Transformarea lui "Spike", barbatul care a luat steroizi pana aproape a murit
Obsesia pentru aspectul fizic nu mai este demult apanajul femeilor.
Tot mai multi barbati isi fac programari la cosmetica si petrec ore intregi la sala.
Cat de mult este insa prea mult? Si cand dorinta de a avea un corp perfect devine periculoasa? Potrivit specialistilor britanici, sute de mii de barbati din Regatul Unit sufera de o boala numita dismorfie musculara - obsesia pentru un corp musculos, dincolo de orice limita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru Edouard, dorinta de a avea un corp perfect a devenit o obsesie periculoasa. In urma cu 20 de ani, sub pseudonimul Spyke, el era un model si cascador renumit la Hollywood. In ochii tuturor, aspectul lui fizic era desavarsit, dar Edouard nu vedea acelasi lucru.
"Imi spuneam mereu ca trebuie sa fiu mai mare. Bicepsii imi erau inca mici, pieptul imi parea mic, umerii...Simteam ca trebuie sa ajung mai mare.", spune Edouard.
Pe langa antrenamentul draconic, Spike a inceput sa foloseasaca steroizi. Un abuz care aproape l-a omorat. Potrivit specialistilor, Edouard este reprezentantul unei generatii de barbati tot mai preocupati de aspectul fizic.
''In ultimii treizeci de ani, numarul barbatilor nemultumiti de corpul lor s-a triplat. Imi amintesc de un domn care avea incheietura rupta, dar a continuat sa se antreneze. Asta deoarece pentru el, era mai dureros gandul ca si-ar putea iesi din forma, decat durerea fizica pe care o resimtea in timpul antrenamentelor.", spune Stuart Murray, psiholog.
Iar influenta vine, deloc surprinzator, de la Hollywood, unde filmele de actiune au impus noua imagine a barbatului perfect.
"Am trecut de la Bruce Willis la Jason Statham. De la un barbat puternic, bine facut, dar nu extrem de musculos la aceasta tipologie de barbat extrem de lucrat, care arata ca si cum ar putea sa faca orice." - Nick Hutchins, editor revista de fitness.
Pentru a tine sub control fenomenul, psihologii le recomanda tuturor celor care merg la sala sa nu faca excese si sa nu uite ca mai presus de orice trebuie sa se simta simta bine in pielea lor.