Exista viata dupa moarte. Povestea adolescentului de 17 ani, erou pentru cei condamnati la boala
Un adolescent de 17 ani din Timisoara a trimis viata de dincolo de moarte, pentru doi tineri din Cluj al caror viitor fusese intunecat de boli grave ale rinichilor.
Intre timp, la Bucuresti, ficatul i-a fost transplantat unei mame cu multi copii, care spune ca baietii ei gemeni n-o mai credeau cand spunea ca se va face bine.
Desi atatia oameni care stiu ce inseamna durerea se ajuta unii pe ceilaltii, fara nicio rasplata, Ministerul Sanatatii a anuntat insa ca nu va plati nici macar facturile de telefon si fax, care fac posibile prelevarea si transplantul.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
De cateva luni, copiii o tot intrebau pe o femeie din Capitala daca o sa moara. Iar mama le spunea ca nu, fara sa creada in propriile vorbe si fara sa fie crezuta.
"Am luptat mult cu boala...de fericire plang. Am doi baietei gemeni de 5 ani si un baiat de 7 ani. Ii iubesc din suflet. Nici nu m-am asteptat ca voi merge acasa la copiii mei", a declarat Cristina Rimbu.
Pentru copilasi, faptul ca mama lor a facut un transplant de ficat si ca le va ramane alaturi are valoarea unui miracol. Prin aceeasi schimbare trec cei doi tineri care au primit rinichii donatorului.
"Nu pot sa nu fiu recunoscator pentru sansa pe care o am", a declarat Marian Popa, pacient.
"Sincer, chiar era sa ma inec cu mancare. Mancam in timpul ala si era sa-mi ramana mancarea in gat. Ma rugam sa am o salvare, imi ridicam singur moralul", a spus si celalat tanr care va beneficia de transplant, Dumitru Amisiei.
Dumitru era specialist in electronica. La 28 de ani, din cauza bolii, a fost nevoit sa renunte si s-a pensionat. Dar spune ca a avut mereu sentimentul ca familia unui necunoscut ii va reda sanatatea: "Si-n ultima saptamana chiar m-am gandit si chiar am visat. Depinde de fiecare om daca vrea, la randul lui, sa salveze pe altcineva."
Izvorul vietii a fost, pentru cei trei, un adolescent de 17 ani din Timisoara, mort intr-un accident de munca.
Ca sa fie bine pentru toti, ar trebui ca si Ministerul Sanatatii sa sprijine efortul incredibil al coordonatorilor de transplant, cei care fac posibile asemenea finaluri fericite.
O circulara trimisa spre toate spitalele de un director din minister ii anunta pe mediatori ca isi vor plati singuri facturile la telefon- adica orele in care fac rost de ambulanta, elicopter, avion si echipe de prelevare.
Tot din resurse proprii trebuie sa isi cumpere fax si scanner. Avem prea multe transplanturi si nu erau cuprinse in buget.