Jos palaria pentru Caroline Fernolend, care nu vrea sa renunte la traditie!

×
Codul embed a fost copiat

In ultimii 20 de ani am dat jos totul, mai putin naravul! E timpul sa aratam respect celor care stiu ce inseamna adevaratele valori.

Pe unii dintre ei i-am prezentat in ultimele luni, pentru ca propunem instaurarea respectului si a tolerantei in Romania.

Vom continua sa va prezentam oameni deosebiti, care merita toata admiratia noastra. Mai mult, pe www.jospalaria.protv.ro gasiti povestile impresionante ale unor romani care merita respectul nostru, al tuturor. Urmariti acest site si, in cateva zile, daca va fotografiati langa simbolul campaniei noastre puteti castiga o palarie de la ProTV.

Caroline Fernolend este vicepresedintele Fundatiei Mihai Eminescu. Cu ajutorul unor iubitori de cultura din Anglia, printre care se numara, atentie, si Printul Charles, ea incearca sa salveze ce se mai poate din traditia noastra, in satele din Transilvania.

Se lupta cu iubitorii de progres, care ne intampina cu termopane, mult beton si culori care ne zgarie retina. In fata ei spunem "Jos Palaria".

Citește și
Gimnastica
Jos palaria in fata junioarelor din lotul national de gimnastica!
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

De ani de zile, Caroline se zbate sa le explice satenilor, dar si autoritatilor ca refacerea in stil traditional a satelor romanesti nu reprezinta numai un act de cultura si respect fata de stramosi, ci si un mod prin care actualii locuitori pot sa castige o paine buna fara sa mai plece departe, la oras. Turismul cultural este in toata lumea un business de success.

Oamenii de afaceri si nu numai, satui de poluarea si aglomeratia din marile metropole, cauta pentru vacante locuri pierdute in natura.

Cei care nu dau doi bani pe cea mai de pret valoare a unei tari, traditia, o acuza pe Caroline ca sta in calea progresului. Asta deoarece prin progres ei inteleg sa renunte la lucrurile invechite, adica traditionale, si sa inlocuiasca tot cu ce n-au avut: mult beton, termopane, gresie si faianta pana in tavan si un pic de... ciclam, pentru fatada.

Exista insa si oameni care au inteles care e gandirea Fundatiei si care acum au numai de castigat. Anul trecut, in zona Viscri au fost 11.000 de turisti, fara ca asta sa presupuna mari eforturi pentru gazde. Doar un pat curat, o mancare din produse cultivate in gradina si o plimbare cu caruta.

Si romii, atat de blamati ca au invadat casele sasilor care au plecat din Transilvania, au fost atrasi de programele Fundatiei, iar acum impletesc sosete pentru vizitatori si-si pun caii la bataie pentru plimbari.

Caroline a recuperat si prima casa nationalizata din sat, ajunsa la CAP si devenita o ruina. Acum, se mandreste cu ea.

Majoritatea celor interesati de tara noastra sunt straini si nicidecum autoritatile noastre. Printul Charles, de exemplu, nu numai ca sprijina material Fundatia, dar si-a si cumparat o casa aici, unde vine cam de doua ori pe an.

25 de sate din Transilvania au beneficiat de ajutorul Fundatiei Mihai Eminescu.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
"Jos palaria" in fata aviatorilor romani!

Intr-o tara in care putine par sa mai functioneze asa cum ar trebui, exista inca locuri in care pasiunea pentru lucrul bine facut este recompensata de salarii pe masura.

Jos palaria in fata junioarelor din lotul national de gimnastica!
Jos palaria in fata junioarelor din lotul national de gimnastica!

Au plecat de acasa cu gandul ca intr-o zi vor fi campioane, desi niciuna dintre ele nu are mai mult de 14 ani. Trudesc in sala de gimnastica cel putin 5 ore pe zi.

Jos palaria in fata lui Mihai Dobrescu!
Jos palaria in fata lui Mihai Dobrescu!

Are o meserie pentru care in dictionar exista un substantiv doar la feminin: manichiurista. El este baiat si asadar este o exceptie, pentru ca se ocupa de unghiile doamnelor. Asa ca vom face si noi o exceptie i ii vom spune manichiurist.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.