REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.ro. Rezultate dupa contestatii la BACALAUREAT 2013.Harta interactiva

×
Codul embed a fost copiat

REZULTATE FINALE BAC 2013. EDU.RO a PUBLICAT REZULTATE BACALAUREAT 2013 inainte de contestatii. Gasiti notele in harta interactiva de mai jos.

REZULTATE FINALE BAC 2013 PE JUDETE

EDU.RO a afisat REZULTATELE FINALE dupa contestatii la BACALAUREAT 2013.

BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamna. Barem limba si literatura romana

BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamna. Subiecte limba si literatura romana, PROFIL UMAN SI REAL

Citește și
Elevi - camera ascunsa
BACALAUREAT 2013. Camera ascunsa: elevii dezvaluie cum s-au "infratit" cu profesorii pentru a copia
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

VINERI, 12 IULIE

Update 18:10

Judetul Bihor: 77 de candidaţi au promovat bacalaureatul după contestaţii; promovabilitate - 64,5 la sută

In judet, promovabilitatea la acest examen a crescut de la 63,21 la sută la 64,5 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Inspectoratului Scolar Judeţean (ISJ) Bihor au anunţat, vineri, rezultatele finale la bacalaureat, dupa solutionarea celor 1.232 de contestatii depuse si admiterea a 440 dintre ele.

Update 16:30:

56,4% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat examenele de Bacalaureat: 63,1% dintre absolvenţii promoţiei 2012 - 2013 şi 31,7% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare

Update 16:25

In Cluj, promovabilitatea la bacalaureat a crescut la 72,19 la suta dupa contestatii.

Promovabilitatea la examenul de bacaluareat a crescut cu peste un punct procentual in judetul Cluj, dupa rezolvarea contestatiilor, de la 70,99 la suta la 72,19 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un numar de 55 de candidati respinsi la bacalaureat, promovati dupa contestatii, in Vrancea si Buzau.

Un numar de 255 de contestatii dintre cele 873 depuse in Buzau dupa examenul de bacalaureat au fost admise, iar 33 dintre candidatii respinsi initial au fost declarati promovati, in timp ce in Vrancea 22 de elevi respinsi au promovat examenul, o eleva primind trei puncte in plus dupa contestatie.

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, Geta Burducea, din cele 873 de contestatii depuse in judetul Buzau dupa examenul de bacalaureat, 255 au fost admise.
 

Update 16:20:

Judetul Constanta: 82 de elevi au promovat bacalaureatul dupa contestatii, iar promovabilitatea in judet a crescut de la 54,28 la suta la 55,4 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Update 16:10

Judetul Bistrita Nasaud: promovabilitatea la bacalaureat in judetul Bistrita-Nasaud a crescut cu 1,92 puncte procentuale in urma contestatiilor, de la 58,31 la suta la 60,23 la suta, iar 48 de candidati care fusesera declarati respinsi au promovat dupa ce lucrarile le-au fost recorectate.

Judetul Mures: promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu mai putin de un punct procentual in judetul Mures, de la 54,69 la suta la 55,61 la suta, iar 45 de candidati care fusesera declarati respinsi au promovat, dupa ce lucrarile le-au fost recorectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judetul Suceava: promovabilitatea dupa contestatii la bacalaureat creste la 65,78%, cu 1,3 puncte procentuale.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Suceava a crescut de la 64,48 la suta la 65,78 la suta in urma solutionarii celor 1.349 de contestatii depuse de candidati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judetul Sibiu: promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 0,37 puncte procentuale, ajungand la 64,07%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, in judetul Sibiu, cu 0,37 puncte procentuale dupa solutionarea contestatiilor, ajungand la 64,07 la suta, dupa ce 90 de note contestate au fost marite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judetul Arad: 35 de candidati respinsi la bacalaureat, declarati promovati dupa recorectarea lucrarilor.

Aproape 300 de contestatii dintre cele 783 depuse in Arad dupa examenul de bacalaureat au fost admise, iar 35 dintre candidatii respinsi initial au fost declarati promovati, astfel ca promovabilitatea a crescut cu aproape un punct procentual, la 50,47 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judetul Brasov: promovabilitatea la bacalaureat in Brasov a ajuns la 62,88 la suta, dupa contestatii.

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Brasov a crescut cu 1,16 puncte procentuale si a ajuns la 62,88 la suta, in urma contestatiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judetul Alba: 37 de candidati au luat Bac-ul dupa contestatii. Un tanar care luase 5,5 la Informatica are 9,7.

Un numar de 37 de candidati din judetul Alba au promovat bacalaureatul dupa solutionarea contestatiilor, iar promovabilitatea a crescut de la 62,22 la suta la 63,41 la suta, un candidat notat initial cu 5,55 la Informatica primind 9,70 dupa reevaluare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 14:20

REZULTATE CONTESTATII BAC 2013. Hunedoara: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut la 53,8 la suta in urma contestatiilor

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Hunedoara a crescut la 53,8 la suta, fata de 53,25 la suta cat era initial, 25 de elevi fiind declarati admisi dupa solutionarea contestatiilor, au anuntat, vineri, reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean (ISJ).

UPDATE 13:50 REZULTATE CONTESTATII BAC 2013. Timis: Promovabilitatea la Bac a crescut la 55,56%, cu peste un punct procentual, dupa contestatii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu peste un punct procentual, in judetul Timis, de la 54,41 la suta la 55,56 la suta, dupăarezolvarea contestatiilor, iar 60 de candidati care fusesera declarati respinsi au promovat dupa ce lucrarile le-au fost recorectate.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Timis, in judet promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 55,56 la suta, cu peste un punct procentual mai mare decat inaintea depunerii contestatiilor.

In acest an au fost depuse 1.127 de contestatii, iar dupa recorectare 713 lucrari au ramas cu notele nemodificate. De asemenea, in cazul a 275 de lucrari notele au fost majorate, iar pentru alte 139 notele au scazut.

Un numar de 60 de absolventi care au sustinut bacalaureatul in Timis si care la afisarea primelor rezultate au fost declarati respinsi au fost declarati promovati dupa ce lucrarile le-au fost recorectate.

 

Update 12:30 Peste 44.000 de elevi vor afla astazi daca mediile examenului de bacalaureat le vor fi marite in urma contestatiilor. Pana la aceasta ora ministerul nu a dat rezultatele finale. In 2012 rata de promovabilitate a crescut de la 43,4% la 44,1%, dupa contestatii.

EDU.RO va afisa astazi REZULTATE FINALE la BACALAUREAT 2012, dupa rezolvarea contestatiilor.

LUNI, 8 IULIE

S-AU AFISAT REZULTATELE LA BACALAUREAT 2013. VEZI CE NOTA AI LUAT IN HARTA DE MAI JOS

 

UPDATE 19:32

A fost un dezastru si in acest an dupa bacalaureat. Rezultatele finale dovedesc ca invatamantul romanesc este in deriva. Prea putini copii sunt constienti ca fara carte nu au nicio sansa. Majoritatea au luat in ras examenul sau si mai grav au incercat sa copieze ori sa isi cumpere notele.

Puse in oglinda, cele doua lumi arata ca 122 de tineri romani sunt de zece pe linie si peste 78.000 n-au luat nici macar un 6. Cand au aparut listele, unii au cedat de emotie.

In liceele tehnice si vocationale multi au fost convinsi inca de saptamana trecuta ca n-a fost sa fie.

"Ai scris la subiectul3? Ai scris? Du-te, tu! Alta care a stiut! Numai noi, tu pisi, o sa ne vedem in toamna, nu iti fa probleme", spunea o tanara chiar dupa examenul de la limba romana.

Intr-adevar 78.358 de liceeni, printre care si Pisi, vor reveni la toamna in sala de concurs.

55,4 este in prezent procentul de promovare pe tara, mai mare cu 12% fata de sesiunea din vara anului trecut. Dar nu e nici pe departe un succes. Diferenta nu inseamna nimic, cand iei in calcul cei trei factori majori care au influentat rezultatele:
absenteismul masiv al celor care din start s-au simtit slab pregatiti si fara sanse reale; subiectele mult mai usoare si diferentiate. Si suspiciunea de frauda care planeaza asupra mai multor centre de corectare.

Unii recunosc de altfel ca media lor a fost nemeritat de mare.

In varful generatiei sunt si tineri care chiar au cu ce sa se laude: 122 de diplome vor purta nota finala 10.

Ilinca e deja admisa la Universitatea Eberdine din Scotia, la Psihologie.

La Colegiul Sfantul Sava din 230 de candidati numai doi au picat. O eleva a avut media 10, iar aproape 30 s-au situat intre 9,70 si 9,95. Pentru ei pare sa fi fost intr-adevat proba de maturitate. Spun ca ceea ce va scrie pe diploma nu e decat punct de plecare in viitoarea lor cariera.

Pentru Ana Maria e doar un pas in plus catre visul de a fi chirurg cardiolog.

"Am luat 10 la mate, 9,60 la romana si 9,95 la romana. Cam putin la romana. Asta e, a trecut", spune eleva.

Copiii buni sunt insa prinsi intr-un sistem in care si ministrul Remus Pricopie pare neputincios in a da un model de acuratete- nu doar in exprimare, ci si in a genera solutii clare pentru cei ramasi pe dinafara.

Ce facem cu cei aproape 80.000 de elevi picati ? Privind precedentele, in sesiunea de toamna vor mai obtine o diploma cel mult o treime.

Tot vor ramane vreo 50.000 de tineri care ar trebui integrati. Pentru inceput, someri asistati de stat. Cetateni majori care, in lipsa unei slujbe, vor consuma, asadar, in primele 6 luni in jur de 75 de milioane de lei.

Nu putini sunt si aceia care dupa un asemenea esec traiesc cu iluzia ca pentru o cariera bacalaureatul n-ar mai fi necesar.

"Imi aranjez un viitor, o cariera. Cea de traducator de limbi straine. Translator. Sau poate ghid turistic sau sa ma bag in mass media, depinde ce mi-ar oferi viata", spune Jasmine.

Daca aduni si cohorta de absolventi respinsi anii trecuti aflati inca in deriva afli ca acum exista aproape 100.000 de tineri romani fara tinta.

La o simpla privire asupra promovabilitatii din acest an rezulta ca cele mai rusinoase cifre privind promovarea vin din Ilfov, Teleorman, Harghita si Covasna. Iar cele mai bune rezultate din Braila, Cluj, Iasi si Suceava.

UPDATE 18:10

Procurorii bucuresteni au audiat, luni, 39 de elevi ai Liceului "Dimitrie Bolinteanu", din totalul celor 46 care confirmasera ca vor veni sa dea declaratii, in aceasta zi, in ancheta privind suspiciunile de frauda la bacalaureat. Citeste aici mai multe

UPDATE 17:59

Locuinta unui profesor din Drobeta Turnu Severin este perchezitionata, la ora transmiterii acestei stiri, existand suspiciunea ca acesta ar fi luat mita de la un elev pentru a-l ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat, anchetatorii gasind 15.000 de lei si o suma in euro.

UPDATE 17:50

Promovabilitatea la bacalaureat este de 35,22 la suta in judetul Teleorman, cu sase procente mai mare decat anul trecut, in timp ce in Giurgiu promovabilitatea este de 39,45 la suta, existand un liceu unde niciun elev nu a luat examenul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Teleorman, din cei 4.088 de candidati inscrisi la bacalaureat s-au prezentat 3.776, iar noua au fost eliminati.

Promovabilitatea la bacalaureat este de 35,22 la suta, inainte de contestatii, cu sase procente mai mare decat in 2012 cand 29,11 la suta dintre candidati au luat examenul.

In judetul Giurgiu, promovabilitatea la bacalaureat este de 39,45 la suta, cu aproape trei procente mai mica fata de anul trecut.
Potrivit reprezentantilor ISJ Giurgiu, cel mai bun rezultat se inregistreaza la Colegiul National "Ion Maiorescu" din municipiul Giurgiu, unde 92,09 la suta dintre candidati au luat examenul. La Liceul "Tudor Vianu", tot din municipiul Giurgiu, promovabilitatea este de 71,96 la suta, iar la liceul din orasul Mihailesti de 47,54 la suta.

La Liceul Tehnologic din Giurgiu niciunul dintre cei 32 de candidati inscrisi nu a promovat examenul, in timp ce la un liceu din Calugareni si la Liceul "Miron Nicolescu" din municipiul Giurgiu promovabilitatea este de 1,18 la suta, respectiv 2,47 la suta.

UPDATE 17:30

Sectorul 2 are cea mai mare rata de promovare din Capitala, respectiv 58,4 la suta, in timp ce in Sectorul 5 numai 38 la suta dintre candidati au promovat, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate luni de Ministerul Educatiei.

In Sectorul 4, rata de promovare a bacalaureatului a fost de 58,3 la suta, in Sectorul 1 - 58,1 la suta, in Sectorul 3 - 44 la suta, iar in Sectorul 6 - 41,3 la suta.

Promovabilitatea la bacalaureat in Bucuresti este de 50,5.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate luni de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

In 2012, ponderea de promovare la nivel national a fost de 44,4, in timp ce in 2011 a fost de 45,7.

Procentele de promovare a bacalaureatului au scazut in 2011, odata cu introducerea sistemului de supraveghere in scoli.

Si in 2010 a fost o scadere a promovabilitatii, la 69,3, fata de 81,4, in 2009, 78,3, in 2008, 82,08, in 2007, 80,4 in 2006, 84,6, in 2005, si 84,5 in 2004.

UPDATE 16:12

Consiliul National al Elevilor considera ca procentul de promovabilitate la sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat nu reflecta o crestere a calitatii actului didactic sau o imbunatatire a responsabilitatii elevilor fata de propria lor educatie.

Intr-un comunicat remis luni MEDIAFX, Consiliul National al Elevilor apreciaza ca modul de organizare a examenului a fost unul "tratat cu profesionalism de catre institutiile responsabile, respectiv Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratele Scolare Judetene, care au stabilit o colaborare continua intre reprezentantii institutiilor, reprezentantii Consiliilor Elevilor, sindicatelor si parintilor".

"De asemenea, au fost luate masurile de securitate necesare desfasurarii acestuia in conditii optime, existand insa, si de aceasta data, incercari de fraudare a examenului, sanctionate corespunzator", se mai arata in comunicat.

Potrivit Consiliului National al Elevilor, rezultatele din acest an au inregistrat o crestere a promovabilitatii examenului, justificata, in principal, de desfasurarea unui bacalaureat diferentiat, ceea ce a reprezentat o schimbare in sistemul educational, un prim pas spre eficientizarea ultimei etape din ciclul preuniversitar.

Cu toate acestea, arata sursa citata, procentul de promovabilitate nu reflecta o crestere a calitatii actului didactic sau o imbunatatire a responsabilitatii elevilor fata de propria lor educatie.

In acelasi context, Consiliul National al Elevilor considera ca rezultatele de anul acesta transmit, in continuare, un semnal de alarma pentru viitorii absolventi, in legatura cu responsabilitatea pe care acestia o au fata de promovarea examenului, pregatirea lor de catre cadrele didactice si implicarea parintilor in acest proces.

"Procentul de promovabilitate trebuie sa fie in continuare unul real, in crestere, fapt care necesita o implicare sistematica, mult mai mare din partea elevilor, dar si a cadrelor didactice si a parintilor. Consideram a fi benefica si solicitam in acest sens organizarea unei dezbateri cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, elevilor, profesorilor si ai parintilor, pentru a identifica solutii la problemele actuale ale sistemului educational preuniversitar", spune presedintele Consiliului National al Elevilor, Iulia-Flavia Miron, citata in comunicat.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate luni de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a precizat ca au promovat bacalaureatul 62 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 si 30,6 la suta din absolventii promotiilor anterioare.

Pricopie a spus ca in continuare exista diferente mari in promovabilitatea la bacalaureat intre mediul urban si cel rural. Astfel, potrivit lui Pricopie, promovabilitatea in mediul rural este mai mare decat in urban si sunt inca rate destul de mici la liceele tehnologice.

Ministrul a mai spus ca, probabil, exista o crestere, statistic vorbind, fata de anul trecut, pe de o parte pentru ca subiectele au fost diferentiate si, pe de alta parte, pentru ca au fost mai putini inscrisi. Pricopie a precizat ca daca anul trecut au fost 200.187 de inscrisi, in acest an au fost 188.842.

In 2012, ponderea de promovarea la nivel national a fost de 44,4, in timp ce in 2011 a fost de 45,7.

Procentele de promovare a bacalaureatului au scazut in 2011, odata cu introducerea sistemului de supraveghere in scoli.

Si in 2010 a fost o scadere a promovabilitatii, la 69,3, fata de 81,4, in 2009, 78,3, in 2008, 82,08, in 2007, 80,4 in 2006, 84,6, in 2005, si 84,5 in 2004.
 

UPDATE 16:05

Un numar de 122 de elevi au obtinut la bacalaurteat media 10, cei mai multi, respectiv 12, fiind din Iasi, iar 10 din Buzau, in Capitala un singur candidat reusind sa obtina media maxima, potrivit statisticilor prezentate, luni, de Ministerul Educatie, inainte de contestatii. Lista celor 122 de elevi cu media 10 la BACALAUREAT 2013, potrivit edu.ro

UPDATE 15:55

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 63,21 la suta in judetul Bihor, inainte de contestatii, cu 8,5 puncte procentuale mai mare decat anul trecut, un singur candidat - o absolventa a Colegiului National "Mihai Eminescu" din Oradea - obtinand media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit informatiilor facute publice de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bihor, din totalul absolventilor de liceu care au sustinut examenul de bacalaureat - 5.898, 3.728 au promovat examenul, adica 63,21 la suta.

Rata de promovare pentru absolventii din acest an este de 69,24 la suta.

Dintre elevii care au promovat examenul, 1.130 au medii intre 6 si 6.99, 1.103 intre 7 si 7.99, iar 961 intre 8 si 8.99. De asemenea, 533 de elevi au o medie intre 9 si 9,99.

O singura absolventa de liceu din Bihor a obtinut media 10 - Alexandra-Georgiana Vid, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Oradea.

Anul trecut, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost, in Bihor, de 54,66 la suta.

UPDATE 15:50

Un liceu aradean are promovabilitate zero la examenul de bacalaureat, dupa ce niciunul dintre cei 33 de candidati din 63 inscrisi nu a obtinut media 6, cele mai mari doua medii fiind 5,80 si 5,85, in timp ce restul au fost medii de 2 si 3, la un alt liceu existand doar doi promovati.

Potrivit rezultatelor afisate, luni, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad, la Liceul Tehnologic "Sava Brancovici" din orasul Ineu niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La acest liceu s-au inscris la bacalaureat 63 de absolventi, dar jumatate nu au mai participat la probe. Au fost prezenti la examene doar 33 de candidati, dar niciunul nu a obtinut o medie de 6 sau mai mare. Astfel, cele mai mari doua medii au fost 5,80 si 5,85, in timp ce restul au fost medii 2 si 3.

De asemenea, doar doi candidati de la Liceul Tehnologic "Moga Voievod" Halmagiu au promovat bacalaureatul, cu mediile 6.75 si 9,26. Ceilalti 17 candidati prezenti la bacalaureat, din totalul de 19 provenind de la acest liceu, au obtinut medii de 2 si 3.

La Liceul Tehnologic "Vasile Juncu" Minis au promovat cinci candidati, cu medii cuprinse intre 6 si 8,38, in timp ce restul de 46 de candidati prezenti la examen au avut medii de 2 si 3.
Pe de alta parte, la fel ca in anii precedenti, liceele cu cele mai bune rezultate sunt din municipiul Arad.

La Colegiul National "Moise Nicoara" Arad, din 157 de candidati doar cinci au fost respinsi, unul cu media 5,96, iar patru cu media 3. La acest liceu a fost inregistrata si una dintre cele doua medii 10 din judet, respectiv a absolventei Ioana Ruxandra Neamu.

La Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal", din 132 de candidati prezenti, doar trei au fost respinsi, cu media 3, iar media cea mai mare a fost 9,83.

La Colegiul National "Elena Ghiba Birta" Arad, din 148 de candidati prezenti la bacalaureat, doar 11 au fost respinsi, iar media cea mai mare obtinuta a fost de 9,98.

A doua medie 10 din judet a fost obtinuta de catre Sanda Ileana Pelea de la Liceul "Mihai Viteazul" din Ineu.

In judet au fost inregistrate noua medii de 1, acestea fiind ale celor noua candidati eliminati din examene, pentru ca au fost prinsi copiind sau pentru ca aveau asupra lor telefoane mobile.
Totodata, 46 de candidati au fost declarati respinsi cu medii cupriunse intre 5.90 si 5.98.

Promovabilitatea la bacalaureat inainte de contestatii este de 49,58 la suta in judetul Arad, cu 10,51 puncte procentuale mai mare decat in vara anului trecut.

In 2012, procentul final de promovabilitate la bacalaureat a crescut usor in urma solutionarii contestatiilor, de la 39,07 la 40,32.

UPDATE 15:45

Peste 60 la suta din elevii care au sustinut examenul de bacalaureat in Prahova au promovat, in judet existand trei licee la care niciun candidat nu a reusit sa ia bacalaureatul, dar si doua licee cu promovabilitate de 100%, la unul dintre acestea sustinand examenul un singur candidat.

Conform datelor facute publice luni de catre Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, in judet au sustinut examenul de bacalaureat in prima sesiune 6.871 de candidati, iar dintre acestia 4.161 au luat examenul, 2.700 au fost respinsi, iar 10 au fost eliminati din examen pentru tentativa de frauda.

Astfel, in Prahova promovabilitatea este de 60,56 la suta, cu mult superioara celei de anul trecut, cand mai putin de jumatate dintre elevi au luat bacalaureatul in prima sesiune, promovabilitatea inainte de contestatii fiind atunci de 45,49 la suta.

In aceasta sesiune a examenului de bacalaureat in Prahova cele mai bune rezultate le-au obtinut elevii care au frecventat cursurile liceului la zi, 62,67 la suta dintre acestia promovand examenul, in timp ce rezultatele obtinute de elevii care au facut liceul la seral, la frecventa redusa sau la fara frecventa sunt mult mai slabe. Astfel, doar 15 la suta dintre cei care au terminat liceul la seral si doar 28 la suta dintre cei de la frecventa redusa au luat examenul, niciunul dintre cei doi candidati care au absolvit liceul la fara frecventa nereusind sa ia bacalaureatul.

In judetul Prahova doua licee au promovabilitate de 100 la suta. Unul dintre acestea este Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, unitate de invatamant care in mod traditional raporteaza rezultate foarte bune la bacalaureat.

Al doilea liceu unde promovabilitatea este de 100 la suta este Liceul Tehnologic din comuna Sangeru, fosta scoala de arte si meserii, unde din totalul de 18 absolventi doar unul s-a prezentat la bacalaureat, fiind declarat admis, rezultatele sale plasand liceul in topul celor cu procente de promovabilitate foarte mari.
Totodata, in Prahova sunt si trei licee la care niciun elev nu a reusit sa ia examenul de bacalaureat.

Este vorba despre liceele tehnologice din comunele Baltesti, Starchiojd si Filipestii de Padure. Liceele din Baltesti si Starchiojd au fost scoli de arte si meserii, transformate in licee care au organizat pentru prima data examenul de bacalaureat anul acesta. Pentru Liceul Tehnologic din Filipestii de Padure rezultatul de anul acesta la bacalaureat nu reprezinta o premiera, nici anul trecut nepromovand niciun elev.

Din totalul candidatilor care au sustinut examenul in Prahova, unul a reusit sa obtina nota 10 la toate probele de examen, fiind vorba despre o absolventa a Colegiului National "Mihai Viteazul" din Ploiesti.

In Prahova, mii de absolventi nu s-au inscris la examenul de bacalaureat anul acesta si cateva sute dintre cei care s-au inscris nu s-au prezentat la examen.

Astfel, aproximativ 3000 de tineri care au terminat liceul nu s-au inscris la examen, fie din cauza ca au ramas corigenti, fie pentru ca nu s-au simtit suficient de pregatiti pentru a sustine examenul, a declarat seful ISJ Prahova, profesorul Horia Toma. In plus, 335 dintre cei care s-au inscris la examen nu s-au prezentat.

UPDATE 15:40

Ministerul Apararii Nationale anunta ca promovabilitatea la examenul din Bacalaureat in liceele militare este de 100%.

Conform unui comunicat al MApN, toti cei 342 de absolventi ai colegiilor militare liceale din Alba Iulia, Breaza si Campulung Moldovenesc au promovat examenul de Bacalaureat.

In opinia MApN, acest aspect evidentiaza calitatea invatamantului militar preuniversitar.

Cu aceasta ocazie, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, transmite un mesaj de felicitare atat profesorilor, cat si absolventilor, carora le ureaza mult succes in urmatoarele etape de pregatire scolara.

Promovabilitatea la nivel national la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate luni de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

UPDATE 15:35

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Dolj este de 47,10 la suta, mai mare cu aproape sase procente fata de anul trecut, existand trei licee unde niciun candidat nu a reusit sa promoveze examenul, dar si patru elevi care au obtinut media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, 6.811 candidati s-au inscris la examenul de bacalaureat de anul acesta, dintre acestia 19 fiind eliminati, iar 601, absenti.

Promovabilitatea la bacalaureat in Dolj este de 47,10 la suta, fiind inregistrate patru medii de 10. Astfel, media 10 a fost obtinuta de trei elevi de la Colegiul National "Fratii Buzesti" si de unul de la Colegiul National "Elena Cuza", ambele din Craiova
La Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova promovabilitatea a fost de 99,13 la suta, la Colegiul "Elena Cuza", tot din Craiova, - 98,18 la suta, iar la Colegiul National "Carol I" din Craiova - 96,19 la suta.

La liceele "Beethoven" din Craiova, pentru elevi cu deficiente, "Aurelian Ionete" din Malu Mare si la Liceul Tehnologic din Carcea niciun absolvent nu a reusit sa promoveze examenul.

Anul trecut, in judetul Dolj, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 41,76 la suta.

UPDATE 15:30

Elevul de la Colegiul "Independenta" din Sibiu acuzat de cumparare de influenta la bacalaureat a obtinut nota 1 la Limba si literatura romana, inspectorii scolari precizand ca nota se datoreaza cunostintelor sale si nu faptului ca ar fi fost eliminat din examen in urma acuzatiilor aduse.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, Livia Cretulescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca elevul de la Colegiul "Independenta" din municipiul Sibiu acuzat de catre DNA de cumparare de influenta la bacalaureat a obtinut nota unu la limba si literatura romana.

"Elevul s-a prezentat la proba respectiva si fie nu a scris nimic, fie nu a scris nimic la subiect, astfel incat profesorii corectori nu au putut nota nimic", a spus Livia Cretulescu.

Ea a precizat ca nota respectiva, afisata la avizierul unitatii scolare in care s-a desfasurat examenul, nu se datoreaza faptului ca elevul ar fi fost eliminat din examen in urma acuzatiilor care i se aduc.

UPDATE 15:20

Promovabilitatea la bacalaureat este de 61,72 la suta in judetul Brasov, cu aproape 12 procente mai mare fata de anul trecut, la un liceu inregistrandu-se promovabilitate de suta la suta, iar niciun candidat nu a reusit sa obtina media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dintre cei 3.911 de candidati inscrisi la bacalaureat, 2.309, respectiv 61,72 la suta, au reusit sa promoveze examenul.

Cele mai multe medii, respectiv 689, sunt cuprinse intre 6,00 si 6,99. Medii intre 7,00 si 7,99 au obtinut 658 de absolventi, 645 au medii intre 8,00 si 8,99, iar 317 candidati au obtinut medii peste 9,00, dar nu a fost inregistrata nicio medie de 10.

