Egipt - Uruguay 0 - 1, după ce Gimenez a încris în minutul 90. Salah, doar rezervă

suarez cupa mondiala
Getty

Egiptul a fost învins de către Uruguay, scros 0-1, în cel de-al doilea meci de la Cupa Mondială 2018, disputat pe Ekateringburg Arena. În primul meci de la Cupa Mondială, Rusia s-a impus cu 5-0 în fața Arabiei Saudite, fiind liderul grupei A, cu 3 puncte.

Uruguay s-a impus, vineri, în fața Egiptului, în urma unui gol înscris de Gimenez în minutul 90. Uruguay ocupă locul 2 în grupa A, cu 3 puncte, pe primul loc fiind Rusia, tot cu 3 puncte, iar pe locurile 3 si 4 se află Egipt, respectiv Arabia Saudită, ambele cu 0 puncte. Fiecare echipă din grupa A a jucat câte-un meci. 

Uruguay a dominat partida încă din prima repriză. Atacanții Suarez și Cavanii au avut mai multe șuturi pe poarta, dar mingea a fost respinsă sau a ajuns în bară. Jose Gimenez a reușit să spargă gheața și să aduca victoria, după ce a înscris cu capul, în minutul 90, fructificând o centrare venită de la Sanchez.

EGIPT - URUGUAY LIVE TEXT CU DESFĂȘURAREA PARTIDEI:

Min 90 +7  Flurier final. Meciul s-a terminat

Citește și
Egipt
CUPA MONDIALĂ 2018. Lotul Egiptului
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Min 90+5 Trezeguet primeşte un cartonaş galben

Min 90 Vor fi 5 minute de prelungire

Min 90 GOOOOOL URUGUAY. A înscris Jose Maria Gimenez, după o lovitură de cap, în urma unei centrări de la Sanchez.

Min 87 Lovitura liberă executată de Cavani lovește bara.  

Min 83 Șut puternic al lui Cavani, care este respins in corner de către portar.

Min 81 Ocazie pentru Egipt. Kahraba a trimis mingea peste poartă.

Min 73 Cea mai importantă ocazie pentru Uruguay. Luis Suarez a fost la un pas să îl dribleze pe portarul El Shenawy, dar șutul său a fost respins.

Min 64 Centrarea lui Caceres, respinsă cu capul de apărarea adversă.

Min 59 Două schimbări la Uruguay. Carlos Sanchez a intrat în locul lui Nahitan Nandez, iar Cristian Rodriguez a intrat în locul lui Giorgian De Arrascaeta

Min 49 Mijlocașul egiptean Tarek Hamed este înlocuit cu Sam Morsy

Min 47  Ocazie mare pentru Uruguay. Șutul lui Suarez este blocat de portarul egiptean, după un duel unu la unu.

Min 46  A început a doua repriză

Min 45+1 Prima repriză s-a încheiat. 

Min 45. S-a arătat un minut de prelungire

Min 34 Trezeguet șutează, dar mingea este interceptată de Muslera.

Min 32 Lovitura liberă executată de Suarez lovește zidul

Min 24 Încă o ocazie mare pentru Uruguay. Suarez, la un pas să deschidă scorul.

Min 23 Ocazie mare pentru Uruguay. Șutul lui Cavani este blocat

Min 11 Replica egiptenilor a venit de la Trezeguet, care a profitat de o uşoară neatenţie în apărarea sud-americanilor şi a tras periculos din interiorul careului. Muslera a prins însă fără emoţii.

Min 8 Primul şut pe poartă al meciului a fost trimis de Edinson Cavani. Atacantul lui PSG a tras de la 17 metri, dar nu suficient de puternic şi de plasat pentru a marca.

UPDATE 15:00 A început meciul.

Egipt şi Uruguay fac parte din Grupa A, alături de Rusia şi Arabia Saudită. Egipt şi Uruguay s-au mai întâlnit o dată, în 2016, în cadrul unui meci amical, iar egiptenii au pierdut cu 2-0.

Hector Cuper, antrenorul Egiptului, a declarat că Mohamed Salah, atacantul celor de la Liverpool, este pregătit să intre vineri pe teren în ciuda accidentarii pe care a suferit-o în finala Ligii Campionilor împotriva celor de la Real Madrid.

EGIPT - URUGUAY LIVE TEXT CUPA MONDIALĂ

ECHIPELE DE START

Egipt: M. Elshenawy - Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy - Elneny, T. Hamed - Warda, Elsaid, M. Trezeguet - Mohsen
Rezerve: El Hadary, Elmouhamady, Ekramy, Kahraba, Asjraf, Shikabala, Gaber, Hamdi, Morsy, Salah, Samir, Sobhi
Antrenor: Hector Cuper

Uruguay: Muslera - Varela, Gimenez, Godin, Caceres - Nandez, Betancur, Vecino, De Arrascaeta - Suarez, Cavani
Rezerve: Campana, Silva, Coates, Gomez, Laxalt, M. Pereira, Rodriguez, C. Sanchez, G. Silva, Stuani, Torreira, Urreta
Antrenor: Oscar Tabarez

Uruguay s-a calificat la Cupa Mondială din Rusia după ce a terminat preliminariile din America de Sud pe locul doi, după Brazilia, dar înaintea Argentinei. Egipt s-a calificat la Campionatul Mondial 2018 după ce a terminat pe primul loc într-o grupă cu Uganda, Ghana şi Congo.

Vedeți aici PROGRAMUL COMPLET al Campionatului Mondial de Fotbal 2018!

Egipt a disputat cinci meciuri amicale în 2018, două pe teren propriu şi trei în deplasare. A suferit trei înfrângeri, cu Portugalia, Grecia şi Belgia, şi a remizat de două ori, cu Kuweit şi Columbia. Uruguay are trei victorii în 2018, după ce le-a învins pe Cehia, Țara Galilor şi Uzbekistan.

Antrenorul Oscar Tabarez, în vârstă de 71 de ani, şi-a început cel de-al doilea mandat în 2006. Din 2006 a strâns 152 de meciuri pe banca celor din Uruguay, palmaresul său fiind de 79 de victorii, 39 de egaluri şi 39 de înfrângeri. Sub conducerea sa, Uruguay a câştigat Copa America în 2011, iar la Campionatul Mondial din 2010, au terminat pe locul 4.

EGIPT URUGUAY CM 2018

Hector Cuper, antrenorul argentinian al Egiptului, şi-a început mandatul de selecţioner pe 2 martie 2015. Acesta a disputat 35 de meciuri pe banca Egiptului, reuşind să câştige 19 partide, 7 egaluri şi 9 înfrângeri.

Lotul Egiptului la Cupa Mondială 2018:

Portari: Sherif Ekramy (Al Ahly), Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El Shennawy (Al Ahly).

Fundași: Mohamed Abdel-Shafi (Al Fateh), Ayman Ashraf (Al Ahly), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Ahmed Fathi (Al Ahly), Omar Gaber (Los Angeles FC), Ali Gabr (Zamalek), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Saad Samir (Al Ahly)

Mijlocași: Mohamed Elneny (Arsenal), Abdallah El Said (Al Ahly Jeddah), Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad Jeddah), Sam Morsy (Wigan Athletic), Shikabala (Al Raed), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos)

Atacanți: Marwan Mohsen (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool)

Lotul echipei Uruguay la Cupa Mondială 2018:

Portari: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente).

Fundași: Diego Godin (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting CP), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Penarol).

Mijlocași: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matiaş Vecino (Inter Milan), Federico Valverde (Real Madrid), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez (Monterrey), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Gaston Ramirez (Sampdoria).

Atacanți: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Edinson Cavani (PSG), Luis Suarez (Barcelona).

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Rusia - Arabia Saudită 5 - 0. Rușii au marcat două goluri în ultimele 5 minute
Rusia - Arabia Saudită 5 - 0. Rușii au marcat două goluri în ultimele 5 minute

Rusia – Arabia Saudită 5 -0, în grupa A, de la Cupa Mondială 2018. Primul meci din cadrul Cupei Mondiale 2018 s-a disputat, joi, între Rusia și Arabia Saudită, pe arena Lujniki din Moscova.

CUPA MONDIALĂ 2018. Lotul Egiptului
CUPA MONDIALĂ 2018. Lotul Egiptului

Cupa Mondială 2018 debutează joi, 14 iunie, în Rusia. 32 de echipe, inclusiv ţara gazdă, se luptă la prima Cupă Mondială care are loc în Europa de Est.

Cupa Mondială 2018. Lotul echipei Rusiei
Cupa Mondială 2018. Lotul echipei Rusiei

Rusia, țara gazdă Cupei Mondiale, a fost repartizată în Grupa A, alături de Arabia Saudită, Egipt și Uruguay. Cupa Mondială are loc între 14 iunie și 15 iulie.

SUA, Canada şi Mexic au câştigat organizarea Cupei Mondiale din 2026
SUA, Canada şi Mexic au câştigat organizarea Cupei Mondiale din 2026

Candidatura comună a SUA, Canadei şi Mexicului a ieşit învingătoare în cursa pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2026, prima ediţie cu 48 de selecţionate, în urma votului exprimat de Congresul FIFA reunit joi la Moscova.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.