Cercetatorii incearca sa inteleaga cum gandeste un bolnav de autism
Autismul ramane unul dintre marile mistere ale medicinei. Asta, cu tot cu medicii care s-au aplecat asupra subiectului si cu toate ca numarul copiilor diagnosticati cu autism a crescut cu 50% in Statele Unite numai in ultimii doi ani.
Zander, de exemplu, are 8 ani si sufera de autism. Comunica greoi, dar e in stare sa citeasca lucrari stiintifice. Baietelul participa la un program de cercetare din Philadephia, unde medicii incearca sa-i inteleaga mecanismul gandirii, folosind o tehnologie numita magneto-encefalografie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Cand ii cer unui copil cu autism sa faca ceva care stiu ca ii pune probleme, zonele din creier care ar trebui sa functioneze nu sunt suficient de active", spune Robert Schultz, specialist.
Aceste cercetari nu vor lamuri probabil cauza autismului, dar ar putea imbunatati diagnosticarea si tratamentul bolii: "Scopul este sa intelegem pana la nivel de celula de ce creierul lor functioneaza diferit", spune Robert Schultz.
Zander are insa alta parere:
Reporter: "Cand se uita la creierul tau, ce crezi ca vad?"
Zander: "Geniu!"