VIDEO. Cavalerul modern care vrea sa colinde lumea si sa-i invete pe oameni cum sa traiasca
Un tanar canadian a plecat calare, sa cutreiere tara si sa vorbeasca oamenilor despre valorile morale pe care le-au uitat: onestitatea, cinstea, devotamentul si bunatatea. Povestea unui Don Quijote al zilelor noastre.
Vincent Gabriel Kirouac are 22 de ani si il puteti vedea calare pe bunul sau prieten, calul Lionheart (Inima de Leu), in timp ce strabate dealurile si campiile Canadei.
Tanarul poarta un costum de cavaler, pentru ca vrea sa promoveze valorile morale ale acestor nobili medievali.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
El este deja pe drum de 6 saptamani si traieste din donatiile primite de la oamenii pe care ii intalneste in drumul sau.
Desi este in mod clar un visator, el apeleaza si la tehnica moderna, avand un site unde isi promoveaza proiectul, tine un jurnal de calatorie si strange donatii: Un cavaler in jurul lumii.
Vincent nu este insa un cersetor, vrea sa-i ajute pe fermieri lucrand pamantul alaturi de ei si cerand in schimb numai “ospitalitatea clasica a canadienilor”.
Peste doi ani, Vincent vrea sa realizeze un traseu similar prin Europa, pornind de la Edinburgh si ajungand pana la Ierusalim, orasul sfant al cavalerilor.
"Cavalerismul inseamna in primul rand abandonul de sine. Asta este o mare calitate pentru un cavaler, care ii permite sa se gandeasca la altii in primul rand, nu la el insusi. Cavalerii nu actioneaza niciodata pentru ei, ci pentru cei saraci. Pot sa fie empatici, sa inteleaga suferinta altora. Ei nu lupta niciodata pentru un concept, ci pentru a inlatura cauzele unei probleme. De aceea sunt incoruptibili", explica Vincent.
Regulile dupa care traiau cavalerii au fost stabilite oficial in secolul al XIII-lea, printr-un cod al onoarei, care presupunea ca ei sa-si serveasca devotat regele si sa respecte doamnele si domnisoarele, pe care le puteau iubi platonic, dar de care nu se puteau apropia.
Printre valorile morale urmate de acesti nobili se numara si credinta reliogioasa foarte puternica. La randul sau, Vincent se declara un catolic practicant, mare parte a site-ului sau fiind dedicata religiei, unde sustinatorii sai pot scrie rugaciuni pentru succesul acestui proiect.