Adăposturi civile în București. Unde este localizat cel mai apropiat de casa ta
În cazul unui atac nuclear, chimic, aerian sau alte evenimente care pun în pericol populația, autoritățile vor transmite mesaje prin intermediul sirenelor de alarmare iar apoi cetățenii trebuie să se îndrepte spre adăposturile civile.
Adăposturile de protecţie civilă sunt spaţii special amenajate pentru protecţie în situaţii specifice, proiectate, executate, dotate, echipate şi autorizate potrivit normelor şi instrucţiunilor tehnice elaborate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobate de ministrul Afacerilor Interne, potrivit Legii nr 481/2004.
Adăposturile civile se împart în: adăposturi pentru puncte de comanda destinate Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, adăposturi publice de protecție civilă aflate în administrarea consiliilor locale și fondul privat de adăpostire realizat de agenții economici și proprietarii de imobile.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Câte adăposturi civile sunt în București
Potrivit listei întocmite de Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în București există 1.171 de adăposturi civile.
Locația adăposturilor civile din Capitală
În fiecare sector există un anumit număr de adăposturi civile publice și private. Cele mai mule adăposturi civile se află în Sectorul 2, mai exact 343, iar cele mai puține în Sectorul 6, mai exact 58.
Iată mai jos, numărul adăposturilor civile din fiecare sector.
► Sector 1 - 165;
► Sector 2 - 343;
► Sector 3 - 143;
► Sector 4 - 168;
► Sector 5 - 58;
► Sector 6 - 294;
De asemenea există și o hartă interactivă cu adăposturile civile din București, disponibilă pe adapostulmeu.ro.
Cum recunoști un adăpost civil
Prin Hotărârea de Guvern nr. 630/2005 s-a stabilit ca fiecare clădire care găzduiește un adăpost civil să fie marcată cu un triunghi echilateral albastru încadrat într-un pătrat portocaliu.
Acest semn ar trebuie să se afle pe ușile de acces în adăposturi cât și pe peretele de la intrarea în imobil către adăpost.
Sursa: IGSU
Etichete: bucuresti, adaposturi protectie civila, dezastre naturale,
Dată publicare:
15-03-2023 16:04