Este alergica la viata moderna. "Nu pot sa ies din casa fara masca de gaze pe fata". VIDEO
Imaginati-va cum ar fi sa fiti alergici la telefoane mobile, computere, masini si frecvente radio. Pentru o parte dintre locuitorii acestei planete, cosmarul descris mai sus este cat se poate de real.
Barbara Lewis, din Dallas, Texas, sufera de hipersensibilitate chimica si electrica si este convinsa ca "aproape toate elementele vietii moderne ii fac rau", scrie huffingtonpost.com.
Lewis nu poate folosi telefoanul mobil, televizorul, computerul sau masina. Evita sa atinga plastic, isi acopera o parte din peretele livingului cu "folie de aluminiu pentru a masca o cutie cu cabluri din interior" si poarta o masca de gaze de fiecare data cand iasa din casa.
"Este o viata dura. Este o provocare", a spus femeia pentru un post de radio din SUA.
Limitatiile vietii pe care o duce o deranjeaza, evident. Insa, in mod uimitor, femeia de 53 de ani nu este singura in aceasta suferinta.
In 2006, BBC spunea povestea unei femei pe nume Louise Solomons, care sufera de o boala similara, botezata sensitivitate chimica multipla.
Diagnosticata in 1988, Solomons este "alergica la elementele de viata ale secolului XXI", inclusiv multe produse care au in compozitie chimicale, precum parfumurile sau spray-ul de mobila.
Solomons a povestit pentru postul britanic de televiziune ca a inceput sa fie sensibila pana si la electricitate. Femeia si-a descris viata ca "trista pana la imita suportabilitatii" si a marturisit ca stigmatul social asociat acestei boli o face si mai greu de suportat.
"Oamenii ca mine sunt tratati ca paraia, iar acceptarea fata de o astfel de persoana este dificila. Insa credeti ca as fi renuntat la o viata plina de satisfactii si m-as fi mutat in mijlocul pustietatii daca nu as fi avut de ales?", a spus femeia.
Medicii si oamenii de stiinta sunt de obicei sceptici sau nu cred in existenta sensibilitatii chimice sau electrice, unii fiind de parere ca este vorba despre o boala psihica. Unii specialisti, pe de alta parte, cred ca tulburarea este cat se poate de reala si trebuie recunoscuta ca atare.