Cum recunoastem maslinele de calitate?
Simplu. Sunt cele de culoare maro. Nuanta se obtine dupa ce maslinele verzi, crude au fost puse in saramura care le transforma in probiotice.
Pe piata insa exista multe sortimente cu diversi aditivi si coloranti, care fac din aceste surse de vitamine si minerale doar conserve, fara valoare nutritiva.
Omega 9, vitamina E, complexul de vitamine B, dar si potasiu, iata elemente de care are nevoie un sistem imunitar perfect functional. Toate sunt continute de masline, care au numeroase alte beneficii.
Atentie insa la achiztionarea lor. Cele mai sanatoase masline se pregatesc prin murare, fermentarea si marinare, metode naturale de prelucrare.
Maslinele verzi umplute contin aditivi alimentari pentru potentarea gustului. Acestia sunt scrisi pe eticheta si sunt de evitat. Cele mai bune sortimente de masline sunt din soiul Kalamata. Nu au aceeasi culoare, ci difera de la galben la maro inchis. Unele au coaja usor incretita.
Acestea sunt laxative naturale si au un contint crescut de vitamine si minerale de calitate superioara. De aceea, pot fi consumate zilnic. Atentie maxima la cantitate pentru ca au 234 de kcalorii pe 100 de grame, ceea ce inseamna un aliment hipercaloric. In plus, stimuleaza apetitul. Din aceste motive sunt ideale pentru persoanele fara pofta de mancare.