Accident grav în Băicoi. Un buldo-excavator căzut de pe o platformă a lăsat fără curent localitatea

Ultima actualizare: 16-11-2020 17:58

Incident grav într-o curbă de pe o șosea din Prahova. Un buldo-excavator de 15 tone a căzut de pe trailerul ce îl transporta, a traversat șoseaua, apoi trotuarul, a rupt un stâlp de electricitate și s-a oprit în gardul unei case.

În urma întâmplării, întreg cartierul a rămas fară energie electrică.

Este cutremur, și-au spus oamenii din Băicoi, când au auzit bubuitura și au simțit trepidațiile provocate de accident. Două tinere pe lângă care a trecut mastodontul s-au speriat teribil. Martorii au sunat la 112 și mai multe echipaje de urgență au fost trimise în zonă.

Martor: „Am trecut încolo și am auzit bubuitura, Doamne, e ceva de groază. Te omoară pe trotuar, nu mai zic nimic.”

Petre Stoienescu, proprietar: „Bubuitură puternică, eram în interior, a fost o lovitură puternică, utilajul e foarte greu, a zburat de pe platforma unui tir aici în viraj, un viraj deosebit de periculos aici la noi.”

Oamenii spun că trailerul ar fi intrat cu viteză în curbă, însă șoferul îi contrazice.

Daniel Pacuretu, șofer: „S-a rupt lanțul de la ancorare. Cum de ce? A făcut cred un pic de balans fiind pe cauciucuri, s-a lăsat și a sărit în sus. N-ai cum să intri cu viteză în curbă cu 40 de tone.”

Asemenea accidente s-au mai întâmplat aici, spun oamenii. În urma cu două săptămâni, un alt stâlp de electricitate a fost rupt în condiții similare: o mașină scăpată de sub control în curbă a virat drept în stâlp. Acum oamenii cer ca autoritățile să instaleze în acest loc separatoare de sens.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO