Vreti un tatuaj? Ganditi-va la "fata nevazuta" a acestora
Numarul celor care s-au tatuat a crescut de patru ori in ultimii 10 ani. Multi au ajuns la cabinetul dermatologului. Doctorii spun ca trateaza zeci de oameni cu alergii si alte complicatii dupa un tatuaj facut in apropierea unor alunite sau chiar pe cap.
Un ac la capatul caruia curg infime picaturi de tus strapunge pielea cu mii de batai pe minut. La 23 de ani, Mihai este la primul tatuaj: o caracatita. Il costa 1.000 de lei, dar pentru ca s-a dus la un targ de profil are o reducere de 30%.
Patronii saloanelor de tatuaje spun ca daca in urma cu 10 ani faceau 4-5 tatuaje pe saptamana, acum le fac intr-o singura zi. In plus, si clientii sunt mai pretentiosi. Cer tatuaje spectaculoase si nu mai vor modele clasice cum ar fi cel tribal, panterele si scrisul chinezesc. Vor sa aiba, de pilda, o poveste despre rock.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Dupa ce a trecut moda multi vor sa scape de tatuaj. Unii au recunoscut ca au apelat la metode dureroase. Si periculoase pentru sanatatea lor, completeaza medicii.
Altii cer ajutorul dermatologilor care spun ca indepartarea tatuajelor nu esta o operatie nici simpla, nici ieftina ori lipsita de riscuri. Medicii spun ca 90% dintre tatuaje sunt neprofesionale si sunt facute pe nevi si pot crea probleme ulterior. Se poate ajunge la melanom sau la cresterea pigmentatiei.
Tocmai de aceea e bine sa va ganditi de doua ori inainte sa optati pentru un tatuaj pe care medicii il considera un traumatism asupra pielii.