste două alimente nu sunt asociate doar cu cancerul, ci sunt, de asemenea, responsabile în mare măsură de boli precum diabetul, hipertensiunea și bolile cardiovasculare”, spune specialistul. În opinia sa, este esențial să se reducă sau să se elimine consumul acestora pentru a preveni aceste probleme de sănătate pe termen lung.
@doctorrojass Los dos asesinos silenciosos☠️ #cancer #jovenes #insulina #azucar ♬ sonido original - Aurelio Rojas Sánchez
Conștienți de efectele negative
În ciuda avertismentelor, aceste alimente continuă să fie o parte obișnuită a dietei multor persoane, în special a celor mai tineri. Normalizarea consumului de zahăr și făină rafinată în produsele prelucrate înseamnă că impactul lor trece neobservat în fiecare zi, în ciuda efectelor lor nocive asupra organismului, potrivit cardiologului.
În acest sens, Rojas subliniază importanța conștientizării efectelor sale negative. El recomandă schimbarea dietei, deoarece modificarea obiceiurilor alimentare, eliminarea sau reducerea zahărului și a făinii rafinate, reprezintă o măsură preventivă esențială pentru a avea grijă de sănătatea noastră și pentru a reduce riscul de a dezvolta boli grave în viitor.