Unde traiesc cei mai multi microbi in casa ta?

Ultima actualizare: 09-05-2012 01:48

V-ati gandit vreodata unde traiesc cei mai multi microbi din casa dumneavoastra? Ei bine, nu este vorba despre vasul de toaleta, cum ar crede multe persoane.

Un studiu realizat recent in America a dezvaluit ca si buretii de bucatarie sunt un adevarat pericol. Aceasta pentru ca pot adaposti pana la 10 milioane de bacterii nocive.

O adevarata explozie de microbi se produce atunci cand un singur burete se foloseste multa vreme, fara a fi schimbat cu unul nou. Un alt focar de bacterii este frigiderul. Pe suprafata unui singur sertar pot trai linistite si 250.000 de microorganisme.

Pe langa aspirator, si masina de spalat e plina de bacterii. Specialistii avertizeaza ca peste 90% dintre masinile automate folosesc apa la o temperatura scazuta, iar in acest mediu bacteriile se simt in largul lor. Asadar, din cand in cand, sunt recomandate cicluri de spalare la 80-90 de grade. Sa aflam ce ne mai ameninta sanatatea!

Pe langa telefonul mobil, si tastatura de la calculator constituie un pericol. Studiile au aratat ca este de 200 de ori mai murdara decat vasul de toaleta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO