Măsuri stricte de securitate impuse în Rusia pentru Cupa Mondială


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 13 Iunie 2018 13:16
Categorie: Cupa Mondială 2018

În Rusia, autorităţile fac ultimele pregătiri înaintea Cupei Mondiale, care începe joi. Măsuri draconice de securitate au fost impuse, pentru ca sărbătoarea fotbalului să se desfăşoare fără incidente.

La Moscova, oraşul unde are loc meciul de debut, au ajuns deja mulţimi de suporteri.

"Suporteri din toată lumea au sosit deja în număr mare, după cum puteţi vedea. Susţinători ai naţionalei Braziliei, Iranului şi Marocului sunt aici", a transmis Amanda Davies, corespondentă CNN la Moscova.

În ultimele zile, Moscova, oraşul care va găzdui primul meci din cadrul Cupei Mondiale, a fost luat cu asalt de suporteri în căutare de distracţie. Moscoviţii îi primesc cu braţele deschise.

În aşteptarea străinilor, magazinele de suveniruri şi-au umplut rafturile. La o fabrică din Nijni Novgorod se produc de zor păpuşi Matrioşca. Lemnul e pictat manual cu figurile jucătorilor de fotbal care vor ajunge în Rusia.

Un artizan ciopleşte urşi din piatră care ţin în mână mingi de fotbal şi care se vând cu 15 dolari bucata.

"Ursul e simbolul Rusiei. Noi am vrut să le arătăm tuturor că ursul e un animal blând, un animal pasionat de sporturi şi de competiţii", a transmis Mikhail Surzhicov, sculptor.

Vladimir Putin a făcut o prioritate din siguranţa competiţiei care se va desfăşura pe 12 stadioane, din 11 oraşe. Poliţia rusă se pregăteşte meticulos pentru eveniment de ani buni, cu arestarea a numeroşi suspecţi de terorism, instalarea de camere de supraveghere şi exerciţii cu diverse scenarii.

Primarul din Volgograd spune că oraşul său e 100% sigur.

"Am învăţat din exemplele fostelor ediţii ale Cupei Mondiale, din alte oraşe şi alte ţări. Sunt sigur că va fi cea mai bună Cupă Mondială din istorie", a transmis Andrei Kosolapov.

Suporterii ruşi care vor să participe la meciuri primesc un document de identificare cipat, după ce sunt verificaţi temeinic de poliţie.

Autorităţile au mers până la închiderea unor porturi de lângă oraşele gazdă pentru orice transport potenţial periculos. În plus, ministerul rus al apărării şi FBS au trimis în toate oraşele echipament special care să protejeze spaţiul aerian de drone.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Amicalul Israel - Argentina a fost anulat din cauza tensunilor politice
România - Suedia 1 - 0, în partida amicală de la Craiova. Golul a fost marcat de Rotariu
Un motan fără auz, desemnat „prezicătorul oficial” al Campionatului Mondial de Fotbal 2018
VIDEO PROTVPLUS.RO