Peste 300 de instituții își deschid ușile gratuit de Noaptea Muzeelor. Va putea fi vizitată și Opera Națională din București
Sâmbătă seară vă puteți face un program ieșit din tipare pentru că începe Noaptea Muzeelor. Peste 300 de instituții de cultură sunt deschise gratuit în și au programe speciale, tururi ghidate sau spectacole.
La ora 19, în aproape toate muzeele din țară se intră gratuit. La Muzeul Literaturii Române se desfășoară un maraton de poezie și jazz. Sunt invitați 15 poeți, nume importante din generații diferite, iar alături de ei vor cânta blues și jazz nume care atrag public de calitate, precum Maria Răducanu și Mircea Tiberian.
În urmatoarele ore puteți alege experiențe interesante, dintr-un numar mare de instituții de cultură care s-au alăturat fenomenului internațional numit Noaptea Muzeelor.
Ateneul Român va putea fi vizitat gratuit între orele 22.00 și 01.00, va fi și un tur ghidat și un recital al Filarmonicii "George Enescu". Un tur ghidat prin toată clădirea va fi organizat și la Opera Națională, la miezul noptii. La Observatorul Astronomic puteți vedea spectacolul stelelor, dacă vremea va fi buna și cerul senin.
Muzeul Antipa așteaptă, ca de obicei, mii de vizitatori mari și mici, la expozițiile permanente, dar și într-o expozitie nouă, inaugurată sâmbătă seară.
Inclusiv Banca Naționala a României va primi vizitatori până târziu în noapte.
La Muzeul Cotroceni n-a fost pic de liniște toată ziua. Valuri de oameni au așteaptat la coadă ca să viziteze Saloanele regale. Doar în primele ore au trecut pragul peste 1.600 de persoane, iar reprezentanții muzeului se așteaptă la peste 3 mii de vizitatori, un număr record.
La Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost aglomerație toată ziua. Publicul va experimenta printre altele și lumea mai puțin cunoscută a instrumentelor de navigație astronomică. Noua expoziție „peste mări și zări” este coordonată de un ofițer comandor care a petrecut zeci de ani pe valuri. În vizită a fost și un grup de copii, veniți în excursie cu școala din Prahova.
Copil: „Pe mine ce m-a interesat cel mai mult erau scheletele dinozaurilor”.
Profesoară: „Noi venim de la Filipeștii de Pădure, din Prahova”.
Reporter: Sunteți cu copiii?
Profesoară: „Da, nu este ceva să nu îi impresioneze, foarte frumos tot”.
Doritorii pot vizita până târziu în noapte sutele de evenimente propuse de muzee, galerii de artă, centre culturale şi expoziţionale, spaţii ale tearelor, opere, coruri, palate, institute, case ale experimentelor sau licee şi festivaluri de muzică.