Ce au gasit medicii in creierul unei paciente. "Nu ne-am fi gandit niciodata la asa ceva"
Cand Sherry Fuller a inceput sa se simta rau, medicii au banuit ca are o tumoare pe creier. Foarte tarziu au reusit sa-i puna un diagnostic corect, uimiti de ce au vazut la analize.
Sherry, in varsta de 40 de ani, facuse munca de voluntariat in Madagascar, de unde a luat un parazit, prin hrana sau bautura contaminata.
Este vorba de o tenie, care s-a inmultit in organismul ei, iar larvele s-au adapostit chiar in creierul femeii.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Cand s-a intors in Marea Britanie, Sherry a inceput sa aiba dureri groaznice de cap si convulsii, iar medicii nu si-au dat seama la inceput ce problema are.
Starea ei se agrava, fiind de multe ori la un pas de moarte.
In final, un specialist neurochirurg a pus diagnosticul correct: neurocysticercosis, afectiune provocata de infestarea cu o tenie.
Acesti viermi ajung mai intai in intestine, apoi in muschi si in final la creier, unde formeaza chisturi.
In cazul lui Sherry, larvele din creier aveau dimensiunea unei monede.
“Eu lucram cu copii si acolo nu aveam unde sa ne spalam pe maini. Cand m-am intors acasa, am inceput sa ma simt rau, dar nu mi-am dat seama ce am. Apoi au inceput convulsiile si am crezut ca sunt de fapt atacuri de panica. Aveam 4-5 crize zilnic”, povesteste femeia.
Misterul a fost rezolvat dupa ce femeia si-a facut o tomografie. Creierul ei era foarte umflat, dar nu din cauza unei tumori, cum banuiau medicii, ci a acestor chisturi provocate de larve.
Din pacate, tratamentul a fost foarte dificil de suportat. Femeia a primit pastile deparazitare, steroizi si medicamente impotriva epilepsiei, ca sa nu mai aiba crize.
“La serviciu, nu ma puteam concentra. Devenisem foarte sensibila la zgomote, auzeam orice soapta, simteam ca imi pierd mintile”, marturiseste ea.
Abia dupa 2 ani si-a revenit complet.
AICI puteti vedea fotografii cu Sherry.