Cea mai mare medie la bacalaureat este 9,96, obtinuta de o absolventa a Colegiului National "Andrei Saguna" din Brasov, colegiul fiind, de altfel, singurul din judet unde promovabilitate este suta la suta.

"Este un procent sensibil mai mare fata de anul trecut, pentru care trebuie sa felicitam profesorii, elevii si, nu in ultimul rand, parintii care s-au ingrijit de pregatirea elevilor. Este un rezultat la care au contribuit, probabil, atat faptul ca subiectele examenului de bacalaureat au fost diferentiate pe profile, dar si rezultatele la simularea sustinuta in primavara, dar si decizia unui numar destul de mare de absolventi care au decis sa nu sustina examenul in aceasta sesiune", a declarat inspectorul scolar general Ariana Bucur.

In 2012, in judetul Brasov, 49,79 la suta dintre candidati au promovat examenul de bacalaureat.

UPDATE 15:10

Ponta, despre interventia de la Liceul "Bolintineanu": Cred ca au fost niste probleme de functionare

Ponta a precizat ca el nu il considera vinovat pe purtatorul de cuvant al MAI, chiar daca a furnizat date care s-au dovedit ulterior neadevarate.

"Cred ca au fost niste probleme de functionare, daca in zona Parchetului, doar CSM poate lua masuri, daca in zona Ministerului de Interne, voi discuta cu ministrul", a spus Ponta.

El a precizat ca asteapta in acest sens o informare de la ministrul de Interne, Radu Stroe, aratand ca si acesta trebuie sa afle de la cei din subordine cum s-au intamplat lucrurile.

"Ministrul Stroe conduce Ministerul de Interne, are atributii privind coordonarea celor din subordinea sa. Nu e vinovat de ceva, o sa dicustam ca asemenea situatii sa nu se mai repete. (...) Si el mi-a transmis informatiile pe care le avea, ulterior lucrurile s-au schimbat. O sa vedem ce nu a functionat bine", a spus Ponta.

 

 

UPDATE 15:00

Un singur elev din Bucuresti a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, Negrea Alina-Gabriela, de la Colegiul National Sfantul Sava.

 

UPDATE 14:40

Un liceu din Bistrita are promovabilitate 0, altul 100%

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, dintre cei 2.708 elevi care s-au prezentat la examen, 1.579 au promovat, adica 58,31 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dintre acestia, 15,39 la suta au obtinut medii intre 9 si 9,99, in timp ce 29,77 la suta au medii intre 6 si 6,99.

Conform sursei citate, dintre absolventii care au urmat cursurile la zi au promovat 62,2 la suta, de la seral 11,59 la suta, iar de la fara frecventa niciunul.

Promovabilitate suta la suta s-a inregistrat la Liceul Tehnologic Special "Sfanta Maria" din Bistrita, care a avut, de altfel, un singur candidat. La Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita promovabilitatea a fost de 98,47 la suta, la Colegiul National "George Cosbuc" din Nasaud - 95,95 la suta, la Liceul de Arte "Corneliu Baba" - 94,34 la suta, iar la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita - 94,04 la suta.

La polul opus se afla Liceul "Petru Rares" din Bistrita, cu promovabilitate zero la bacalaureat.

 

Update 14:25

La doua licee din Galati nu a promovat niciun candidat

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 59,39 % in judetul Galati, cu peste 14 procente mai mare fata de anul trecut, iar la Colegiul National "Costache Negri" promovabilitatea este de 100 %, in timp ce la două licee din judet niciun candidat nu a reusit sa promoveze.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean din Galati, in judet promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 59,39 %, in timp ce in 2012 au promovat bacalaureatul 45,09 % dintre candidati.

La Colegiul National "Costache Negri" din Galati promovabilitatea a fost de 100 %, la Colegiul "Vasile Alecsandri" - 99,51%, un singur elev fiind respins, la Colegiul National "Al. I. Cuza" - 98,64%, cu doi candidati respinsi. La Colegiul National "Spiru Haret" Tecuci promovabilitatea a fost de 95,19%, la Liceul Teoretic "Emil Racovita" - 91,84%, iar la Colegiul National "Mihail Kogalniceanu" - 91,43%.

Cinci elevi de la Colegiul National "Vasile Alecsandri", unul dintre cele mai prestigioase licee din tara, au reusit sa obtina media 10.

La Liceul Tehnologic "H.P. Bengescu" din Ivesti si Liceul Tehnologic Nr. 1 din Cudalbi niciunul dintre cei 18 absolventi din acest an nu a promovat examenul. Cele doua scoli au primit de curand statutul de licee, elevii promotiei 2013 fiind primii absolventi de la aceste unitati de invatamant din judetul Galati.

HARTA CARE PREZINTA IN CE JUDETE S-AU OBTINUT MEDII DE 10

 

Update 14:15

5.201 de absolventi de clasa a XII-a au obtinut note intre 9.5 si 9.99, iar 10.621 intre 9 si 9.49.

In plus, 25.602  au medii intre 8 si 8.99, 27.061 - intre 7 si 7.99, iar 28.533 - intre 6 si 6.99.

 

Update 14:05

REZULTATE BACALAUREAT 2013 DOLJ. Conform EDU.RO, promovabilitatea in DOLJ este de 47.10%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 18.97%

Promovabilitate filiera Teoretica: 73.83%

Promovabilitate filiera Vocationala: 66.67%

Promovabilitate promotia curenta: 55.37%

Promovabilitate promotii anterioare: 21.78%

 

Update 13:42

Cele mai multe note de 10 la nivel national au fost in judetul Iasi (12), Buzau (10), Cluj (9), Olt (7), Braila (6), Galati (5), Bacau (5), Hunedoara (5). In Bucuresti a fost doar o singura medie de 10.

Update 13:28

La nivel national, 122 de elevi au avut media generala 10 la Bacalaureat 2013.

Update 13:22

REZULTATE BACALAUREAT 2013 DAMBOVITA. Conform EDU.RO, promovabilitatea in DAMBOVITA este de 46.79%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 25.04%

Promovabilitate filiera Teoretica: 67.46%

Promovabilitate filiera Vocationala: 54.74%

Promovabilitate promotia curenta: 53.91%

Promovabilitate promotii anterioare: 24.57%

Update 13:16

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 COVASNA. Conform EDU.RO, promovabilitatea in COVASNA este de 42.74%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 15.13%

Promovabilitate filiera Teoretica: 63.76%

Promovabilitate filiera Vocationala: 33.69%

Promovabilitate promotia curenta: 45.79%

Promovabilitate promotii anterioare: 28.83%

Update 13:08

Nu toti elevii Liceului Dimitrie Bolintineanu au fost astazi la scoala la afisarea rezultatelor. Asta pentru ca au inceput interogatoriile la politie in scandalul de coruptie care a dus la arestarea directoarei scolii. Anchetatorii vor sa afle daca si cati bani au platit tinerii si parintii pentru a-si asigura reusita la examenul maturitatii.

Update 13:01

Tensiune, de data aceasta nu din cauza scandalurilor, ci de la emotia asteptarilor, a fost si la liceul Jean Monnet din Capitala. La ora 12:00 au fost afisate si aici rezultatele. Atmosfera din fata liceului de elita s-a destins abia cand tinerii si-au vazut notele.

Anul trecut promovabilitatea de la Jean Monnet a fost de 81%.

La Jean Monnet au sustinut examenul de BAC 129 de elevi liceeni din Jean Monnet, dar si 165 de la Nicolae Tonitza.

Update 12:49

La Liceul Bolintineanu, din 190 de elevi inscrisi la Bacalaureat 2013 doar 94 au reusit sa ia examenul. Asta dupa ce in 2012 si 2011 promovabilitatea a fost de peste 50%, iar in 2010 promovabilitatea a fost de 90%.

Update 12:44

REZULTATE BACALAUREAT 2013 CONSTANTA. Conform EDU.RO, promovabilitatea in CONSTANTA este de 54.28

Promovabilitate filiera Tehnologica: 37.14%

Promovabilitate filiera Teoretica: 80.42%

Promovabilitate filiera Vocationala: 84.48%

Promovabilitate promotia curenta: 60.60%

Promovabilitate promotii anterioare: 31.37%

Update 12:36 - Remus Pricopie: "In cele 4 zile au fost eliminati 318 elevi.

- In maxim 20 de minute din momentul in care am fost informati ca la Liceul Bolintineanu avem o problema comisia a fost eliberata din functie.

- Am fost intrebat de ce nu am eliberat Comisia de la Gusti. Nu am avut si nu avem date care sa faca legatura intre declaratia unei eleve si comisia de la Gusti.

- Vorbim de cazuri de coruptie in scoala.

- Avem 0,16 % din numarul total al persoanelor implicate in bacalaureat cu suspiciune de frauda. Au fost implicate peste 20.000 de persoane, cadre didactice. Nu trebuie sa aruncam o pata peste celalalte persoane.

-In continuare avem diferente mari intre rural si urban. in continuare avem rata de promovabilitate mici la liceele tehnologice.

- Prioritatea noastra nr 1 a fost sa finalizam acest examen. Nu s-a cerut nicio recorectare a lucrarilor. Este o procedura standard, nu a fost nimic special, prin sondaj.

- Ceea ce s-a intamplat la Iasi. Din fericire nu avem victime, e cel mai important lucru. Pe masura ce apar date suplimentare vi le vom pune la dispozitie."

