Imagini 3D si tablouri de Tonita expuse la Muzeul Cotroceni
S-au dus vremurile in care vizitatorii unui muzeu se multumeau sa admire picturi in ulei sau acuarele. In era tehnologiei, amatorii de arta viseaza 3D, iar muzeele sunt obligate sa se modernizeze.
La Muzeul Cotroceni ochelarii cu lentile colorate ii ajuta pe vizitatori sa se bucure de fotografia tridimensionala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Proiectul a fost realizat la initiativa revistei The One, care vrea sa puna in valoare istoria muzeului cu ajutorul tehnologiei moderne. Fotograful a ales Cotroceniul pentru ca arhitectura si bogatia detaliilor permit aceasta abordare inedita.
"Arhitectura se preteaza la fotografia 3D, are suficienta spatialitate, suficient detaliu ca sa poata fi redat in 3D", spune fotograful Mihai Moiceanu.
Initiatorii proiectului spera sa reuseasca in acest fel sa atraga si oameni care in mod normal nu s-ar fi gandit sa isi petreaca o zi la muzeu.
Unii dintre vizitatori au crezut ca pot fura .. ideea. Au venit cu aparatele foto sa preia imagini, dar este imposibil. Aparatul foto nu pozeaza 3D.
Daca totusi apreciati arta 2D, a marilor clasici, aflati ca Muzeul Cotroceni gazduieste si o expozitie retrospectiva Nicolae Tonitza, un omagiu adus pictorului la 70 de ani de la moarte. Lucrarile au fost imprumutate de la opt muzee din tara.
Expozitia grupeaza lucrari de portretistica, peisaje din Balcic si Dobrogea, compozitie florala, grafica si acuarela. Iubitoarele de moda au si ele un loc rezervat la Muzeul Cotroceni: rochii, accesorii si reviste de moda din perioada Belle Epoque.
Pentru a imbogati expozitia, creatoarea Liza Panait si-a ales din plansele de epoca 3 modele pe care le-a recreat si le-a reconstituit in viziune proprie.
Expozitiile sunt deschise pana la mijlocul lunii mai.