CSID: Nici prea gras nu este sanatos, dar nici prea slab!
Iata care este mesajul nutritionistilor catre persoanele care au greutatea sub cea normala.
Sunt dese cazurile cand curele drastice de slabire duc la scaderi ponderale masive. Iar un indice de masa corporala sub 19 creeaza conditiile perfecte de instalare a osteoporozei.
Organizatia Mondiala a Sanatatii detine informatii extrem de utile, menite sa incurajeze mentinerea unei greutati normale sau recastigarea ei in cazul in care exista kilograme peste limita.
Insa nu toate persoanele care sunt catalogate drept slabe au motive de bucurie. In cazurile in care indicele acestora de masa corporala este sub 19, starea de sanatate se poate inrautati. Asa ca un calcul simplu cu ajutorul formulei special concepute de specialisti poate pune in garda pe oricine asupra riscurilor unei siluete filiforme.
Exista situatii cand tendinta spre o greutate mult prea mica este mostenita genetic. Insa daca slabirea masiva s-a produs dupa cure indelungate si restrictive, atunci mai apare o amenintare la adresa sanatatii organismului.
Ingrasarea controlata se poate face daca sunt respectate obligatoriu sase mese pe zi bogate in alimente nutritive precum carnea de vita, cascavalului sau casul. Din pacate, masa musculara nu creste spectaculos prin consumul unui numar impresionant de calorii. De asemenea, restabilirea greutatii normale se produce si prin ingerarea glucidelor de calitate.
In felul acesta, masa corporala poate reveni la normal in circa doua luni.