Update 12:15 - Site-ul Ministerului Educatiei, care ar fi trebuit sa afiseze notele la Bacalaureat 2013 la ora 12:00, nu functioneaza. Candidatii care vor sa isi afle nota sunt intampinati de urmatorul mesaj:

Update 12:14 - Declaratii ministrul Educatiei, Remus Pricopie: "Ne aflam la sfarsitul primei sesiuni de bacalaureat in acest an scolar. Procentele finale pe care le avem dupa centralizarea tuturor datelor - 62% promovabilitate.

- Eu cred ca deocamdata ar trebui sa analizam nu doar datele globale, ci si pe cele specifice pe fiecare filiera. La o prima vedere probabil ca avem aceasta crestere statistic vorbind fata de anul trecut.

- E momentul in care putem discuta despre principalele etape ale bacalaureatului. A fost o discutie intensa daca se mentin sau nu camerele de luat vederi. Dupa cum stiti s-au mentinut. O alta discutie a fost de transmiterea subiectelor si desecretizarea lor. Din fericire nu s-a intamplat asa ceva.

- A fost respectata metodologia, nu au fost probleme legate de barem. Ii felicitam pe cei care s-au ocupat de aceasta componenta. Cu toate acestea, in afara lucrurilor bune, sunt si lucruri mai putin bune, chiar grave.

- Avem pana in acest moment, nu este exclus sa apara si alte situatii, avem 6 cazuri in care a intervenit procuratura. Avem cazul de la Bolintineanu pe care il stiti foarte bine. Avem cazul de la Gusti, avem cazul de la Sibiu, unde un presedinte de comsiie este audiat de DNA si avem alte 3 cazuri la Constanta.

- Au mai fost si alte plangeri, unele venite chiar pe telefonul verde, pe care le-am orientat catre politie.

- Totusi, dincolo de ce s-a vazut in spatiul public, sa facem un inventar al problemelor. 15 cazuri de potentiale fraude. 318 elevi eliminati pe parcursul probelor scrise.

Update 12:06 - Ministrul Educatiei, Remus Pricopie: "Promovabilitatea la Bacalaureat, la nivel national, a fost de 55,4%".

Update 11:50

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 CLUJ. Conform EDU.RO, promovabilitatea in CLUJ este de 70.99%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 49.37%

Promovabilitate filiera Teoretica: 85.99%

Promovabilitate filiera Vocationala: 76.11%

Promovabilitate promotia curenta: 77.85%

Promovabilitate promotii anterioare: 35.94%

Update 11:42

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 CALARASI. Conform EDU.RO, promovabilitatea in CALARASI este de 48.32%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 26.90%

Promovabilitate filiera Teoretica: 70.85%

Promovabilitate filiera Vocationala: 21.74%

Promovabilitate promotia curenta: 51.57%

Promovabilitate promotii anterioare: 35.01%

Update 11:23

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 BUCURESTI. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BUCURESTI este de 50.82%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 29.25%

Promovabilitate filiera Teoretica: 67.29%

Promovabilitate filiera Vocationala: 64.59%

Promovabilitate promotia curenta: 63.53%

Promovabilitate promotii anterioare: 23.43%

 - REZULTATE BACALAUREAT 2013 BUZAU. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BUZAU este de 63.99%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 37.46%

Promovabilitate filiera Teoretica: 88.34%

Promovabilitate filiera Vocationala: 60.18%

Promovabilitate promotia curenta: 70.52%

Promovabilitate promotii anterioare: 29.58%

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 CARAS-SEVERIN. Conform EDU.RO, promovabilitatea in CARAS-SEVERIN este de 43.02%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 13.95%

Promovabilitate filiera Teoretica: 62.41%

Promovabilitate filiera Vocationala: 59.57%

Promovabilitate promotia curenta: 46.66%

Promovabilitate promotii anterioare: 30.65%

Update 11:14

 - REZULTATE BACALAUREAT 2013 BOTOSANI. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BOTOSANI este de 56.15%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 29.37%

Promovabilitate filiera Teoretica: 72.70%

Promovabilitate filiera Vocationala: 49.31%

Promovabilitate promotia curenta: 61.10%

Promovabilitate promotii anterioare: 30.42%

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 BRASOV. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BRASOV este de 61.72%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 39.15%

Promovabilitate filiera Teoretica: 77.17%

Promovabilitate filiera Vocationala: 60.70%

Promovabilitate promotia curenta: 72.60%

Promovabilitate promotii anterioare: 29.41%

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 BRAILA. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BRAILA este de 74.17%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 47.65%

Promovabilitate filiera Teoretica: 86.31%

Promovabilitate filiera Vocationala: 76.96%

Promovabilitate promotia curenta: 84.55%

Promovabilitate promotii anterioare: 35.03%

Update 10:37

In timp ce toate lumea asteapta rezultatele la BACALAUREAT 2013, un incident grav a avut loc intr-o Universitate din Iasi: un barbat a intrat intr-o sala de clasa din cadrul facultatii de Telecomunicatii, unde a detonat un dispozitiv exploziv.

Update 10:32

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 BACAU. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BACAU este de 59.36%.

Promovabilitate filiera Tehnologica: 37.10%

Promovabilitate filiera Teoretica: 78.02%

Promovabilitate filiera Vocationala: 51.72%

Promovabilitate promotia curenta: 65.38%

Promovabilitate promotii anterioare: 35.52%

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 BIHOR. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BIHOR este de 63.21%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 46.48%

Promovabilitate filiera Teoretica: 80.23%

Promovabilitate filiera Vocationala: 74.13%

Promovabilitate promotia curenta: 69.24%

Promovabilitate promotii anterioare: 38.37%

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 BISTRITA-NASAUD. Conform EDU.RO, promovabilitatea in BISTRITA-NASAUD este de 58.31%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 36.57%

Promovabilitate filiera Teoretica: 87.91%

Promovabilitate filiera Vocationala: 78.47%

Promovabilitate promotia curenta: 64.71%

Promovabilitate promotii anterioare: 30.86%

Update 10:20

 

Update 9:59

- REZULTATE BACALAUREAT 2013 ALBA. Conform EDU.RO, promovabilitatea in ALBA este de 62.22%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 40.00%

Promovabilitate filiera Teoretica: 80.98%

Promovabilitate filiera Vocationala: 73.26%

Promovabilitate promotia curenta: 66.96%

Promovabilitate promotii anterioare: 39.17%

 - REZULTATE BACALAUREAT 2013 ARAD. Conform EDU.RO, promovabilitatea in ARAD este de 52.62%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 32.98%

Promovabilitate filiera Teoretica: 76.10%

Promovabilitate filiera Vocationala: 65.74%

Promovabilitate promotia curenta: 57.64%

Promovabilitate promotii anterioare: 34.32%

 - REZULTATE BACALAUREAT 2013 ARGES. Conform EDU.RO, promovabilitatea in ARGES este de 57.60%

Promovabilitate filiera Tehnologica: 38.04%

Promovabilitate filiera Teoretica: 83.96%

Promovabilitate filiera Vocationala: 60.82%

Promovabilitate promotia curenta: 64.70%

Promovabilitate promotii anterioare: 32.07%

Update 9:52

Pana la aceasta ora, singurul judet din Romania care NU a afisat promovabilitatea la REZULTATE BACALAUREAT 2012 este Giurgiu.

Update 9:30

Ministrul Educatiei a retransmis informatia privind declaratia de presa pe tema REZULTATE BACALAUREAT 2013 obtinute de candidati inainte de contestatii, in sesiunea iunie-iulie 2013, precizand ca aceasta va fi sustinuta de ministrul Remus Pricopie la ora 12.00, nu la 13.00, la Sala de Consiliu.

Update 9:20

Ministrul de Interne, despre cazul Bolintineanu: "Nu stiu ce urma daca autobuzele ieseau pe poarta". Cititi pe larg declaratiile ministrului Radu Stroe despre scandalul de la Liceul Bolintineanu.

Update 9:15

Update 9:09

REZULTATE BAC 2013: A doua sesiune a examenului de BACALAUREAT 2013 va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 pana in 19 iulie.

In 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august - evaluarea competentelor digitale.

Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura romana, urmata in 27 august de Limba si literatura materna, 28 august - proba obligatorie a profilului si 30 august - proba la alegere a profilului si specializarii.

Update 8:58

Ministrul Remus Pricopie sustine o declaratie de presa, luni, la ora 13.00, la Sala de Consiliu a Ministerului Educatiei, pe tema rezultatelor la BACALAUREAT 2013 obtinute de candidati inainte de contestatii, in sesiunea iunie-iulie 2013.

Update 8:52

Cele mai bune REZULTATE BACALAUREAT 2013 s-au inregistrat in:

- Braila: 74,1%

- Cluj: 70,9%

- Iasi: 67,5%

- Suceava: 64,4%

- Buzau: 63,9%

- Sibiu: 63,7%

- Bihor: 63,2%

- Alba: 62,2%

- Vaslui: 61,2%

- Prahova: 60,5%

Update 8:31

Top 5 judete cu cea mai mica promovabilitate la BACALAUREAT 2013

- Ilfov: 21,9%

- Teleorman: 35,2%

- Harghita: 42,4%

- Covasna: 42,7%

- Caras Severin: 43%

Update 7:39

Cum se explica majorarea cu peste 10% a promovabilitatii la BACALAUREAT 2013 fata de anul trecut?

Multi dintre candidatii care nu s-au pregatit au renuntat sa mai dea bacalaureatul in acest an.

In plus, tinerii care au mai dat cel putin o data examenul maturitatii sustin ca subiectele din acest an au fost mai usoare.

Despre ancheta privind suspiciunile de frauda la liceul Bolintineanu, aceasta continua. Astazi sunt asteptati la audieri unii dintre elevii care au sustinut examenle aici. Procurorii au spus ca toti cei peste 250 de candidati vor da declaratii, dar ca vor face in asa fel incat admiterea la facultatea sau vacantele sa nu le fie perturbate.

Update 7:31

Pana acum s-au centralizat 98,3% dintre datele privind promovabilitatea la nivel national la BACALAUREAT 2013. Cifrele arata ca procentul celor care au trecut examenul maturitatii este de 55,65%.

Asta inseamna cu 12 procente mai mare decat in 2012, cand promovabilitatea a fost doar de 43,01%.

Din promotia de anul acesta putin peste 62% dintre elevi au promovat, iar din restantierii din anii trecuti doar o treime a avut media peste 6.

Cele mai bune rezultate s-au inregistrat in judetele Braila (74,17%), Cluj (70,99), Iasi (67,55%), Suceava (64,48%), Buzau (63,99%), iar la polul opus sunt judetele Ilfov (27,91%), Teleorman (35,22%), Covasna (42,77%), Harghita (42,49%), Caras-Severin (43,02%).

Notele cele mai bune le-au obtinut elevii care au terminat profilele teoretice. Peste 76% dintre ei au luat BAC-ul.

Urmeaza cei de la profilele vocationale cu peste 66%, iar ca in fiecare an cele mai slabe rezultate sunt in liceele tehnologice. Aici, mai putin de jumatate dintre candidati au reusit sa promoveze.

Update 7:12 - Dupa 2 ani in care promovabilitatea la bacalaureat abia a trecut de 40%, se pare ca anul acesta mai mult de jumatate dintre absolventi au trecut examenul maturitatii.

Primele centralizari ale Ministerului Educatiei arata ca peste 55% dintre elevi au luat note peste 6.

Asta in ciuda rezultatelor de la simulari, cand tinerii au aratat ca nu sunt foarte pregatiti.

Cu 12 procente este mai mare gradul de promovabilitate din acest an fata de 2012, cand a fost doar de 43,01%. Din promotia de anul acesta, putin peste 62% dintre elevi au promovat, iar din restantierii din anii trecuti doar o treime au avut medie de trecere.

Cele mai bune rezultate s-au inregistrat in judetul Braila, cu 74,17%, iar la polul opus este Ilfovul cu doar 27,91%.

 

DUMINICA, 7 IULIE

UPDATE ora 23:00 Dupa centralizarea a 93,7% din date, 62,09% dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 au promovat Bacalaureatul, iar 31,01% din absolventii promotiilor anterioare au reusit sa promoveze Bacalaureatul

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat, pana duminica, 7 iulie, ora 20.00, 93,7% dintre datele privind promovarea, la nivel de tara, a absolventilor de clasa a XII-a, care au sustinut examenele din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie.

Procentul de promovare pentru absolventii promotiei 2012-2013 este de 62,09%, in timp ce pentru absolventii promotiilor anterioare, care au participat la aceasta sesiune, procentul este de 31,01%. Ca urmare, procentul total de promovare, la nivel national, este de 55,52%.
in ceea ce priveste promovarea, pe filiere, situatia se prezinta astfel:
a) total absolvenți promotia curenta si anterioara, filiera Tehnologica - 34,30%
b) total absolvenți promotia curenta si anterioara, filiera Teoretica - 76,81%
c) total absolventi promotia curenta si anterioara, filiera Vocationala - 66,44%

 

REZULTATE BACALAUREAT 2013 - EDU.ro. Rezultate pe judete si promovabilitate. Harta interactiva

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat, pana duminica, 7 iulie, ora 21.30, 98,3% din datele privind promovarea, la nivel de tara, a absolventilor de clasa a XII-a, care au sustinut examenele din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie.

Procentul de promovare pentru absolventii promotiei 2012-2013 este de 62,32%, în timp ce pentru absolventii promotiilor anterioare, care au participat la aceasta sesiune, procentul este de 30,82%. Ca urmare, procentul total de promovare, la nivel national, este de 55,65%.

In ceea ce priveste promovarea pe filiere, situatia se prezinta astfel:

a) total absolventi promotia curenta si anterioara, filiera Tehnologica - 34,15%

b) total absolventi promotia curenta si anterioara, filiera Teoretica - 76,95%

c) total absolventi promotia curente si anterioara, filiera Vocationala - 66,39%
Ministerul Educatiei Nationale continua procesul de centralizare a datelor privind promovarea candidatilor din cadrul examenelor de Bacalaureat 2013, sesiunea iunie - iulie.

Datele partiale, pe judete:

Procentele de promovare pe judete sunt:

Alba- 62,22,

Arges - 57,60,

Arad - 52,62,

Bucuresti - 50,82,

Bacau - 59,36,

Bihor - 63,21,

Bistrita-Nasaud - 58,31,

Braila - 74,17,

Botosani - 56,15,

Brasov - 61,72,

Buzau - 63,99,

Cluj - 70,99,

Calarasi - 48,32,

Caras-Severin - 43,02,

Constanta - 54,28,

Covasna - 42,74,

Dambovita - 46,79,

Dolj - 47,10,

Gorj - 56,99,

Galati - 59,39,

Hunedoara - 53,25,

Harghita - 42,49,

Ilfov - 27,91,

Ialomita - 55,28,

Iasi - 67,55,

Mehedinti - 46,94,

Maramures - 60,52,

Mures - 54,69,

Neamt - 57,61,

Olt - 43,44,

Prahova - 60,56,

Sibiu - 63,70,

Salaj - 57,93,

Satu Mare - 57,81,

Suceava - 64,48,

Tulcea - 57,85,

Timis - 54,41,

Teleorman - 35,22,

Valcea - 56,60,

Vrancea - 54,63,

Vaslui - 61,20.

Ministerul Educatiei Nationale continua procesul de centralizare a datelor privind promovarea candidatilor din cadrul examenelor de Bacalaureat 2013, sesiunea iunie - iulie.

MEN va da publicitatii rezultatele finale, luni, 8 iulie, in prima parte a zilei.

In 2011, cand a inceput sa se ia masura supravegherii video la bacalaureat, promovabilitatea in prima sesiune a fost de 44,47 la suta la nivel national, inaintea solutionarii contestatiilor, pentru ca in 2012 sa scada la 43,04 la suta, in aceleasi conditii de supraveghere contra fraudei.

Corectarea lucrarilor de bacalaureat se desfasoara in conditii normale, urmand ca rezultatele sa fie afisate luni, conform Calendarului privind examenele nationale de Bacalaureat 2013, aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), informeaza institutia.

Ministerul Educatiei precizeaza ca procesul de corectare a lucrarilor realizate de absolventii de clasa a XII-a, din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie, se desfasoara in conditii normale, conform graficului anuntat, cu corectorii din centrele de evaluare stabilite la nivelul comisiilor judetene/al municipiului Bucuresti.

Absolventii vor putea sa afle rezultatele, in cursul zilei de luni, conform Calendarului privind examenele nationale de Bacalaureat 2013, aprobat de MEN.

Potrivit Metodologiei de bacalaureat, pana la data de 1 octombrie, inspectoratele scolare vor alcatui un raport special despre examenul national de bacalaureat din anul in curs, ce va cuprinde informatii despre monitorizarea desfasurarii acestui examen, inclusiv date despre esantioanele de lucrari reevaluate la decizia comisiei nationale sau judetene. Comisia judeteana va decide reevaluarea de lucrari la cel putin trei discipline de examen, pentru examenul de bacalaureat.

Numarul minim de lucrari reevaluate la o disciplina va fi de 50, iar criteriile de selectare a lucrarilor vor fi stabilite de inspectoratul scolar. Inspectorii scolari de specialitate vor coordona evaluarea lucrarilor selectate si vor prezenta in scris inspectorului scolar general concluziile acestei reevaluari.

UPDATE 16:50

Primele REZULTATE BACALAUREAT 2013 vor fi fisate luni de EDU.RO. Contestatiile vor putea fi depuse intre orele 12:00-16:00.

In perioada 9-11 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar pe 12 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

UPDATE 14:30

REZULTATE BACALAUREAT 2013: Procesul de corectare a lucrarilor de la Bacalaureat continua in conditii normale, iar luni se vor afisa REZULTATE BACALAUREAT 2013, la nivel national.

Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca procesul de corectare a lucrarilor realizate de absolventii de clasa a XII-a, din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie, se desfasoara in conditii normale, conform graficului anuntat, cu corectorii din centrele de evaluare stabilite la nivelul comisiilor judetene/al municipiului Bucuresti.

Absolventii vor putea sa afle REZULTATE BACALAUREAT 2013 in cursul zilei de luni, 8 iulie, conform Calendarului privind examenele nationale de BACALAUREAT 2013, aprobat de MEN.
 

 

UPDATE 13:00

REZULTATE BACALAUREAT 2013: In cateva centre din tara s-a cerut recorectarea prin sondaj a unor lucrari

Surse din comisiile de BACALAUREAT 2013 sustin ca in cateva centre din tara s-a cerut recorectarea prin sondaj a unor lucrari.

Totul pleaca de la informatii primite de autoritati, potrivit carora in acele licee s-ar fi dat mita pentru ca profesorii sa fie mai indulgenti. Conform procedurii, lucrarile ar trebui revazute de un al treilea corector, din alt centru decat cel unde a fost notata initial lucrarea.

Decizia vine intr-un moment in care in mai multe centre din tara se desfasoara anchete privind suspiciuni de frauda. Normele prevad, pentru asemenea situatii, ca inspectoratul poate cere in regim de urgenta o notare independenta, intr-un alt centru din acelasi judet. Nu este o practica neobisnuita, iar totul se va face suficient de rapid, incat sa nu afecteze termenul de afisare a notelor.

Pentru moment, ministrul Educatiei nu a fost informat despre aceste demersuri, insa pentru recorectare prin sondaj nu este nevoie de aprobarea acestuia. Exista in schimb o recomandare catre toate comisiile, ca sa verifice atent daca nota de pe lucrare fiecarui elev este aceeasi cu nota de pe lista finala.

 

UPDATE 8:30

BACALAUREAT 2013: Elevi de la un liceu din Navodari, filmati in timp ce strang bani pentru supraveghetori, in toaleta

Un nou scandal a izbucnit la Navodari, unde ofiterii anticoruptie au luat la intrebari 15 elevi si profesori de la Liceul "Lazar Edeleanu", dupa ce au aparut suspiciuni ca dascalii ar fi fost platiti ca sa ii lase pe copii sa copieze.

Anchetatorii au facut publice si imagini in care elevii par sa stranga bani in toaleta scolii.

Suspiciunile de frauda au aparut la Liceul "Lazar Edeleanu" din Navodari dupa ce un elev a sesizat Directia Generala Anticoruptie ca unii dintre colegii sai ar fi strans bani, pe care urmau sa-i ofere supraveghetorilor, ca sa ii lase sa copieze la ultima proba a bacalaureatului.

"Am fost chemati patru din grupul nostru de elevi. Ne-au tinut dupa usa, spunand ca trebuie sa dam niste bani, o suma. Prima oara au zis cate 50 de lei. Noi ne-am conformat si am dat fiecare bani. Banii s-au strans de catre o doamna. Cred ca au fost pe la 800 de lei. Banii ar fi fost, chipurile, sa ne ajute sa copiem sau sa folosim materiale de studiu. "

In plangere se sustine ca sumele ar fi fost cuprinse intre 50 si 100 de lei. Banii ar fi fost adunati de o persoana care apoi ar fi urmat sa-i dea unuia dintre profesori la toaleta scolii, pentru ca acolo nu exista camere de supraveghere.

Parchetul Tribunalului Constanta face cercetari pentru dare si luare de mita, dar pana acum nu s-a inceput urmarirea penala impotriva vreunei persoane.

 

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Alba

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT2013 Arad

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Arges

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bacau

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bihor

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bistrita-Nasaud

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Botosani

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Brasov

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Braila

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Bucuresti

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Buzau

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Caras-Severin

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Calarasi

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Cluj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Constanta

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Covasna

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Dambovita

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Dolj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Galati

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Giurgiu

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Gorj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Harghita

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Hunedoara

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Ialomita

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Iasi

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Ilfov

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Maramures

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Mehedinti

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Mures

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Neamt

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Olt

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Prahova

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Satu Mare

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Salaj

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Sibiu

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Suceava

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 201 Teleorman

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Timis

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Tulcea

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Vaslui

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Valcea

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013 Vrancea

 

EDU.RO: REZULTATE BACALAUREAT 2013

Afisarea rezultatelor la BAC 2013 va avea loc luni, 8 iulie, pana in ora 12:00. Elevii vor putea depune contestatii intre orele 12:00 - 16:00, iar pe 12 iulie vor fi afisate REZULTATELE BAC 2013.

EDU.RO: BACALAUREAT 2013 - SESIUNEA DE TOAMNA

15 - 19 iulie 2013: Inscrierea candidatilor la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013

19 - 20 august 2013: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

19 - 21 august 2013: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

20 - 21 august 2013: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala -proba C

22 - 23 august 2013: Evaluarea competentelor digitale - proba D

26 august 2013: Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

27 august 2013: Limba si lteratura materna - proba E)b) - proba scrisa

28 august 2013 Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

30 august 2013: Proba la alegere a profiluli si specializarii -proba E)d) - proba scrisa

2 septembrie 2013: Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)

3 - 4 septembrie 2013: Rezolvarea contestatiilor

5 septembrie 2013: Afisarea rezultatelor finale Bacalaureat 2013

 

PERLE BAC 2013

Elevii care au sustinut proba la limba si literatura de la examenul de BACALAUREAT 2013 au oferit si in acest an "perle" memorabile, printre care:

"Eu il iubesc pe Radu Mazare, pentru ca e baiat de viata si e foarte bun in politica. A dus fetele la vot in costum de baie si face Invierea pe plaja. L-am prins odata in club ametit si a dat noroc cu mine, nu s-a jenat."

"N-am model ca nu prea citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna. Dar cred ca dati alt subiect."

"Am un var carciumar care este modelul meu. La el la bar vine si primarul si n-are treaba cu SANEPID-ul sau controale. Acum isi face terasa pe faleza. La el sunt numai bucati."

"Eu il iubesc pe Radu Mazare, pentru ca e baiat de viata si e foarte bun in politica. A dus fetele la vot in costum de baie si face Invierea pe plaja. L-am prins odata in club ametit si a dat noroc cu mine, nu s-a jenat."

"Modelul meu este Ilie Nastase, pentru ca nu ii pasa de gura lumii si s-a insurat de multe ori. Cand l-a suparat cineva i-a dat-o la temelie."

"As vrea sa ajung ca Steve Jobs, cel care a descoperit telefonul mobil (nu dau nume) si tableta. Pentru ca a fost inteligent si insistent a facut miliarde de dolari. Pacat ca a murit tanar, eu voi merge mai des pe la doctor. Si poate voi face si eu descoperiri importante, sunt pasionata de tehnologie."

"Eu il admir cel mai mult pe LOUIS AMSTRONG, primul om care a pasit pe luna. A avut curaj, pentru ca racheta putea sa explodeze cu o bomba pusa de rusi. De atunci, cand fac ceva important zis ca e un pas mare pentru mine. Dar daca pasul a fost facut intr-un studio de filmat, cum spun unii, nu-l mai vreau ca model."

"N-am model ca nu prea citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna. Dar cred ca dati alt subiect."

"Eu il aleg pe Nelson Mandela pentru ca mi-a placut filmul cu Morgan Freeman. El a spus ca inchisoarea nu e asa rea, daca dupa aia scapi si esti fericit. Pacat ca am inteles ca moare."

"Modelul meu este tatal meu care este preot la parohia mare din centru. Il asculta toata lumea, are un program lejer si venituri bune. Imi plac si Papa Paul si Patriarhul, care fac biserici mari si oamenii sunt fericiti."

"Modelul meu de viata sunt eu insumi, lucrez ca ospatar la MAI si sunt foarte mandru. la ora 8 incepe nebunia, cu cafele, ceaiuri si de mancare la majoritatea din unitate."

 

SPAGA BAC 2013: Reteaua spagii de la Liceul Bolintineanu

Ancheta pornita la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti pentru suspiciuni de frauda la BACALAUREAT 2013 a ajuns pana la Inspectoratul Scolar.

Fosta directoare a liceului este arestata pentru trafic de influenta, o inspectoare implicata in toata povestea a fost demisa, iar sapte elevi care aveau fituici in ziua perchezitiilor nu au mai intrat miercuri in examen.

Dupa arestarea directoarei Costica Varzaru au iesit la iveala si modul in care s-a incercat fraudarea bacalaureatului la acest liceu. Cel care s-ar fi ocupat de strangerea banilor este profesor de religie, consilier local USL si administrator in cadrul primariei conduse de Marian Vanghelie, care a absolvit chiar la acest liceu.

Primele marturii ale parintilor de la Liceul Bolintineanu confirma faptul ca directoarea scolii, demisa intre timp, obisnuia sa ceara bani de la familiile elevilor.

"Mi-a zis ca se plateste locul 300 de euro, i-am mai dat inca o suta, plus bani la fondul scolii, fondul clasei. Sper ca si ceilalti parinti sa-si faca curaj sa iasa sa vorbeasca", a spus Rodica Bordei, mama unui elev.

In ceea ce priveste banii pretinsi de la elevii inscrisi la BACALAUREAT 2013, fosta directoare i-ar fi asigurat ca nu vor intampina probleme, ba chiar ca vor fi ajutati.

Pentru inceput, Costica Varzaru a luat legatura cu inspectorul scolar Iuliana Costeniuc, pe care a rugat-o sa-i gaseasca profesori permisivi care sa faca parte din comisia de Bac a Liceului Bolintineanu, desi aceste desemnari ar fi trebuit facute aleatoriu, de un sistem electronic.

Inspectorul scolar Costeniuc a fost de acord si a facut chiar si cateva recomandari, dupa cum demonstreaza inregistrarile telefonice.

Pentru implicarea ei, Iuliana Costeniuc a fost demisa din Inspectoratul Scolar Bucuresti Sector 5, iar procurorii au ridicat in urma unor perchezitii calculatorul ei.

Un alt personaj cheie in aceasta organizare ar fi fost profesorul de religie. Procurorii spun ca Petre Leonard s-a ocupat de strangerea banilor. Cate 500 de euro de elev. Tot el a aranjat cu o profesoara de limba romana sa vina in liceu, in timpul Bacului, ca sa rezolve subiectele pentru elevi.


Petre Leonard: Sarut mainile, doamna profesoara. Leonard sunt, de la Bolintineanu.

Profesoara: Buna, Leonard.

Petre Leonard: Va sun din partea doamnei directoare.

Profesoara: Da.

Petre Leonard: Maine sunteti ocupata?

Profesoara: Nu, nu neaparat.

Petre Leonard: Ati putea sa fiti undeva la sase jumatate dimineata?

Profesoara: Da.

Petre Leonard: Intelegeti despre ce este vorba...

Profesoara: Da da.

Rezolvarea subiectelor a ajuns la vicepresedintele comisiei de BACALAUREAT 2013, asupra caruia politistii au gasit mai multe exemplare. Copiile ar fi trebuit apoi sa ajunga prin intermediul secretarei liceului la 16 elevi.

De strangerea banilor s-a ocupat si unul dintre membrii comitetului de parinti, care trebuia sa dea 5.000 de lei presedintelui comisiei, 3.000 vicepresedintelui si cate 1.000 de lei pentru restul membrilor.

La perchezitii s-au gasit, de altfel, ascunsi in sutienul unei supraveghetoare 820 de lei.

Imediat dupa interventia de luni a politistilor, la Liceul Bolintineanu s-au luat masuri stricte de control. Unii elevi au fost perchezitionati.

"Au venit dupa mine la baie, mi-au zis sa ma duc pe hol, m-au pipait, m-au controlat", a spus un elev.

Miercuri, la proba de matematica, o eleva nu a fost primita in sala de examen pentru ca avea casti de telefon la ea.

Parintii spun ca autoritatile fac exces de zel, iar copiii nu se mai pot concentra la examen.

Ancheta in acest caz a fost demarata la inceputul lunii iunie, cand procurorii s-au sesizat din oficiu, dupa ce au primit mai multe informatii din partea ofiterilor SRI despre o incercare de fraudare a examenului.

 

BACALAUREAT 2013: Dezvaluiri ale elevilor care au copiat la BAC 2013

Fara sa stie ca sunt filmati, unii dintre tinerii inscrisi acum la examenul de bacalaureat se lauda ca au copiat si la matematica si la romana, cu bunavointa profesorilor.

Ce nu stiu ei este ca, odata prinsi, sanctiunile sunt cat se poate de aspre: dascalul risca dosar penal, iar candidatul mai poate sustine examenul abia peste doua sesiuni. Oficialii din educatie nu au comentat deocamdata situatia.

La Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Capitala, mai putin de 4% dintre cei inscrisi anul trecut au reusit sa ia bacalaureatul.

Incercam sa aflam cum s-au pregatit anul acesta liceenii si daca s-au bucurat de intelegerea profesorilor. Iata ce marturiseste un elev cand este intrebat cum a decurs proba de limba si literatura romana la BACALAUREAT 2013.

"Am putut sa copiem. L-am avut pe unul din spatele meu care avea casca. Profesorii erau acolo, dar ne-au spus: "va lasam sa copiati dar sa nu intoarceti capul", ca sa nu bata la ochi pe camere.

Si uite asa, puncteaza tot el, prin metoda admisa de profesori si-ar fi asigurat o nota de 7 la romana. La proba de matematica, sustine ca nu a copiat, asa cum ar fi facut alti colegi, care-i cer la un moment dat ajutorul prin intermediul telefonului mobil.

"M-a sunat Banu sa imi ceara o formula... dar ce formula nu stiu", marturiseste elevul.

Ca situatia nu este deloc singulara, ne convigem odata ce ajungem si la Grupul Scolar Dragomir Hurmuzescu. Tinerii sustin ca si profesorii care i-au supravegheat pe ei ar fi inchis ochii si i-ar fi lasat sa colaboreze. Ba chiar i-ar fi incurajat sa se inspire din fituicile pregatite pentru BACALAUREAT 2013.

"Am avut niste supraveghetori foarte OK, care ne-au lasat asa.
La limba si literatura romana era o galagie in clasa de nu-ti puteai imagina", spune acesta.

La fel s-ar fi intamplat si la matematica, povestesc tinerii, care sustin ca sunt licee unde banii pot cumpara nota de trecere.

"Dau in toamna si apoi ma mut la Branesti si dau bani: 500 de euro. La Branesti. poti sa dai bani acolo. Am auzit la niste colegi. In toamna, daca e", mai spune elevul.

Daca sunt cazuri de fraudare a examenului de BACALAUREAT 2013, trebuie sa raspunda oficialii de la Ministerul Educatiei.

Un lucru este cert. Astfel de amabilitati sunt taxate serios, odata dovedite. Profesorii vinovati pot primi un avertisment, o penalizare la salariu sau pot fi concediati.

Iar in cazul unor fapte grave, se pot alege si cu dosar penal, in cazul unor fapte grave. Elevii prinsi ca au copiat risca si ei eliminarea din examen. Si nu se mai pot inscrie in urmatoarele doua sesiuni.

 

BACALAUREAT 2013: Bani in pachete de servetele si fotocopii cu subiecte rezolvate, gasite in clase la BAC 2013 in Constanta

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, la centrul de examen de la Liceul Teoretic "George Calinescu”, intr-o sala de examen, un membru al comisiei si inspectorii scolari care monitorizau desfasurarea examenului de bacalaureat au gasit un pachet de servetele in care se aflau mai multe bancnote de 50 de lei.

Imediat au fost sesizati politistii Sectiei 2, care au inceput o ancheta, fiind trimisa o echipa de cercetare la fata locului.

Totodata, la Liceul Tehnologic "Ion Banescu" din Mangalia au fost gasite, tot in timpul desfasurarii examenului, pe bancile a doi candidati, subiecte rezolvate si fotocopiate.

Si in acest caz Politia a declansat o ancheta pentru a stabili cine le-a dat celor doi elevi rezolvarea subiectelor de examen.

"Institutiile abilitate, impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta au deschis o ancheta pentru stabilirea cu exactitate a tuturor aspectelor sesizate, urmand sa fie facute propuneri legale in consecinta", a precizat purtatorul de cuvant al ISJ Constanta, Cristina Ivan.

 

BACALAUREAT 2013: Ponta: Persoanele vinovate de fraude la BAC trebuie pedepsite, dar fara abuz si spectacol

Victor Ponta a aratat ca verificarea cazurilor de fraudare nu trebuie transformata intr-un spectacol.

"Daca exista corupție - și exista, in mod clar a existat - e foarte bine ca aceasta sa fie combatuta și trebuie luate masuri foarte dure. Si profesorii care luau mita pentru subiecte trebuie sa raspunda penal, ca un semnal pentru toți ceilalți. Pe de alta parte, sper doar ca lucrurile acestea sa se desfașoare in procedurile normale, pentru ca, totusi, dupa ce anul trecut i-am vazut pe procurorii domnului presedinte Basescu si ai lui Morar cum fugareau oamenii prin sate, acum iau cu autobuzele elevi. Incepe sa arate ca o societate inainte de 1989", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca nu ar vrea ca, pe baza unei actiuni legale si normale, sa se ajunga la scenele din anii comunismului de anul trecut cu procurorii care ii fugareau pe oamenii care au votat la referendum.

Mai multi elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" si parintii acestora vor fi audiati vineri, la Politia Capitalei, in dosarul in care se fac cercetari privind suspiciuni de frauda la examen si in care directoarea scolii a fost arestata pentru trafic de influenta.

Oficiali din Parchetul Tribunalului Bucuresti au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca la Politia Capitalei vor fi audiati unii dintre elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", precum si parintii acestora.

A murit sigla pe care o iubeste tot Pamantul. Fanii BMW sunt in "doliu"

"La toamna o sa stiu tot de 2.90". Un elev din Suceava recunoaste ca e fericit ca a picat bacul

"Nu CONTESTEZ. O sa mai incerc in toamna". Reactia unei eleve din Buzau care a picat bacul

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
BACALAUREAT 2013. Reactiile elevilor dupa examenul la matematica:
BACALAUREAT 2013. Reactiile elevilor dupa examenul la matematica: "Am terminat in jumatate de ora"

Spaima elevilor, miercuri, la Bacalaureat, a fost ca de obicei matematica, insa dupa examen multi au iesit fericiti din sali, pentru ca subiectele li s-au parut simple.

BACALAUREAT 2013. Camera ascunsa: elevii dezvaluie cum s-au
BACALAUREAT 2013. Camera ascunsa: elevii dezvaluie cum s-au "infratit" cu profesorii pentru a copia

Cine a spus ca profesorii si elevii nu se pot avea ca fratii? Mai ales cand la mijloc exista interese comune: elevii sa promoveze, iar dascalii sa performeze.

PERLE BAC 2013 de la limba romana:
PERLE BAC 2013 de la limba romana: "N-am model, ca nu citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna"

PERLE BAC 2013 - "Nu am un model, pentru ca nu prea citesc. Dar, daca dati acelasi subiect, o sa-mi aleg, pentru sesiunea de toamna." Iata ce a scris un absolvent de liceu la un subiect ce valora o treime din nota finala a probei de limba romana.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.