Ai intoleranta la lactoza? Savureaza chefir, sana sau lapte batut

23-11-2010 00:00

Acestea contin mult zer cu proteine care ajuta in curele de slabire. In plus, sortimentele cu probiotice trebuie consumate cat mai repede. Aceasta pentru ca bacteriile bune se imputineaza cu fiecare zi ce trece.

Produsele lactate sunt cea mai buna sursa de calciu pentru organism. O persoana adulta trebuie sa bea macar 2 cani de lapte pe zi.

 

Pentru ca majoritatea adultilor au intoleranta la lactoza adica probleme digestive cand beau lapte proaspat, produsele lactate fermentate sunt o varianta foarte bine tolerata tocmai pentru ca lactoza din interiorul lor a fost deja digerata si neutralizata.

 

Toate produsele lactate contin bacterii care fermenteaza, dar cele care sunt probiotice contin deja cantitati mari - culturi de fermenti vii.

 

Este bine ca aceste bacterii sa existe in numar mare in produsul respectiv. Cu cat sunt mai putine nu mai au acelasi efect asupra sanatatii organismului.

 

Iaurtul poate fi complet degresat in timp ce produsele de tip sana, chefir au putina grasime - dar totusi sunt niste produse slabe.<

Tags: alimente, lactoza,


VIDEO PROTVPLUS.RO