A rămas însărcinată, dar a avut parte de un șoc. „Am vrut un copil, aș fi dat orice”

26-03-2019 07:49

O femeie din Mexic care își dorea cu disperare un copil a urmat un tratment de fertilizare în vitro. Și visul ei s-a îndeplinit multiplicat de cinci ori!

Nu este clar dacă barza a avut sau nu ajutoare când a venit la familia Cruz. Pentru că a avut de adus cinci bebeluși! Calculul probabilităților arată că o naștere de cvintupleți apare o dată la 52 de milioane de sarcini, în toată lumea.

„Suntem foarte fericiți, entuziasmați dar și suprinși. Este un caz atât de rar, foarte puțin probabil”, spune medicul. 

Cei cinci bebeluși s-au născut pe 21 martie dimineața, la un spital de obstretică și ginecologie din capitală Mexicului.

Mama, Elisabeta, a urmat un tratament de fertilizare în vitro. Și ea, și soțul ei, își doreau cu ardoare un copil, dar au primit cinci! S-au născut prin cezariană, după 32 de săptămâni de sarcina.

„Întâi s-a născut o fetiță de 450 de grame, au urmat doi băieței și, la sfârșit, încă două fete. Ultima născută din echipă cântărea aproape un kilogram, 980 de grame mai exact. Copii vor rămâne la maternitate cam o lună sau două. Când fiecare va cântări măcar un kilogram și 800 de grame își vor putea controla temperatura și se vor putea hrăni normal”, a mai explicat medicul. 

Tatăl încă se gândește cum o să-și boteze copiii.

„Am doar trei nume deocamdată, Manuel și Julio, băieții, și Karely, una dintre fete. Pentru celelalte două fete încă deliberăm”, spune tatăl copiilor. 

O echipă multidisciplinară formată din ginecologi, neonatologi, pediatri și asistente medicale are grijă permanent de cvintupleți, până când părințîi ii vor putea lua acasă.

„Am vrut unul, aș fi dat orice să am un copil, și iată acum am cinci! Sunt cel mai fericit, cel mai fericit”, a mai spus tatăl.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO