Studiu: Istoria oamenilor ar fi inceput cand o femela cimpanzeu s-a imperecheat cu un porc
Afirmatia surprinzatoare a fost facuta de Eugene McCarthy, de la University of Georgia, unul dintre cei mai mari specialisti mondiali in hibridizarea animalelor.
McCarthy a subliniat ca, in timp ce oamenii au multe caracteristici in comun cu cimpanzeii, avem si o serie de trasaturi care nu sunt gasite la alte primate. Aceste caracteristici neobisnuite au, cel mai probabil, o origine hibrida si au fost introduse in trecutul indepartat al speciei umane.
Un singur animal are toate acele caracteristici care deosebesc omul de rudele sale primate. Este vorba de Sus scrofa, sau porcul obisnuit, informeaza Daily Mail.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
McCarthy si-a prezentat teoria intr-un articol publicat online, cu titlul de ipoteza, dar prezinta o serie de dovezi convingatoare pentru a o sustine.
In prezent, cercetatorii cred ca cimpanzeii sunt cele mai apropiate rude ale oamenilor, din punct de vedere evolutionist. McCarty evidentiaza ca exista o serie de diferente anatomice care diferentiaza cele doua specii.
Printre acestea, se numara pielea fara par, stratul de grasime subcutanata, ochii deschisi la culoare, nasurile proeminente si pleoapele grele, care sunt totusi specifice porcilor.
Exista o serie de similitudini intre oameni si porci, la nivelul structurii pielii si organelor.
Intr-adevar, tesutul cutanat al porcilor si valvele cardiace pot fi folosite in medicina, datorita compatibilitatii cu corpul uman.
McCarty spune ca hibridul initial porc-cimpanzeu a fost, probabil, urmat de mai multe generatii in care urmasii acestuia au trait printre cimpanzei si s-a imperecheat cu acestia.
Teoria sa este criticata de cei care sustin ca sunt sanse slabe ca imperecherea dintre cele doua specii sa fi fost posibila. Cele doua specii s-au despartit, evolutionist, in urma cu 80 de milioane de ani.
Doar modificarea graduala a proteinelor care asigura recunoasterea intre spermatozoizi si ovul ar face ca cele doua specii sa fie incompatibile.
O alta incompatibilitate este la nivelul materialului genetic, cimpanzeii au 48 de cromozomi, iar porcii doar 38.