Cea mai rapida modalitate de a face un cadou este o suma de bani prin transfer bancar. Ce se intampla daca gresiti IBAN-ul

Dată publicare: 31-07-2014 13:05
Dată actualizare: 03-08-2014 07:07


Sa spunem ca e ziua sotiei. Sa spunem, fiindca daca esti barbat sunt mari sanse ca habar sa nu ai cand este ziua ei, desi ti-a adus aminte cu saptamani inainte.

Te pot ajuta vecinii, care poate s-au saturat ca in fiecare an in acea zi sa-si bage dopuri in urechi. Dar si mai simplu,
cu o aplicatie de Internet Banking pe telefon, rezolvi problema. Sigur, va spune despre tine ca te-ai fi putut gandi la ceva frumos in loc sa ii dai bani, dar in mare sa zicem ca ai trecut cu succes peste un moment dificil.

Ca sa faci o plata pe Internet, ai nevoie de doar cateva zeci de secunde, fie ca alegi telefonul, fie ca folosesti un laptop. Cu o aplicatie de Internet banking totul se rezolva rapid. Ai nevoie de numele persoanei careia vrei sa iti trimiti si de contul sau IBAN, apoi trebuie doar sa te hotarasi cati bani te lasa inima sa ii dai.

Transferul se face rapid, pentru ca sunt doar cateva date de introdus. Grija mare insa, sa le verifici! In mod normal, daca gresesti IBAN-ul nu se intampla nimic, banii nu ajung la altcineva, fiindca acest cod contine mai multe cifre de verificare. Daca trimiti constant bani intr-un cont, poti sa iti faci si un sablon, ca sa nu stai de fiecare data sa scrii contul si numele destinatarului. Ca sa nu existe riscul sa-ti fi piratat cineva aplicatia de Internet Banking si sa-si transfere bani din contul tau, multe banci cer ca transferurile sa fie confirmate si printr-un cod generat de un dispozitiv pe care il primeste clientul. Trebuie sa introduci in dispozitiv cardul si sa scrii PIN-ul si suma, iar apoi aparatul are acest cod, fara de care transferul e imposibil.

In cazul unei facturi la curent de exemplu, se procedeaza la fel, doar ca mai ai nevoie de numarul facturii sau de codul de abonat, pentru ca furnizorul sa stie pentru cine ai platit. Daca te impotmolesti in vreunul dintre pasi, banca iti ofera asistenta online, pe loc.

In cazul in care transferi bani intre doua conturi aflate la aceeasi banca, ai comisioane mai mici sau chiar 0. Iar plata se proceseaza in general instantaenu. Transferurile intre doua banci diferite sunt un pic mai scumpe, dar tot platiti mai putin decat daca v-ati duce sa scoateti de la bancomatul unei banci si apoi sa depuneti la ghiseul alteia.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO