Pregătiri intense pentru TIFF - organizatorii anunță o premieră în istoria festivalului

Dată publicare: 18-06-2021 08:16
Dată actualizare: 18-06-2021 09:51


Se fac pregătiri intense pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania. Este primul mare eveniment cultural al verii.

Cele mai noi pelicule românești și internaționale vor fi proiectate, timp de 10 zile, în spații deschise, dar și în săli de cinema. Regulile sanitare sunt stricte însă.

Plin de umor, spotul de promovare al Festivalului Internațional de Film Transilvania ne prezintă în acest an povestea unor daci care descoperă un ecran, într-o pădure. Se strâng apoi în jurul “minunii” și urmăresc imaginile cu interes, în timp ce mănâncă floricele turnate în colaci secuiești.

Filmulețul a fost vizualizat de zeci de mii de ori pe Youtube și pe pagina de Facebook a festivalului. TIFF, care a ajuns deja la a 20-a ediție, va începe în 23 iulie la Cluj-Napoca.

 


Tudor Giurgiu, directorul Festivalului: "România Sălbatică cred că este cel mai ambițios proiect de film documentar despre țară noastră. De peste opt ani filmează și fotografiază în toată țară, în parcuri naționale, în Delta - ce au făcut ei e unic".

Printre cele 200 de filme care vor fi proiectate la festival se regăsesc 30 de pelicule românești, drame, comedii, filme istorice, dar și unele proiecții deosebite.

Mihai Chirilov, critic de film: "Există filme despre fotbal, pentru că tot avem Europene care se întâmplă - un film de ficțiune inspirat din fapte reale, un film suedez, despre latura nevăzută și întunecată a fotbalului".

Organizatorii au luat și anul acesta toate măsurile de protecție, în toate cele 14 locații.

Cristi Hordilă, manager festival: "O să mergem foarte mult pe un acces bazat pe triaj epidemilogic și purtat de mască, astfel să avem cât mai mulți oameni la proiecții".

Pentru prima dată în istoria TIFF, filmul care dă startul festivalului se va vedea simultam în 20 de localități din inteaga țară, printre care Alba Iulia, Brașov, Bistrița, Oradea sau Târgu Mureș.


VIDEO PROTVPLUS.RO