Festival organizat într-un hangar de aviație din București. Piesa centrală a fost un Boeing 737
Un hangar de aviaţie din Bucureşti a găzduit un Festival de New Media Art, dedicat proiectelor ce îmbină arta cu noile tehnologii.
Organizatorii şi-au propus să le arate atât copiilor, cât și părinților, prin proiecte aplicate, că tehnologia poate fi un mediu de creație, care te ajută să descoperi o lume interactivă, plină de mișcare, sunete şi culori.
Spectacolul de sunet şi lumină a fost pus în scenă într-un hangar de aviaţie al companiei ROMAERO Băneasa. Piesa centrală a expoziţiei a fost un Boeing 737, iar partea cea mai apreciată, de cei care au păşit în interiorul fuzelajului, a fost jocul de lumini, pentru care artiştii au folosit 400 de metri liniari de leduri.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Femeie: „Foarte interesant, mi-a plăcut. Am văzut o grămadă de lumini care veneau din toate părţile şi ne-am gândit că o să fim teleportaţi pe Marte.”
Întreaga expoziţie New Media Art conţine proiecte realizate de 50 de studiouri creative și artiști independenți, din România și nu numai.
Alina Rizescu, artist: „Lucrarea mea este inspirată dintr-un haiku japonez şi de momentul în care cireşii înfloresc în Japonia şi oferă interactivitate prin senzori astfel încât utilizatorii se pot juca cu aceste petale care curg.”
George Cerchează, artist: „Am realizat un simulator de zbor care se foloseşte de o singură cameră video pentru a detecta zona în care persoana care îl joacă este poziţionată astfel încât pe ecran să ai impresia unei ferestre, pentru a controla avionul semiautomat.”
Pentru copii a fost gândit un traseu special, care a reunit 12 instalaţii artistice interactive.
Unul dintre cele mai spectaculoase locuri pregătite pentru ei este acest spaţiu imersiv ce te transpune ca un portal direct într-o jungla amazoniană.
Acest eveniment ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, în noiembrie, însă din cauza restricţiilor, impuse în pandemie, a fost reprogramat.
Sorina Topceanu, cofondator platformă de new media art: „Este a doua ediţie RADAR pe care am pregătit-o ca pe un muzeu temporar de New Media Art, care a luat forma acestui spectacol de video mapping şi proiecţii interactive.”
Festivalului de Artă şi Tehnologie RADAR a durat 4 zile.