Gandacii vor inlocui in viitor chipsurile. Trendurile culinare prezentate la targul de specialitate din Londra
Insecte, ulei de avocado si inghetata cu probiotice sunt cateva dintre trendurile culinare prezentate la targul de specialitate din Londra. La mare cautare par sa fie gandacii, care spun specialistii, vor inlocui in viitor chipsurile.
Gandacii de gradina ar putea fi in curand considerati o delicatesa pe mesele europenilor. Companiile din tarile asiatice incearca sa intre pe piata vestica cu tot felul de sortimente de insecte. Unele pot fi mancate direct din cutie, altele trebuie sa fie curatate de aripi.
"Deshidratam insectele si le crestem intr-o ferma speciala din Olanda, apoi le prelucram cu diferite arome. In total dispunem de 9 arome si am lansat de curand si o serie de batoane cu faina de greiere."
Alegeri 2024
21:36
Călin Georgescu vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu: „Înnobilează poporul, înnobilează tinerii”
21:35
Un lider PNL susține că PSD l-a eliminat pe Marcel Ciolacu din cursa pentru Cotroceni: „A transferat peste 100.000 de voturi”
20:53
Încă un partid anunță că o susține pe Elena Lasconi în cursa prezidențială. „Batem extremismul”
19:52
Cum văd responsabilii cultelor discursul „mesianic” al lui Călin Georgescu: Speculează fără bun simț, fără jenă, fără rușine
Cei care au vizitat targul culinar din Londra au fost curiosi sa incerce insectele uscate.
"Am vrut sa vad ce gust are. Cred ca intotdeauna ar trebui sa incerci lucruri noi. Pare foarte sanatos"
"Foarte bun, crocant, carnos si gustos, chiar mi-a placut."
Companiilor le ramane acum sa educe publicul in acest sens, pentru ca spun ei, gandacii vor ajunge sa inlocuiasca gustarile dintre mese.
"Se spune ca in 2050 vor fi 9 miliarde de oameni pe Terra, asa ca trebuie sa gasim o alternativa a hranei pentru toti si credem ca insectele vor fi o varianta sustenabila de proteine."
Un alt lucru cautat de vizitatorii targului a fost inghetata cu probiotice. Este indulcita cu plante si contine culturi vii probiotice, asociate de obicei cu iaurtul. Pentru moment este disponibila doar in restaurantele de lux, insa situatia s-ar putea schimba in urmatorii ani.
"Cel mai bun mod de a conserva culturii vii este la temperaturi foarte scazute, rata de supravietuire a acestora este foarte ridicata, iar studiile au aratat cat de importante sunt probioticele pentru noi."
La fel de apreciat a fost si uleiul de avocado, care poate fi gatit si la temperaturi de 250 de grade. Pentru un litru de ulei sunt necesare 10 kilograme de fructe. Acestea sunt procesate la temperaturi scazute pentru a putea fi extrasa toata pulpa fructului.