O mancare frumoasa e mai sanatoasa
Cu cat sunt mai colorate cu atat sunt mai hranitoare. Iata ce spun nutritionistii americani despre produsele naturale. Daca ele abunda in farfurie, intr-o armonie perfecta, vom manca mai putin si mai sanatos.
Nimic nu se pierde, totul se transforma in decor. Dupa acest principiu se ghideaza profesionistii din bucatariile restaurantelor care valorifica 100% orice produs.
O farfurie care imbie la degustare contine in general putine elemente, care nu sunt in nici un caz amestecate. Exista in acest scop diverse forme pe care le puteti gasi in supermarket.
Veti observa de asemenea ca intotdeauna in restaurante, farfuriile sunt albe. Aceasta pentru a pune mai bine in evidenta calitatea mancarii si varietatea de culori. Puteti profita de acest truc pentru a va obisnui copiii cu o hrana sanatoasa.
Daca mancarea este de calitate, veti vedea in timp ca nu este nevoie sa consumati cantitati mari. Sa vedem si alte reguli care tin de servire. O alta regula este sa nu asezati niciodata o mancare calda langa o salata proaspata. Aceasta isi va pierde din aspectul proaspat. Si in general, orice farfurie apetisanta contine si un sos.
O lingura de sos inseamna cam 8 grame. Iar specialistii recomanda ca in farfurie sa avem cel mult doua linguri pentru un aspect reusit si un echilibru de gusturi.