Folositi alimentele care contin triptofan pentru a preveni apatia

Ultima actualizare: 07-11-2012 11:29

Vreti sa slabiti, dar sa va mentineti starea de buna dispozitie? Atunci renuntati la carbohidratii periculosi. Insa aveti grija sa-i inlocuiti cu alimente care contin triptofan.

Esta o substanta care poate preveni apatia care survine dupa o cura de slabire prelungita.

1500 de calorii pe zi! Iata pragul minim sub care nu trebuie sa coborati daca tineti o cura de slabire. Nutritionistii va sfatuiesc sa excludeti din alimentatie zaharul, mierea si faina alba pentru rezultate in timp cat mai scurt. Insa nu renuntati la carbohidratii cu eliberare prelungita. In caz contrar exista un risc de 95% sa nu puteti respecta dieta.

In plus, o dieta bazata numai pe proteine spre exemplu produce pe langa depresie si simptome fizice deranjante.

Asa ca in orice dieta consumati cereale integrale, fructe si legume care au carbohidrati cu eliberare prelungita. In plus, pentru a elimina grasimile, fara sa simtiti slabiciune, apelati la un truc. Introduceti in meniul zilnic alimentele care contin cantitati mari de triptofan.

Bananele reprezinta unele dintre cele mai bune surse de triptofan.

Alte alimente obligatorii in curele de slabire sunt samburii de migdale neprajiti si nesarati, dar si nucile. Insa triptofanul e continut in cantitate mare inclusiv de carne.Cele mai recomandate sortimente sunt pieptul de rata si cel de pui.

Persoanele tinere, perfect sanatoase pot consuma organe de animal tanar, cu o concentratie superioara de triptofan. Insa barbatii peste 40 de ani si femeile aflate la menopauza au interdictie la astfel de specialitati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO