Atentie! Obiectele care ne inconjoara sunt pline de microbi

Ultima actualizare: 26-10-2012 18:52

Testere de machiaj, pantofi probati la mall sau carucioare de la supermarket - iata cateva obiecte comune care ne pun sanatatea in pericol. Cum? Foarte simplu. Contin microbi!

Testerele de machiaj sunt solicitate frecvent de amatoarele de cosmetice. Astfel, devin o sursa perfecta de agenti infectiosi.

Unii stafilococi de pe un ten acneic pot trece foarte usor pe pielea altuia prin folosirea buretilor sau a pensulelor de machiaj. De aceea, testarile trebuie facute direct pe mana. Nu este la fel de relevant, dar e mai sigur.

Pe un fond imunitar scazut, organismul nu se poate apara eficient prin anticorpi. Iar folosirea unui ruj, de exemplu, testat in prealabil de cineva cu herpes ori candida, poate fi exact momentul unei contaminari.

Alte surse de infectii: dozele metalice cu bauturi racoritoare. Pana sa ajunga in mana noastra, ele pot fi infestate, in depozite, cu excremente de rozatoare.

Afectiunile grave pot fi evitate insa prin spalarea dozelor sau mai sigur, prin folosirea paharelor.

Nici zonele cu nisip in care se joaca cei mici nu sunt, vara, foarte sigure.

Preventiv, mamele ar trebui sa stearga mainile copiilor cu servetele antiseptice sau geluri antibacteriene, mai ales inainte de gustarea din parc. Si tot cu astfel de servetele trebuie sa ne stergem, din cand in cand si telefonul mobil.

De asemenea, cand mergem intr-un magazin de pantofi, trebuie sa refuzam din start oferta de a proba incaltamintea cu un ciorap folosit, in prealabil, de alte cliente. Vara, cand piciorul este transpirat, ciupercile se transmit rapid.

Putem sa ne aducem o pereche de ciorapi de acasa ori sa ne cumparam una din magazin. In orice caz, nici macar sandalele nu se probeaza pe piciorul gol.

Tot in magazinele mari, trebuie sa fim atenti cum ne transportam cumparaturile.

In plus, pungile de plastic refolosibile trebuie si spalate din cand in cand, mai ales daca am transportat in ele produse perisabile: carne proaspata ori branzeturi.

Atentie si la aparatele cu aer cald, de uscare a mainilor, din toaletele publice. Ideal este sa ne stergem pe maini cu servetele de hartie de unica folosinta. Si sa preferam bateriile cu senzori, nu cele cu robinet, pentru a evita imbolnavirile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO