ONU: Zece copii au murit în urma unui raid aerian al SUA în Afganistan

Ultima actualizare: 25-03-2019 14:30
raid aerian
Getty

Zece copii, parte a unei familii extinse, au fost ucişi de un raid aerian al SUA în Afganistan, alături de trei adulţi, a anunţat ONU luni, scrie Reuters.

Raidul aerian de sâmbătă a făcut parte dintr-o bătălie între talibani şi forţele afgano-americane care a durat 30 de ore în Kunduz, o provincie nordică în care talibanii au o prezenţă puternică, scrie News.ro.

Copiii şi familiile lor şi-au pierdut locuinţele din cauza luptelor din alte părţi ale ţării, conform misiunii ONU din Afganistan (UNAMA), care a precizat într-un comunicat că verifică pentru a afla dacă toate cele 13 decese au avut loc în timpul raidului.

Alţi trei civili au fost răniţi. Incidentul a avut loc în cartierul Telawka în apropiere de oraşul Kunduz.

Sergentul Debra Richardson, purtătoarea de cuvânt a misiunii conduse de NATO - Resolute Support - în Afganistan a confirmat că forţele Statelor Unite au coordonat raidul aerian. Ea a precizat că misiunea îşi propune să prevină decesul civililor, talibanii ascunzându-se printre ei.

Un număr record de civili afgani au fost ucişi în 2018 după ce numărul raidurilor aeriene şi al atentatelor sinucigaşe a crescut, a informat ONU într-un raport din februarie. De asemenea, numărul copiilor ucişi a crescut în fiecare an din 2014 până în prezent.

Luptele s-au intensificat într-o perioadă în care oficialii talibani şi americani se întâlnesc pentru a încerca să oprească războiul de 17 ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO