REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2016: Ministerul Educatiei a afisat rezultatele dupa contestatii. HARTA pe judete

elev bac

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2016. Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a publicat, sambata rezultatele examenului de Bacalaureat in urma celor 44.000 de contestatii care au fost depuse de absolventii de liceu.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a anuntat ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie au fost afisate. Rezultatele la BACALAUREAT 2016, dupa contestatii, pot fi accesate aici AICI!

 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 - EDU.RO: notele la BAC 2016 pe judete:

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2016: Dupa solutionarea contestatiilor, numarul mediilor de 10 a obtinute in sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat a crescut la 78, fata de 56 cate erau inainte de recorectarea lucrarilor. Si promovabilitatea este mai mare, crescand de la 66,7% la 68,1%.

Citește și
Rezultate Bacalaureat 2016
BAC 2016 Subiecte si Barem la Economie, Filosofie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. „L-am întrebat dacă recunoaște că i-am spus «Nu!» în mod repetat”. Umilințele pe care acuză că le-a trăit în secția de poliție

Dupa solutionarea contestatiilor numarul mediilor de 10 obtinute la nivel national la Bacalaureat a crescut la 78 fata de 56 cate se inregistrau inainte de recorectarea lucrarilor
Per ansamblu, contestatiile au marit rata promovabilitatii astfel ca 68,1% dintre elevi au obtinut medii peste 6 pentru eliberarea diplomei de bacalaureat. Inainte de contestatii promovabilitatea la nivle national era de 66,7%.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2016:  Dupa afisarea primelor rezultate au fost depuse 44.399 de contestatii, mai putine fata de prima sesiune de anul trecut, cand au fost inregistrate 50.491 de contestatii, dar mai multe in raport cu datele din sesiunea iunie-iulie 2014, cand au fost depuse 40.452 de contestatii.

Din totalul celor 44.399 de contestatii, cele mai multe vizeaza lucrari la proba scrisa de Limba si literatura romana - 18.466, potrivit MENCS.

La proba obligatorie a profilului au fost inregistrate 13.430 de contestatii, iar la proba la alegere a profilului si specializarii, 12.032 de contestatii.

Pentru proba scrisa la Limba si literatura materna au fost depuse 471 de contestatii. In medie, au fost contestate 11 la suta din totalul lucrarilor elaborate la aceste probe.
Cele mai multe contestatii au fost depuse in Capitala (5.279) si in judetele Iasi (2.123) si Arges (1.732), iar cele mai putine, in judetele Covasna (334), Tulcea (343) si Ilfov (377), arata MENCS.

Rata de promovare inregistrata de absolventii care au sustinut probele in prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2016 este de 66,7 la suta (cu 0,3 mai mare decat rata de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut).

Astfel, au promovat 86.262 de candidati dintr-un total de 129.390 de candidati prezenti. In functie de anul scolar in care au absolvit studiile liceale, 81.490 de candidati promovati provin din promotia 2015-2016 (74,1 la suta, rata de reusita din cei prezenti), iar 4.772 de candidati provin din promotiile anterioare (24,6 la suta, rata de reusita). S-au inregistrat 56 de medii de 10 (cele mai multe in Capitala - sapte medii).
Cele mai ridicate procente de promovare la examenul de Bacalaureat s-au inregistrat in judetele Cluj (83,32 la suta), Bacau (79,91 la suta), Brasov (78,21 la suta) Sibiu (77,69 la suta) si Galati (77,65 la suta), in timp ce in Ilfov, Teleorman si Giurgiu, promovabilitatea a fost sub 50 la suta.

REZULTATE BACALAUREAT 2016: reactiile elevilor dupa ce si-au vazut notele

Alice Chempf, eleva la Colegiul National Gheorghe Lazar: "Ma asteptam sa iau peste 9.50 la toate, dar nu ma asteptam sa iau chiar 10. Admiterea mea se face pe baza de nota, deci ma bucur foarte mult. La studii de Securitate, Universitatea Bucuresti. Vreau sa raman in Romania."

Elev: "9,80 media. O sa ma duc acasa si o sa dorm putin. Am scapat de o grija si de emotii si acum vreau sa ma relaxez."

Elev care a picat: "Stiu ca o sa il iau in toamna. O sa ma duc la mare, ma distrez la piscina. Numai sa invat, trebuie sa ma mai si relaxez, normal."

REZULTATE BACALAUREAT 2016: Peste 2.300 de absolventi de liceu care au sustinut in acest an bacalaureatul au reusit sa promoveze in judetul Bihor, rata de promovare fiind de 58,07%, mai mica cu peste sase procente comparativ cu anul trecut, o singura tanara din judet reusind sa obtina in aceasta sesiune media 10.00.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat din judetul Timis este de 63,25% inaintea contestatiilor, fiind mai mica decat anul trecut, cand a fost de aproape 69%, la aceasta sesiune neinregistrandu-se nicio medie de 10 in judet.

Potrivit site-ului edu.ro, primele zece cele mai mari medii au fost obtinute de absolventi ai unor licee de elita din Timisoara, respectiv Liceul de Informatica "Grigore Moisil" (media 9,93), Colegiul National Banatean (media 9,91), la egalitate cu Colegiul C.D. Loga (media 9,91, dar cu mai multe medii mari), urmat de Liceul Pedagogic "Carmen Sylva".

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Niciunul dintre absolventii a doua licee din judetul Calarasi, care au sustinut examenul de bacalaureat, nu a reusit sa promoveze, in timp ce intr-un alt liceu un singur candidat a luat bacalaureatul cu media 6,35. In Calarasi, niciun candidat nu a avut media 10.00 la acest examen.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, in doua licee din judetul Calarasi niciunul dintre candidati nu a reusit sa promoveze examenul de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu”, din Calarasi, si Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu”, din Dragalina.

De asemenea, la Liceul Tehnologic numarul 1 Borcea o singura candidata a promovat examenul cu media 6,35, toti colegii sai fiind respinsi.

La Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” din Oltenita doi candidati au fost declarati reusiti la bacalaureat, avand medii de 6,45 respectiv 7,46, in timp ce la Liceul Tehnologic Transporturi Auto Calarasi trei dintre candidati au promovat examenul, cea mai mare medie fiind 6.56.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Promovabilitatea in prima sesiune a examenului de Bacalaureat in judetul Olt este de 59,75%, incluzand atat candidatii din promotia de anul acesta cat si pe cei din promotiile anterioare, potrivit inspectorului scolar general al judetului, Felicia Man. Aceasta a precizat ca promovabilitatea pentru candidatii din promotia 2016 este de 67,43%.

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean Olt a declarat ca rezultatul la Bacalaureatul din acest an este mai bun fata de cel obtinut in judet in anii anteriori.

"Este cel mai bun rezultat la Bacalaureat din ultimii cinci ani in judetul Olt. Fata de anul trecut, acum promovabilitatea este mai mare cu 2,15%. Nu sunt medii de 10 dar sunt 166 de note de zece la diferite probe scrise ale examenului. Cele mai multe note de 10 sunt la anatomie - 52 si la matematica - 35. Promovabilitatea incluzand toti candidatii inscrisi la examen, din promotii anterioare sau din promotia curenta este de 59,75%. Promovabilitatea pentru candidatii din promotia curenta este de 67,43%", a spus Felicia Man.


 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Patru elevi au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, toti fiind absolventii a doua licee din Ramnicu Valcea, a declarat marti pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al ISJ, prof. Isabela Ionita. Rata de promovabilitate in judetul Valcea a fost de 67,2%.

"Judetul Valcea ramane un fief de traditie al invatamantului cu rezultate bune si ne mentinem in plutonul fruntas pe domeniu in ceea ce priveste rezultatele la examenul de maturitate. Se remarca insa o polarizare intre resedinta de judet si restul judetului, dar si intre invatamantul rural si cel urban, cel rural fiind undeva la mijlocul clasamentului. Diferentele se mentin si intre filiera tehnologica si cea teoretica. Cele 4 medii de zece obtinute in acest an la bacalaureat sunt obtinute in Ramnicu Valcea, trei dintre elevi sunt absolventi ai Colegiului Mircea cel Batran si un absolvent este al Liceului de Arte", a spus Isabela Ionita.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Gradul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2016 in judetul Maramures a fost de 66,98 %, potrivit reprezentantilor ISJ. Un numar de 2.221 de absolventi au fost declarati promovati.

Cinci eleve din judet - Avram Lara Andra si Pop Iasmina Roxana, de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" Baia Mare, Bosca Andreea Ioana si Pacurar Aralda Dora, eleve a Colegiul National "Dragos Voda" din municipiul Sighetu Marmatiei si Cioanta Andrada-Ramona de la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din municipiul Baia Mare - au obtinut media zece.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Peste 65% dintre elevii din judetul Covasna care au sustinut examenul de Bacalaureat au obtinut nota de trecere, cele mai slabe rezultate fiind inregistrate la Limba si Literatura Romana.

Inspectorul scolar general Kiss Imre a declarat pentru AGERPRES ca promovabilitatea a fost de 65,6% fata de 63,8%, cat s-a inregistrat anul trecut dupa rezolvarea contestatiilor.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Promovabilitatea in judetul Tulcea la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este de 66,81%, cu 4,6% mai mica decat cea de acum un an, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

'Pentru un comentariu, trebuie luat in calcul gradul de dificultate al examenului si trebuie facuta o analiza a notelor luate de absolventi in functie de notele primite acum patru ani la intrarea in liceu, cunoscut fiind faptul ca toti elevii, indiferent de notele luate la Evaluarea Nationala, intra la liceu. Notele sunt doar niste efecte si trebuie vazut graficul de acumulari cantitative si calitative ale elevilor', a declarat pentru AGERPRES inspectorul general al ISJ, Mihai Stroie.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat in judetul Mures inaintea depunerii contestatiilor este de 61,77%, usor sub media nationala de 66%, cele mai bune rezultate fiind inregistrate la Colegiul 'Bolyai Farcas' din Targu Mures, iar singura medie de 10 a fost obtinuta de un elev al Colegiului National 'Alexandru Papiu Ilarian' din Targu Mures.

'Cel mai mare procent de promovare a obtinut Liceul Bolyai Farcas, cu 98,11%, urmat de Colegiul National 'Alexandru Papiu Ilarian', cu 97,41%, Colegiul National 'Unirea', cu 97,13%. Consider ca sunt rezultate reale, corecte, este nivelul de pregatire al copiilor si pana cand nu va fi admitere la liceu si se va putea intra cu orice medie la liceu, nici nu vor fi note mai mari', a declarat presei inspectorul scolar general adjunct Illes Ildiko.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, inainte de contestatii, este de 65,58% la nivelul judetului Buzau, un singur elev obtinand media generala 10.

Este vorba despre Robert Neagu de la Colegiul B.P. Hasdeu, admis inca din luna ianuarie la Universitatea din Oxford pentru care avea nevoie de minim media 9 la Bacalaureat.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Peste doua treimi din candidatii la examenul de Bacalaureat din judetul Satu Mare au fost declarati reusiti, insa nu a fost inregistrata nicio nota de 10, iar la un liceu promovabilitatea a fost de zero.

Potrivit unui comunicat de presa transmis marti de Inspectoratul Scolar Judetean, din totalul celor 1.975 candidati inscrisi, au fost prezenti 1.899, din care sunt declarati reusiti 1.304, in procent de 68,67%.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat este de 71,19% in judetul Suceava, mai mare decat anul trecut, cand a fost de 68, 63%, inainte de contestatii, iar patru candidati au obtinut media 10, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES, marti, de Biroul de presa al ISJ Suceava.

La sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat s-au inscris 5.252 candidati, dintre care 4.984 s-au prezentat, iar 268 au absentat.

Din totalul celor prezenti la examen, doi candidati au fost eliminati, 1.434 candidati au fost declarati respinsi (28,77%), iar 3.548 au promovat.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat este de 71,19% in judetul Suceava, mai mare decat anul trecut, cand a fost de 68, 63%, inainte de contestatii, iar patru candidati au obtinut media 10, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES, marti, de Biroul de presa al ISJ Suceava.

La sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat s-au inscris 5.252 candidati, dintre care 4.984 s-au prezentat, iar 268 au absentat.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat in Harghita este de 60,99%, mai mare decat anul trecut. Niciun elev din judet nu a obtinut media zece, iar la doua licee niciun candidat nu a reusit sa obtina medie de trecere.

Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, rezultatele sunt mai bune cu peste sase procente decat anul trecut cand, inainte de contestatii, procentul de promovabilitate era de 54,49%.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Judetul "rusinii" la Bacalaureat 2016 este Ilfov. Aici, doar 34,15% dintre elevi au reusit sa ia examenul de Bacalaureat.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Rata de promovabilitate la Bacalaureat 2016 in Bucuresti a fost de 68,5%, putin peste media tarii. Cea mai mare rata de promovabiltate a fost in sectorul 4 (76,04%), iar cea mai mica in sectorul 5 (60,12%).

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Judetul cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat 2016 este Cluj, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei. 83,32% dintre elevi au luat examenul, inainte de contestatii, in acest judet.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2016, in judetul Brasov, este, inaintea contestatiilor, de 78.21%.

Trei candidati au obtinut media 10.00 la examen, la un colegiu din judet a fost inregistrata o rata de promovare de 100% si pentru prima data nu exista licee cu rata de promovare zero.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat este de 57,42% in judetul Gorj, in crestere comparativ cu cel inregistrat anul trecut, de 53,51%, patru eleve reusind sa obtina media 10.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj, trei dintre cele patru medii de 10 au fost obtinute de eleve ale Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu-Jiu, iar cea de-a patra, o eleva de la Colegiul National "George Cosbuc" din Motru.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE Peste 73% dintre candidatii care au sustinut examenul de Bacalaureat in Prahova au promovat obtinand minim media 6.

La nivelul judetului, un singur candidat a obtinut media 10, fiind vorba despre o eleva a Colegiului National "Nicolae Grigorescu" din municipiul Campina, iar alti 970 de candidati au medii intre 9,00 si 9,93.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE 69,62% dintre elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat la nivelul judetului Vaslui au obtinut media generala peste 6.00. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, doi candidati au reusit sa promoveze examenul cu media generala 10.00, dupa ce la sesiunea de anul trecut niciun elev din Vaslui nu a luat nota maxima la Bacalaureat.

"Avem rezultate mai bune decat anul trecut si situate peste media nationala, lucru care nu poate decat sa ne multumeasca. Trebuie sa remarcam, de asemenea, ca jumatate dintre candidatii declarati admisi au obtinut medii intre 8.00 si 10.00", a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, prof. Gabriela Placinta.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE 48,48% dintre elevii care au sustinut Bacalaureatul in judetul Teleorman au obtinut medii peste 6,00. Potrivit inspectorului general scolar, Valeria Gherghe, rezultatul a crescut cu aproximativ sapte procente comparativ cu anul 2015, dar nicun elev nu a reusit sa obtina media 10.

"Rezultatul este mai bun decat cel de anul trecut. Ne asteptam la mai mult si ne doream sa avem mai mult. Este 48, 48% procentul, serie curenta si serie anterioara. Mai avem un total de 209 medii intre 5,00 si 5,99, presupunem ca acestia vor face contestatie. Intre 6,00 si 6,99 avem 380 de candidati, intre 7,00 si 7,99 avem 360 de candidati, intre 8,00 si 8,99 avem 276 de candidati, intre 9,00 si 9,99 avem 152 de candidati. Nu avem nicio medie de 10" , a declarat, pentru AGERPRES, Valeria Gherghe.
 

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE Rata de promovabilitate inaintea solutionarii contestatiilor la sesiunea de vara a Bacalaureatului din acest an, in judetul Arad, a fost de 60,21 %, fata de 59,88% cat a fost in 2015, informeaza prof. Laura Nadaban, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Arad.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 UPDATE Procentul de promovabilitate la nivelul judetului Botosani a fost de 72,67%, numarul celor declarati admisi fiind de 1.808 din totalul celor 2.488 de candidati care au sustinut examenul.

In aceasta sesiune a Bacalaureatului nu s-a inregistrat nicio medie de 10. In schimb, 391 de elevi au obtinut note cuprinse intre 9,00 si 9,99.

UPDATE Cele mai multe medii de 10 sunt in Bucuresti, Maramures, Constanta, Suceava, Gorj si Valcea

Cele mai multe medii de 10 la examenul de Bacalaureat 2016 au fost obtinute in Bucuresti, sapte dintre candidati avand acest rezultat, in timp ce in judetul Maramures cinci absolventi de liceu au obtinut acelasi rezultat, iar cate patru in judetele Constanta, Suceava, Gorj si Valcea. Cate trei medii de 10 au fost obtinute in judetele Arges si Brasov. Cate doua medii de 10 au fost obtinute de absolventi din judetele Cluj, Alba, Iasi, Sibiu, Neamt si Vaslui, iar cate o medie de 10 in judetele Hunedoara, Mures, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Bihor, Dolj, Buzau, Galati si Bistrita-Nasaud. Elevii pot cere recorectarea lucrarii, pana in ora 20:00. Intre 13-15 iulie, vor fi rezolvate contestatiile, iar sambata, 16 iulie, vor fi afisate rezultatele finale.

UPDATE Rata de promovare la Bacalaureat 2016 este de 66,7 la suta inainte de rezolvarea contestatiilor

Rata de promovare inregistrata de absolventii care au sustinut probele in prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2016 este de 66,7% (cu 0,3 mai mare decat rata de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut). Astfel, au promovat 86.262 (66,7%) de candidati dintr-un total de 129.390 de candidati prezenti. In functie de anul scolar in care au absolvit studiile liceale, 81.490 de candidati promovati provin din promotia 2015-2016 (74,1%, rata de reusita din cei prezenti), iar 4.772 de candidati provin din promotiile anterioare (24,6%, rata de reusita). S-au inregistrat 56 de medii de 10 (cele mai multe in Capitala - 7 medii).

Din totalul celor 137.338 de candidati inscrisi, s-au prezentat 129.390 de candidati (109.973 din promotia 2015-2016 si alti 19.417 din promotiile anterioare). Precizam ca 7.948 de candidati au absentat, in timp ce 42.937 de candidati au fost declarati respinsi (28.383 din promotia curenta si alti 14.554 din promotiile anterioare). Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 191 de candidati. Acestia nu se vor putea inscrie la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului.

Pe judete, cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetele Cluj (83,32%), Bacau (79,91%), Brasov (78,21%) Sibiu (77,69%) si Galati (77,65%). Rata de promovare in Capitala este de 68,5%. Judetele in care rata de promovare s-a situat sub 50% sunt Ilfov (34,15%), Teleorman (48,48%) si Giurgiu (40,06%). Precizam ca nota minima de promovare, pentru fiecare disciplina, este 5, iar media finala pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati. Rezultatele (inainte de contestatii) au fost afisate astazi, 12 iulie (inainte de ora 13.00), conform calendarului, la centrele de examen si pe pagina web dedicata, bacalaureat.edu.ro. Contestatiile pot fi depuse tot astazi (intre orele 16:00 si 20:00). Rezultatele finale vor fi facute publice sambata,16 iulie. Pentru mai multe informatii, descarcati dosarul de la finalul acestui articol!

UPDATE Promovabilitate 0 in doua licee din Dolj

Niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat in doua licee din judetul Dolj. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a decis, in cazul uneia dintre unitati, ca din anul scolar urmator sa fie desfiintate cursurile pentru invatamantul liceal de zi. In urma centralizarii rezultatelor partiale la examenul de bacalaureat sustinut de candidatii din judetul Dolj, 64,35% de candidati au reusit sa obtina medie de promovare.“La nivelul judetului nostru avem un procent de promovare de 64,35%, cu doua procente mai mare decat anul trecut. Avem crestere si fata de simulare, cand procentul a fost 39,49%. (...) In ceea ce priveste procentul zero, este adevarat, sunt doua institutii de invatamant, este vorba despre Liceul Tehnologic «Ionete Aurelian» Malu Mare, unde au fost prezenti cinci elevi si niciunul nu a reusit sa promoveze si Liceul Tehnologic Special Beethoven din Craiova, unde au sustinut examenul sase elevi si niciunul dintre ei nu a promovat“, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

Reprezentantii ISJ Dolj sustin ca, incepand din toamna, la unitatea de invatamant din comuna doljeana Malu Mare nu va mai exista invatamant liceal de zi, rezultate slabe la bacalaureat fiind inregistrate si in anii trecuti. “Deja noi am luat masuri, in anul scolar 2016-2017, in planul de scolarizare de la aceasta unitate nu mai exista clasa de invatamant liceal de zi, iar la Liceul Tehnologic Special «Beethoven» masurile vor fi acelea de a intensifica pregatirea cu elevii, dar acolo este o situatie speciale pentru ca si elevii sunt cu deficiente”, a subliniat Lavinia Craioveanu.

Peste 430 de persoane au semnat o petitie online prin care cer Ministerului Educatiei ca subiectul care ar fi fost redactat gresit de la proba de fizica a Bacalaureatului sa fie punctat maxim, unul dintre semnatari solicitand inclusiv punctul de vedere al presedintelui Klaus Iohannis, fost profesor de fizica, potrivit News.ro.

Initiatorii petitiei sustin ca ”incompetenta unor profesori loveste in viitorul unor copii”, in conditiile in care unii dintre elevi ar putea rata admiterea la facultati de prestigiu din Europa sau Statele Unite ale Americii, pentru ca nu vor obtine peste 9.50 la Bacalaureat. ”Imaginati-va ca sunteti un tanar care a muncit 12 ani neintrerupt sa obtina rezultate foarte bune, a castigat o multime de premii la olimpiade nationale si internationale, a fost admis la o facultate de prestigiu din Europa si avea nevoie doar de o nota peste 9.50 la Bacalaureat. Din pacate, nu o poate obtine pentru ca cineva a omis un minus, altcineva nu a verificat si nimeni nu vrea sa recunoasca si sa corecteze eroarea”, se arata in petitia adresata Ministerului Educatiei. Semnatarii afirma ca ministerul ar trebui sa dea punctaj maxim in rezolvarea subiectului care ar fi fost redactat gresit.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 - EDU.RO: petitie privind examenul de la fizica. Pana duminica la ora 14.00, petitia fusese semnata de 438 de persoane, printre semnatari numarandu-se si profesorul de fizica de la Colegiul National din Iasi, Andu Ouatu, cel care a semnalat eroarea.

”Pacat, mare pacat! O greseala se poate intampla, dar a nu recunoaste greseala si a nu lua masuri este ceva grav. A te ascunde in spatele afirmatiilor de genul «trebuia sa-si dea seama», «ramane in sarcina corectorilor», «mi s-a spus ca e corecta problema ... », «e o conventie...» de fapt inseamna a incuraja lipsa gandirii si a lasa totul pe ideea «merge si asa!»”, a spus profesorul Andu Ouatu.

Un elev din Iasi care a sustinut in acest an examenul de Bacalaureat spune ca din cauza erorii la problema de electricitate nu a mai avut timpul necesar sa verifice la final intreaga lucrare.

Un semnatar din Bucuresti al petitiei ii solicita un punct de vedere pe aceasta tema presedintelui Klaus Iohannis, fost profesor de fizica.

”Cerem parerea si punctul de vedere al domnului profesor de fizica Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, care a pregatit generatii intregi de elevi pentru Bacalaureat si facultate”, scrie semnatarul.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 - EDU.RO. Andu Ouatu, profesor de fizica la Colegiul National din Iasi, una dintre unitatile de elita din municipiu, a declarat ca la subiectul II de la proba de fizica de la Bacalaureat s-a strecurat o greseala in formularea enuntului.

El a explicat ca la problema de electricitate, o tensiune data intre doua puncte, A si B, figura in enunt ca pozitiva, respectiv plus 30, fara a se tine cont ca directia in care circula electricitatea era dinspre B catre A, caz in care, potrivit profesorului iesean, enuntul subiectului trebuie sa fie cu minus 30.

”La subiectul II de la Bacalaureat, la electricitate este in textul problemei o tensiune intre doua puncte, A si B, de 30V. Ar fi trebuit sa fie minus 30V pentru ca directia in care circula curentul electric in acea ramura era de la B la A”, a spus Andu Ouatu.

El a mai afirmat ca unii dintre elevii de la Colegiul National din Iasi au pierdut zeci de minute pentru a rezolva acest subiect.

”Unii dintre ei, de altfel foarte buni, se intrebau daca mai stiu fizica”, a adaugat profesorul iesean.

Andu Ouatu a afirmat ca l-a informat pe inspectorul de fizica din cadrul ISJ Iasi despre aceasta greseala si ca Inspectoratul scolar a luat legatura apoi cu responsabili din Ministerul Educatiei.

”Asteptam un raspuns oficial de la minister. Este frustrant pentru un elev care invata sa gaseasca un subiect formulat eronat. Daca profesorii corectori vor intelege ca e o greseala, le da punctajul, daca se iau dupa barem, nu le da”, a mai spus profesorul Andu Ouatu.

El a precizat ca subiectul este ”clar gresit” si ca nu intelege de ce nu se recunoaste acest lucru.

”Unii mi-au spus ca ma bat degeaba cu sistemul. Da, ma bat. Sa nu ne mai miram de ce pleaca tinerii buni din tara”, a completat profesorul de fizica iesean Andu Ouatu.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 - EDU.RO: CALENDAR BAC 2016

Sesiunea iunie-iulie 2016

30 mai – 3 iunie 2016 Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
3 iunie 2016 Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
13 - 15 iunie 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
15 - 17 iunie 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
21 – 24 iunie 2016 Evaluarea competentelor digitale – proba D
27 iunie - 1 iulie 2016 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
4 iulie2016 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
5 iulie 2016 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
6 iulie 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
8 iulie 2016 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
12 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00)
12 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)
13 -15 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor
16 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale

Sesiunea august-septembrie 2016

18 – 22 iulie 2016 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
17-19 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
18-19 august 2016 Evaluarea competentelor digitale – proba D
22 august 2016 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
23 august 2016 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
24 august 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
26 august 2016 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
29 august 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00) si depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)
30-31august 2016 Rezolvarea contestatiilor
1 septembrie 2016 Afisarea rezultatelor finale

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Un profesor din Iasi acuza ca unul dintre subiectele de la BAC e gresit.
Un profesor din Iasi acuza ca unul dintre subiectele de la BAC e gresit. "Sa nu ne miram de ce pleaca tinerii buni din tara"

 Un profesor de fizica de la Colegiul National din Iasi sustine ca unul dintre subiectele de la examenul de fizica de la Bacalareaut, proba la alegere, a fost formulat gresit, iar elevii au fost indusi in eroare.

BAC 2016 Subiecte si Barem la Economie, Filosofie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie
BAC 2016 Subiecte si Barem la Economie, Filosofie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE SI BAREM Economie, Filosofie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie. Vineri, 8 iulie, absolventii claselor a XII-a au sustinut proba la alegere a profilului si specializarii.

BAC 2016 Subiecte si Barem BIOLOGIE SI ANATOMIE. Eseu despre
BAC 2016 Subiecte si Barem BIOLOGIE SI ANATOMIE. Eseu despre "Respiratie" si intrebari despre ADN si ARN

BAC 2016 Subiecte BIOLOGIE SI ANATOMIE. Vineri, 8 iulie, absolventii claselor a XII-a au sustinut proba la alegere a profilului si specializarii.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.