Vreau si eu parintii mei: 40.000 de copii parasiti sunt tinuti "prizonieri" de Legea adoptiilor
Legea adoptiilor din Romania nu le permite zecilor de mii de copii abandonati sa aiba o familie. Le da in schimb drepturi depline parintilor naturali, chiar daca acestia si-au pus pruncul in pericol.
Un baietel a supravietuit dupa ce mama lui l-a aruncat in lac.
Femeia n-a platit in nici un fel, pentru fapta ei si de atunci a disparut fara urma. Chiar daca nu i-a pasat de copil, instanta a asteptat-o ca sa-si dea acordul la adoptie, pentru ca legea asa este facuta... stramb.
Mihai avea doar cateva zile cand mama lui l-a pus in carucior si a plecat spre podul Lacului Navodari. Cei ce se plimbau pe mal n-au banuit ca la un moment dat va face o miscare brusca si-si va arunca pruncul in apa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copilul a supravietuit tentativei de omor pentru ca o tanara de pe mal a sarit. A stat o vreme in spital, iar mai apoi a ajuns la un cuplu de asistenti maternali. Cand l-au luat in casa lor era doar o umbra.
Mihai e aacum un copil vesel vindecat de dragostea unor oameni care si-au dat seama ca meseria de parinte, chiar si angajat, poate salva un copil
Mihai creste in casa lor alaturi de Delia. O fetita de doi ani abandonata de parinti.
Dupa ce l-a aruncat in lac, mama n-a mai fost de gasit. Asistentii sociali au fost nevoiti sa o caute luni de zile pentru ca legea ii da dreptul de a decide viitorul copilului pe care a vrut sa-l omoare.
Potrivit Articolului 12 alin. 2: Parintele sau parintii decazuti din drepturile parintesti sau carora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti pastreaza dreptul de a consimti la adoptia copilului. Consimtamantul reprezentantului legal este obligatoriu.
Asistentii sociali de la directia pentru protectia copilului vor cere totusi in instanta sa fie declarat adoptabil invocand dezinteresul parintilor fata de copil.
Uneori magistratii incuvinteaza adoptia, alteori vor sa audieze mama.
La Tribunalul copilului din Brasov, singurul din tara, cazurile sunt rezolvate rapid si de cele mai multe ori in favoarea copiilor.
Desi Romania s-a angajat in 2004 la Bruxelles ca va infiinta Tirbunalul Copilului si a Familiei in toate judetele, proiectul a fost abandonat din lipsa de fonduri. De aceea cazurul lui Mihai se judeca alaturi de infractiuni, pentru ca statul n-a cosiderat ca soarta copiilor abandonati reprezinta o prioritate.
Mihai si-a gasit linistea in bratele unor parinti abgajati, insa el are nevoie de o familie adevarata. Decazuta din drepturile parintesti si totusi cu drepturi depline asupra viitorului lui, mama lui Mihai n-a platit in nici un fel pentru ca a vrut sa-si ucida pruncul.
A disparut si odata cu ea ar putea disparea si sansa lui de a avea o familie. Povestea lui ilustraza clar legea adoptiilor care tine prizonieri in sistem 40.000 de copii parasiti. 40.000 de copii care viseaza in fiecare zi sa aiba si ei parintii lor.