Iata ce microbi colcaie in tastatura calculatorului sau a telefonului

Ultima actualizare: 23-10-2012 14:45

Poate credeati ca daca lucrati intr-un birou cu aer conditionat, nu intrati in categoria romanilor care au meserii murdare? Cu singuranta va inselati amarnic.

Studii de specialitate arata ca tastatura unui computer poate fi adesea mult mai mizerabila ca o toaleta. Am vrut sa vedem cat de reala este aceasta teorie si am facut un experiment in colaborare cu Directia de Sanatate Publica.

Cu ajutorul unor tampoane sterile, specialistii laboratorului de microbiologie de la DSP Bucuresti au prelevat probe de pe taste, dintre tastele calculatorului, dar si de pe ecranul unui telefon mobil.

Probele, recoltate joi, au fost puse la insamantat timp de 48 de ore, iar rezultatele analizelor au evidentiat o adevarata incarcatura bacteriana.

Cei mai multi germeni, peste 300 pe cm patrat, au fost depistati pe tastatura unui laptop. Grav este ca laborantii au evidentiat si prezenta unui microb patogen.

Continuam cu tastatura telefonului mobil unde specialistii au descoperit mucegai. In plus, toate aparatele analizate aveau stafilococi nepatogeni, care isi au originea in flora normala a pielii. Ei pot deveni insa periculosi daca au conditii prielnice.

Nu disperati, microbi sunt peste tot, important este sa stim cum sa ne ferim de ei.

 

Cei de la DSP recomamanda ca aceste obiecte, folosite ore-n sir sa fie sterse cel putin o data pe zi cu un servetel umed, un dezinfectant, cu alcool sanitar, sau spray anti-bacterian

De asemenea, imprumutarea telefonului intre prieteni - pentru a vedea poze, a asculta melodii sau a-si nota numere de telefon - contribuie la infectarea aparatului.

De altfel, nenumarate studii au avertizat ca telefoanele mobile, laptopurile sunt adevarate focare de infectii. O ultima cercetare a britanicilor a aratat ca mobilele au si de 18 ori mai multe bacterii decat toaleta celui mai neatent barbat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO